שתף קטע נבחר

צילום: אוהד צויגנברג, אלעד גרשגורן

הפסילה והפוליגרף: תומכי אדרי בוועדה חושפים את עמדתם

יו"ר הוועדה גולדברג טען שאדרי לא צלח את בדיקת הפוליגרף, ואחר כך הבהיר את דבריו: "הוא לא נשאל על הפגישה עם פרקליט המתלונן". ארדן ענה: "הוא עבר בהצלחה". שני חברי דעת המיעוט פרסמו את עמדתם המפורטת וכתבו: "נראה שיש כאן ניסיון לפגוע במועמדות אדרי בכל מחיר"

 

 

יו"ר הוועדה טען שהמועמד שנפסל לתפקיד המפכ"ל לא עבר בהצלחה את הפוליגרף ואחר כך הבהיר את דבריו, השר טוען אחרת - וחברי דעת המיעוט מפרסמים לראשונה את עמדתם המפורטת: בריאיון לרשת ב' אמר יו"ר ועדת המינויים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, כי משה (צ'יקו) אדרי "לא עבר בשלום את הפוליגרף, ואני מתפלא על מי שאומר את זה וקרא את ההחלטה שלנו". בתגובה לכך אמר השר לביטחון הפנים גלעד ארדן: "אני חוזר ואומר שהוא עבר בהצלחה את הפוליגרף. ימים יגידו".

 

טירקל: אם אדרי ימונה - על הוועדה להתפטר

 

שעה קלה לאחר הריאיון הבהיר גולדברג כי באמירתו שאדרי לא עבר את הפוליגרף "התייחס לכך שאדרי לא נשאל בבדיקה על הפגישה עם רפי רותם ועו"ד פישלר, ולא לפרשנות אחרת שניתנה לדבריו". בריאיון עצמו אמר על אדרי כי "הייתה השאלה אם הוא ראוי או לא ראוי. היו בפנינו תלונות, בדקנו אותן. בסופו של דבר, לדעתי ולדעת חברת הוועדה חשבנו שאנחנו חייבים לעמוד בפרץ שלא יתמנה אדם שאיננו ראוי".

מי תמך ומי התנגד למינוי אדרי (צילום: Gary Yohler, צביקה טישלר, אלכס קולומויסקי)
חברי ועדת גולדברג(צילום: Gary Yohler, צביקה טישלר, אלכס קולומויסקי)

בנוגע לדבריו של "גורם משפטי בכיר" שלפיהם גולדברג סבר שאדרי "טיפש", ענה ראש הוועדה: "לא מדובר בהבעת דעה על מה שכתבתי, אלא בהשתלחות. ולא רק השתלחות, זו השתלחות שהגיעה לשפל המדרגה. זו דעתי. יש לי עניין באדון אדרי? יש לי עניין בהבטחת ניקיון הכפיים של משרתי הציבור. בזה יש לי עניין. באדון אדרי אין לי עניין, עם כל הכבוד אליו. זה לא הפתיע אותי. אנחנו רואים את ההידרדרות. אז יש עניין עדתי, וכל יתר הדברים שהאוזניים תצלינה איך הם נאמרים בכלל. אני אעבור את זה, אבל כאזרח אני מודאג, והפעם זו לא סיסמה. אין מי שיבלום את ההידרדרות הזאת, וזה מדאיג".

 

בתשובה לשאלה אם חברי הוועדה ייפגשו עם ארדן, ענה: "אינני יודע. יכולה להיות ביקורת, אבל לא ביקורת שהיא השתלחות". גולדברג נשאל אם ימשיך לכהן בראש הוועדה אם אדרי ימונה למפכ"ל, וענה: "זו שאלה אחרת. אני חושב שממשלה שהקימה את הוועדה לא יכולה להתנות את קבלת ההמלצה או לדחות אותה ככה בהינף יד. צריכה להיות סיבה טובה מאוד מאוד כדי לומר - אנחנו לא מוכנים לקבל את המלצת הוועדה. אין נימוק כזה שיכול להצדיק שינוי. אני חושב שבמדינה מתוקנת בכלל כל מה שהיה כאן לא היה מתקיים. זה היה מגיע לממשלה והיו מחליטים מה שהיו מחליטים. למה כל המהומה? הרי המדינה כולה בסחרחרת. אי אפשר להמתין עד שהממשלה תחליט? הרי מי מינה את הוועדה הזו?".

 

 

*לשימוש רק אחרי 6 בבוקר 02.12.18* משה צ'יקו אדרי בית ביתו (צילום: ענר גרין)
אדרי בפתח ביתו(צילום: ענר גרין)

פרופ' דניאל הרשקוביץ, נציב שירות המדינה, החליט בעקבות דברי גולדברג - ובעצה אחת עם משה טרי שאף הוא תמך במינוי אדרי - לפרסם במלואה את העמדה הכתובה, דעת המיעוט של ועדת גולדברג. הנה היא כלשונה:

 

"כאשר הוועדה ביקשה שהמועמד יעבור פוליגרף תעסוקתי, רוח הדברים בועדה הייתה שאם יעבור את הפוליגרף בהצלחה, הרי לא תהיה מניעה מלהמליץ על מינויו כמפכ"ל המשטרה. בסופו של יום המועמד עבר את הפוליגרף בהצלחה.

