שתף קטע נבחר

דנמרק תגרש מהגרים לאי החזירים

מי שבקשת המקלט שלו נדחתה אך אי אפשר לסלקו יישלח לאי המרוחק לינדהולם, ששימש עד השנה לבידוד חזירים נושאי מחלות

חבר בפרלמנט של דנמרק הנמנה עם תומכי הממשלה הודה היום (ג') כי ייתכן שתוכניתה של המדינה לגרש לאי מבודד מהגרים שבקשת המקלט שלהם נדחתה או מהגרים בעלי רישום פלילי היא הפרה של החוק הבינלאומי, אולם הוסיף כי מפלגתו אינה חוששת לקרוא תיגר על האמנות הבינלאומיות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

אזרחים דנים. "לא נהיה יעד אטרקטיבי למהגרים" (צילום: AP) (צילום: AP)
אזרחים דנים. "לא נהיה יעד אטרקטיבי למהגרים"(צילום: AP)
מהגרים מסוריה ועיראק צועדים לעומק דנמרק (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מהגרים מסוריה ועיראק צועדים לעומק דנמרק(צילום: EPA)
המחוקק, מרטין הנריקסון, משתייך ל"מפלגת העם הדני", המתנגדת למהגרים ותומכת בממשלת המרכז-ימין של דנמרק. בריאיון לסוכנות הידיעות AP אמר כי הצעד הזה יהיה איתות לעולם שדנמרק אינה יעד אטרקטיבי למהגרים.

 

האי לינדהולם, שאליו מתכוונת ממשלת דנמרק לגרש את אותם מהגרים, שימש עד לקיץ האחרון מוסד מחקר וטרינרי ממלכתי החוקר מחלות מידבקות בקרב בעלי חיים. מ-1926 ועד השנה נשלחו לאי, השוכן כ-80 קילומטרים מדרום לקופנהגן, חזירים ובקר שהתעורר חשד כי לקו במחלות מידבקות. שם הם היו עוברים בדיקות.

האי שוכן 80 ק"מ מהבירה קופנהגן. דנמרק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האי שוכן 80 ק"מ מהבירה קופנהגן. דנמרק(צילום: shutterstock)

את התוכנית לשלוח מהגרים לאי הזה אישרה ממשלת דנמרק ביום שישי האחרון, ובמסגרתה אמור האי הבלתי מיושב לעבור טיהור עד לסוף השנה הבאה. ב-2021 ייפתחו בו מתקנים שבהם ישוכנו כ-100 בני אדם. הכוונה היא להעביר לשם מהגרים שבקשת המקלט שלהם נדחתה אבל שלא ניתן לגרשם – וכן מהגרים בעלי רישום פלילי.

 

פעילי זכויות אדם גינו את החלטת דנמרק וכינו אותה "מבזה ובלתי אנושית". "אנחנו דורשים מממשלת דנמרק וממפלגת העם הדני לעצור את תוכניתן ולשפר את תנאי החיים של כל מבקשי המקלט בדנמרק שבקשתם נדחתה", נמסר מהתנועה המקוונת Stop Diskrimination.

דנמרק איסור בורקה נכנס ל תוקף הפגנה (צילום: רויטרס)
שוטרת דנית מחבקת מוסלמית בהפגנה נגד האיסור הדני על עטיית בורקה(צילום: רויטרס)

הנריקסן, מתנגד חריף להגירה, אומר שהחלטת דנמרק שואבת במידה מסוימת השראה מאוסטרליה, המשלמת למדינות שכנות שלה באוקיינוס השקט כדי שיארחו אצלן מבקשי מקלט שניסו להגיע לחופיה.

 

בשנים האחרונות הקשיחה דנמרק את חוקי ההגירה שלה, ומשך הזמן שבני משפחה חייבים לחכות עד שיותר להם להצטרף לפליט בדנמרק הוארך משנה לשלוש שנים. נוסף על כך הופחתו ההטבות למבקשי מקלט, קוצרו אשרות השהייה והוגברו המאמצים לגרש את מי שבקשותיהם למקלט נדחו.

 

בשנת 2016 התעוררה סערה כשדנמרק אישרה חוק המאפשר לרשויות במדינה להחרים ממהגרים חפצי ערך כדי לכסות את העלויות הכרוכות באירוחם בשטחה. יצוין כי גם אזרחים דנים חייבים למכור את כל חפצי הערך בשווי 10,000 קרונות ויותר (1,520 דולר) שיש ברשותם לפני שיוכלו לקבל הטבות ממערכת הרווחה הדנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דגל דנמרק. לא חוששים מהאמנות הבינ"ל
צילום: shutterstock
מומלצים