שתף קטע נבחר

פעם ראשונה בשלג? כל מה שגולשים מתחילים צריכים לדעת

את יוון שומרים לקיץ, את תאילנד לחגים ואת הערים האירופיות לאביב. אז לאן טסים בחורף? עיירות הסקי כבר לא שמורות רק לאנשי האקסטרים, ולא חייבים לגלוש כדי ליהנות מכל רגע. מופתעים? תנו לנו לעשות לכם סדר

בשיתוף SkiDeal

 

בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים מגלים את עיירות הסקי האירופאיות. את מבני העץ האותנטיים, המלונות המושקעים, המסעדות המעולות שממוקמות בלוקיישנים שרואים רק בסרטים (ג'יימס בונד האחרון, לדוגמא), סצנות שופינג מטורפות (בחלקן גם פטורות ממס), חיי לילה משוגעים, מרכזי ספא מפנקים ותפריט אטרקציות שלא נגמר.

 

אחרי שגיליתם את הצד האטרקטיבי של חופשות החורף בעיירות הסקי ובאתרים, וחשקה נפשכם להתחיל לגלוש, יש כמה דברים שרצוי שתדעו לפני שתעשו את הצעדים הראשונים שלכם בשלג:

  

• מה זה סקיפס?

עיירות הסקי ממוקמות בדרך כלל בתוך או לצד מרחבי הגלישה. כדי לעלות על המעליות המובילות אל מסלולי הגלישה במרחב תצטרכו סקיפס (Ski Pass) - כרטיס מגנטי שתוכלו להעביר בכניסה לכל מעלית, וכך לשוטט בין אזורי הגלישה במרחב.

 

משפחה בסקי (צולם עבור SkiDeal)
חופשת סקי ראשונה? בואו נעשה סדר(צולם עבור SkiDeal)

• איך משיגים ציוד גלישה?

אין צורך לקנות ציוד גלישה, בטח לא אם אתם נמצאים רק בצעדים הראשונים שלכם על השלג. בכל אתר סקי יש חנויות להשכרת ציוד שיאפשרו לכם לשכור מגלשיים, נעלי סקי, מקלות, סנובורד, בוטס וקסדות ב-80-40 יורו לשבוע.

• מה כוללת חליפת גלישה?

כדי לשמור על חום הגוף גם בטמפרטורות נמוכות, חשוב להצטייד בביגוד ייעודי - מכנסי גלישה ומעיל גלישה שמיוצרים לרוב בטכנולוגיות מתקדמות לנידוף זיעה ושמירה על חום הגוף. אין צורך לקנות חליפת גלישה, בחנויות הציוד בארץ תוכלו למצוא חליפה מלאה להשכרה בעלות של החל מ-99 שקלים לשבוע.

• איך לומדים לגלוש?

בכל אתר סקי תוכלו למצוא בית ספר לגלישה עם מדריכים מקצועיים שמציעים הדרכות קבוצתיות או פרטיות. ההדרכות הן יומיות ונמשכות בין שעתיים לארבע שעות בכל יום (תלוי באתר), ועולות 150-35 יורו לשבוע.

 

טיפ מאיתנו: אל תנסו לדלג על ההדרכה ולנסות את מזלכם על השלג לבד, היצמדו למדריך מקצועי, בנו לעצמכם טכניקה וצאו אל השלג כשאתם הרבה יותר בטוחים בעצמכם.

• ומה אם אני לא בכושר?

אולי זה יפתיע אתכם, אבל רוב גולשי הסקי הם לא ספורטאים גדולים. מדרונות הסקי מלאים בגולשים בגילים שונים, עם מבנה גוף שונה ורמת כושר שונה שמצליחים ליהנות מהספורט הלבן מבלי לטפח שרירים במכון. נסו להכין קצת את שרירי הרגליים כמה ימים לפני החופשה - זה יספיק.

