שתף קטע נבחר

צילום: אוהד צויגנברג, אלעד גרשגורן

השופט טירקל: "אם היועמ"ש יאשר את מינוי אדרי - על חברי הוועדה להתפטר"

היו"ר לשעבר של הוועדה למינוי בכירים טוען בראיון לאולפן ynet שלממשלה אין ברירה אלא להסכים עם ועדת גולדברג שפסלה את מינוי המפכ"ל. על התנהלות הוועדה: "הסטנדרטים שהיא דורשת לא גבוהים מדי"

 

 

עוד התבטאות שתקשה על שרי הממשלה לאשר את מינוי המפכ"ל: היו"ר לשעבר של הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה, שופט העליון בדימוס יעקב טירקל, התייחס הבוקר (יום א') בראיון לאולפן ynet להמלצת ועדת גולדברג שלא למנות לתפקיד את משה (צ'יקו) אדרי, ולהתבטאויות של שרים שלפיהן יש לנסות לאשר את המינוי בכל זאת. "לממשלה אין ברירה אלא ללכת עם ועדת גולדברג", אמר. "אם הממשלה תחליט בניגוד להחלטת הועדה – לדעתי הוועדה צריכה להתפטר".

 

השופט טירקל הוסיף כי הוא מצטער על התגובות להמלצות הוועדה: "כל הוויכוח וההתדיינויות סביב הנושא הזה רק יגרמו נזק בעתיד".

 

- גורמים שהיו בוועדה טוענים שהשופט גולדברג ניסה כל הזמן לחפש את ניצב אדרי. איך אנחנו יכולים לדעת שזה לא נכון?

"אני מכיר את גולדברג. ישבתי איתו בבית המשפט העליון. היינו שופטים גם בדרגות אחרות אבל לא רק בגלל זה אני לא מעלה על דעתי שהתקיים משהו מכל הדברים האלה שמייחסים לו. אין לי ספק שהוא פעל בצורה ישירה. הוא ישר כמו סרגל".

השופט בדימוס יעקב טירקל (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
השופט בדימוס יעקב טירקל(צילום: עמית שאבי)

משה צ'יקו אדרי (צילום: מוטי קמחי)
משה (צ'יקו) אדרי(צילום: מוטי קמחי)

- הוועדה צריכה לדון במוסריות או בערכיות של המועמד? האם היא צריכה לבחון אלמנטים שונים למעט מה שהכווינו אותה?

"היקף הסמכויות של הוועדה נקבע בהחלטת הממשלה. היו כמה החלטות שלה שהתייחסו לוועדה, ובהחלטה האחרונה הורחבו כמה מסמכויותיה. השיקול העיקרי שלה צריך להיות אם נפלת בטוהר המידות של המועמד, האם נפלת בטוהר המידות של ממנה, האם נפלת בטוהר המידות של ההליך".

 

- האם יש סטנדרטים שאף אחד לא יכול לעמוד בהם? שהם אפילו מסרסים את מי שרוצה להגיע למעלה?

"אני לא מסכים עם זה. הסטנדרטים הם לא גבוהים מדי. אני חושב שלפחות בתקופתי, הוועדה פעלה בכובד ראש, בזהירות רבה. היא ניסתה להכשיר ולפעמים גם פסלה. אני אביא דוגמה: המקרה המפורסם היה של יואב גלנט. אנחנו אישרנו אותו כרמטכ"ל ויותר מאוחר, בגלל התקפות, לדעתי נלוזות בתקשורת, בגלל מסמכים שונים אצל מבקר המדינה, החליט היועץ המשפטי להגן על המינוי. אז בבקשה, כאן דוגמה למי שנקט סטנדרטים גבוהים מדי, במירכאות, זאת הייתה דווקא החלטת הממשלה.

 

"אני לא מכיר את חברי הוועדה מלבד היו"ר, אבל מטעמים עקרוניים אני חושב שצריך לאמץ אץ החלטתה. אני לא מתייחס לדברים לגופו של עניין, שעל פיהם החליטה הממשלה את מה שהחליטה. אני חושב שהממשלה, מטעמים עקרוניים, חייבת להמשיך לקיים את הוועדה הזאת וחייבת לקיים את החלטתה".

 

- מה דעתך על מה שאומרת שרת המשפטים איילת שקד: לחסל את הוועדה, לסגור אותה, אין בה צורך?

"נתחיל בזה שאני מאוד מכבד את שרת המשפטים. אני לא אומר את זה מנימוס או כמליצה. אבל יכולות להיות דעות שונות לגבי כל מיני נושאים. במקרה הזה אני לא חושב כמו שרת המשפטים. הממשלה רשאית לבטל את החלטתה שמתוכה הוקמה הוועדה. בוודאי שהיא יכולה".

 

- אז מה יקרה לדעתך אם זה אם היועמ"ש יעמוד גם מאחורי המינוי הזה של אדרי?

"הדרך הנכונה שהממשלה יכולה ללכת בה היא לקבל את החלטת הוועדה ולפסול את התמודדותו של הניצב אדרי. אם הממשלה תחליט בניגוד להחלטת הוועדה – הוועדה לדעתי צריכה להתפטר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מרק ישראל סלם
יעקב טירקל
צילום: מרק ישראל סלם
מומלצים