 

"בינתיים התעורר עניין נוסף, והוא דבר פגישתו של המועמד עם עו"ד פיני פישלר והשאלה אם היה בפגישה זאת ניסיון להשפיע על עדותו של רפי רותם בפני הוועדה, שאם כן הרי יש בזה פגם חמור בטוהר המידות. היוצא מכך ששאלת ההמלצה על המועמד היתה תלויה בעצם אך ורק בשאלת הפגישה הזו. אשר לפגישה זאת ניתנו גרסאות שונות על ידי המועמד ועל ידי עו"ד פישלר. כאן אנו חלוקים על חברינו. בעוד הם רואים הבדלים מהותיים ומשמעותיים בין הגירסאות, הרי לטעמנו מדובר בהבדלים הנופלים בתחום הראייה הסובייקטיבית השונה של הצדדים את מהות הפגישות והדגשים בהן. עמדתנו קיבלה חיזוק משמעותי מדברי המומחית לפוליגרף, שאמרה בפירוש כי מדובר בדברים שהם בתחום הסובייקטיבי ואינם ניתנים לבירור בבדיקת פוליגרף. אשר על כן, אין אנו רואים סיבה שלא לקבל את הסבריו של המועמד, שנשמעו סבירים ביותר והניחו את דעתנו.

דניאל הרשקוביץ (צילום: גיל יוחנן)
פרופ' הרשקוביץ(צילום: גיל יוחנן)

משה טרי (צילום: עדי כהן צדק)
טרי(צילום: עדי כהן צדק)

"יתרה מזאת, גם אם היינו מקבלים את הטענה שהיתה סתירה משמעותית בין שתי הגרסאות, הרי המסרונים שהוחלפו בין המועמד לבין עו"ד פישלר בתאריך 22 בנובמבר מחזקים את גרסתו של המועמד. נוסיף עוד כי הניסיון שנעשה להציג חליפת מסרונים זאת כניסיון נוסף של המועמד להשפיע על עדותו של מר רותם אך מחזק את תחושתנו שיש כאן ניסיון לפגוע במועמדות המועמד בכל מחיר.

 

"זאת ועוד, לאור העובדה שטענותיו של מר רותם אינן חדשות, ושהן בוררו במח"ש, והועלו כשהמועמד עמד להתמנות למפקד מחוז ירושלים, ואח"כ כשהיה מועמד לפיקוד על מחוז ת"א, ואח"כ כשהתמנה למנכ״ל המשרד לבט"פ, הרי טענה שכיום ניסה להשפיע על עדות זאת נשמעת לא סבירה. לאור כל האמור לעיל, איננו רואים שיש בפגישתו של המועמד עם עו"ד פישלר כדי לשנות מההתרשמות הקודמת שהייתה לוועדה כולה, שיש להמליץ על מינוי המועמד.

 

"משגובשה עמדתנו זאת, נוסף נדבך נוסף לענייננו, והוא דו"ח מבקר המדינה על התנהלות המועמד בעת היותו ראש את"ן. ראשית, אין אנו יכולים שלא להביע את צערנו על כך שדו"ח זה נשלח אל הוועדה רק היום (אף שדבר קיומו היה ידוע לנו), זמן רב אחרי שחלף המועד שבו היינו אמורים לקבל חומרים על המועמד. לגופו של עניין, ממצאי דו"ח מבקר המדינה לא קבעו כי נפל פגם בטוהר מידותיו של המועמד. מדובר בכשל מערכתי ואי הקפדה על מינהל תקין בכל הקשור לאופן בדיקת הבקשות שהובאו ואי הנמקה מספקת, אבל במפורש לא פגיעה בטוהר מידות. אגב, גם את הכשל המערכתי קשה לקשור דווקא במועמד. אוי לו למפקד שאינו יכול לסמוך על אמירתם של הקצינים הכפופים לו.

 

"בסיכום הדברים איננו רואים כל מניעה מלהמליץ על מינויו של מר משה אדרי כמפכ"ל משטרת ישראל".

 

בינתיים: ניצב מוטי כהן - מ"מ המפכ"ל 

במקביל אישרה היום הממשלה בלי מתנגדים את מינויו של מפקד מחוז דרום במשטרה, ניצב מוטי כהן, לתפקיד מ"מ המפכ"ל למשך 45 ימים. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הרווחה חיים כץ ושר הפנים אריה דרעי לא נכחו בהצבעה.

 

רס"ב שמעון רוימי, שוטר במחוז הדרום, עתר הבוקר לבג"ץ בבקשה שלא לאשר את מינויו של ניצב כהן לתפקיד. בעתירה מחה רוימי בין היתר כי לא קיבל דרגה, ובכך נימק חלק מהטיעונים שלו נגד מינוי כהן לתפקיד.

 

רוימי אף טען כי המשטרה הופכת להיות "פוליטית", אולם בעתירה עצמה לא הביא כל עדות או הוכחה לכך, ואף לא פירט מדוע אין למנות את כהן לתפקיד.

 

בהכנת הידיעה השתתפו מורן אזולאי ותלם יהב
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענר גרין
משה (צ'יקו) אדרי
צילום: ענר גרין
מומלצים