 

ואל נורד, אנדורה (צילום: האתר הרשמי)
אין צורך לקנות ציוד, תמיד אפשר להשכיר. סקי בוואל נורד, אנדורה(צילום: האתר הרשמי)

• לא עברתי את הגיל שבו מומלץ להתחיל?

לגלישת סקי וסנובורד אין גיל. על אותו המסלול תוכלו למצוא גולשים מפתיעים בני 4 שכבר משאירים אבק להורים, וגולשים מנוסים בני 70 שלא רואים סיבה לוותר על התענוג. ההתחלה תהיה מאתגרת, אבל מספקת, בכל גיל שבו תבחרו להתחיל.

• איך אפסיד שבוע עבודה שלם?

הפתרון הוא פשוט - חופשות סקי בסופ״ש. טסים ביום חמישי, גולשים, אוכלים, שותים, רוקדים, מתפנקים, מבלים וחוזרים לארץ בליל יום ראשון. רק יומיים חופש מהעבודה ו- 3 ימים בהם הספקתם לגלוש מהבוקר ועד אחר הצהריים. קצר, אבל לגמרי קולע.

• זה לא ממש יקר?

תנו לנו להפתיע אתכם – חופשת סקי באירופה לעיתים זולה יותר מחופשה באילת. תפריט חופשות הסקי הוא רחב ומגוון, כל אתר מציע חבילות שונות, מלונות שונים, מרחבי גלישה משתנים וכמובן - מחירים מגוונים.

 

תוכלו, לדוגמא, לטוס לסופשבוע בבנסקו שבבולגריה ולשלם החל מ-649 יורו, או לחופשת ראשון-חמישי בסוצ'י שברוסיה עבור החל מ-899 יורו לחופשה הכוללת טיסות, לינה, העברות, סקיפס ולעיתים גם ארוחות.

 

אתר סקי בנסקו בולגריה (צילום: האתר הרשמי)
יותר זול מאילת. חופשת סקי בבנסקו, בולגריה(צילום: האתר הרשמי)
 

• איפה ישנים באתרי סקי?

אתרי הסקי האירופאיים מציעים טווח רחב מאוד של מלונות ופתרונות לינה - מדירות פשוטות ונוחות שמתאימות לקבוצות חברים שהגיעו בעיקר לבלות על השלג ופחות לנוח בחדר, דרך מלונות 3 כוכבים מצוינים שמציעים את כל מה שגולש צריך במחירים נוחים במיוחד, מלונות 4 כוכבים שמפתיעים בסטנדרטים הגבוהים ועד מלונות 5 כוכבים נוצצים ויוקרתיים למי שהגיע בשביל להתפנק.

 


• איך בוחרים אתר?

אחד הדברים החשובים ביותר בחופשת הסקי הראשונה שלכם הוא בחירת האתר. רוב האנשים נוטים לבחור באתרים הגדולים והמוכרים, אבל האמת היא שבשבוע הגלישה הראשון שלכם, לא תצטרכו יותר מכמה מסלולים בודדים. אז חסכו לעצמכם את עלויות האתרים הגדולים וחפשו אתר קטן וצנוע שיציע בתי ספר טובים לגלישה עם מדריכים מקצועיים ומנוסים ומגוון מסלולים כחולים שנוח להתאמן עליהם.

• איך מגיעים משדה התעופה לאתר?

המרחק משדות התעופה לאתרי הסקי עומד בדרך כלל על 5-1 שעות נסיעה. טיפ מאיתנו - אל תתפתו לשכור רכב. עלויות הדלק, הסדרי החנייה, כבישי האגרה (שעשויים להגיע ל-50 יורו לכיוון) וההתברברויות בדרך לא שווים את זה. אוטובוס או הסעה שמציעות החברות המאורגנות יהיו בדרך כלל הפתרון הנוח והמשתלם ביותר.

 

בשיתוף SkiDeal

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: האתר הרשמי
גולשים, מתפנקים ומבלים. סקי בסוצ'י, רוסיה
צילום: האתר הרשמי
מומלצים