שתף קטע נבחר

אוסטרליה: צעיר שהרג באכזריות קנגורו נשלח לכלא

הצעיר רדף אחרי הקנגורו, דקר אותו עשרות פעמים ובעט בראשו. בית המשפט קבע כי זו "תקיפה חסרת רחמים" וגזר עליו חמישה חודשי מאסר. הקנגורו הוא חיה מוגנת באוסטרליה והעונש על הריגתו הוא עד שנתיים מאסר

בית משפט באוסטרליה גזר בסוף השבוע חמישה חודשי מאסר על צעיר בן 28 שהרג באכזריות קנגורו. ריקי איאן סוואן הואשם בספטמבר האחרון יחד עם שלושה צעירים נוספים בשימוש בנשק כדי לענות ולהרוג שני קנגורואים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

השופט קבע כי סוואן "חשף את החיה למתקפה אכזרית וחסרת רחמים". ארכיון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
השופט קבע כי סוואן "חשף את החיה למתקפה אכזרית וחסרת רחמים". ארכיון(צילום: shutterstock)

סוואן רדף אחרי אחד הקנגורואים, דקר אותו יותר מ-20 פעמים ובעט בבעל החיים הגוסס בראשו. התקיפה האכזרית תועדה והופצה ברשתות החברתיות.

 

השופט דין פוטר קבע כי סוואן פעל באכזריות כלפי בעל חיים. הוא הוסיף כי מעשיו כללו עינויים, הטלת מומים והתנהגות זדונית. "חשפת את החיה הזו למתקפה אכזרית וחסרת רחמים", אמר השופט.

 

סוואן הודה באישומים נגדו. "אני לא יודע מה קרה לי", הוא אמר בבית המשפט. "זה מגעיל. האדם הזה בסרטון הוא לא אני". בית המשפט גזר עליו 12 חודשי מאסר, אך החליט כי בשלב ראשון הוא ייאסר לחמישה חודשים בלבד.

 

בשבוע שעבר גזר בית המשפט שנתיים מאסר על צעיר בן 26, אחד משותפיו של סוואן, בגין סדרה של תקיפת בעלי חיים. בית המשפט אמר כי התנהגותו הייתה "מפלצתית".

קנגורו שנורה למוות במדינת ויקטוריה בשנה שעברה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קנגורו שנורה למוות במדינת ויקטוריה בשנה שעברה(צילום: AFP)

לפי נתוני הממשלה, באוסטרליה ישנם כ-45 מיליון קנגורואים, כמעט כפול מהאוכלוסייה האנושית המונה כיום כ-25 מיליון בני אדם. הקנגורו נחשב לחיה מוגנת במדינה והעונש על הריגתו הוא קנס של עד 36 אלף דולר אוסטרלי ועד שנתיים מאסר.

 

אין זו הפעם הראשונה שבה מתעללים באוסטרליה בחיות מוגנות. בשנה שעברה הזדעזעה אוסטרליה לאחר שקנגורו נורה למוות על ידי אלמונים במדינת ויקטוריה והושב על כיסא ועליו בקבוק אוזו. הקנגורו המת גם הולבש בתחפושת של נמר.

 

בינואר השנה סערה המדינה בעקבות מותו של דוב קואלה שמוסמר לעמוד. בעשורים האחרונים נמצאת הקואלה תחת איום הולך וגובר, בייחוד בגלל אובדן בתי מחיה, מחלות, תקיפות כלבים ושריפות. בספירה ארצית שנערכה ב-2012 עמד מספרם הכולל של דובי הקואלה על 330 אלף, אם כי העובדה שהם חיים על העצים מקשה על הרשויות לאמוד באופן מדויק את מספרם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"התנהגות זדונית". ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים