שתף קטע נבחר

מה אוכלים באזור בנימינה וגבעת עדה?

יקב שמגישים בו גם אוכל מעולה, מסעדות איטלקיות, בית קפה קהילתי, חומוסיה שמגישה גם סמבוסק במילוי פלאפל וגם שתי מסעדות יפניות: יצאנו לבדוק מה אוכלים באזור בנימינה וגבעת עדה

 

הפסטה של "פסטל'ה" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הפסטה של "פסטל'ה"(צילום: יח"צ)
   

בנימינה היא יישוב קטן עם היסטוריה גדולה: יש בה חיי קהילה נוחים ונעימים, מבנים עתיקים משוחזרים ואווירה מיוחדת של מושבה שמצליחה לשמור על הייחוד שלה למרות גל ההגירה הגדול מהמרכז. הגל הזה הביא עימו בין היתר גם צורך במקומות בילוי, ובדומה לשכנתה פרדס חנה, גם כאן התפתחה סצינה קולינרית מעניינת.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

"החמאס מחליט אם יאכלו אצלנו או לא"

שאול בן אדרת סוגר את מסעדת מיסטר אנד מיסס לי

כך תכינו תותים ומסקרפונה בקלי קלות

 

בין היתר, אפשר למצוא כאן מסעדות איטלקיות לצד בר קוקטיילים עם תפריט פיצות, ולצידם פועלים דיינר אמריקאי שמגיש מגוון סוגי המבורגרים, בית קפה קהילתי, חומוסייה ותיקה ושלושה יקבים, שאחד מהם חצה מזמן את גבולות היקב הקלאסי והפך למתחם בילוי קולינרי ומגוון.

 

אה וכמעט שכחנו, דווקא בבנימינה הקטנה פועלות שתי מסעדות יפניות שלוקחות את המטבח היפני ברצינות, ולא פוזלות לשכנות אסייתיות אחרות. יצאנו לבדוק מה אוכלים באזור בנימינה וגבעת עדה.

ארוחות בוקר במסעדות (צילום: גולן תשבי)
ארוחת הבוקר שיגישו לכם ב"יקב תשבי"(צילום: גולן תשבי)
 

 

 (  )

ניניז

מזללת אוכל מהיר שממוקמת במרכז מסחרי קטן בבנימינה, בה צח ניני, בחור צעיר רק בן 24, מגיש מזה שנה שלוש יצירות מופת: הראשונה היא פלאפל, השנייה היא סביח והשלישית - בוריק.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ומה הופך את שלושת מאכלי הרחוב האלו ליצירות מופת? אז ככה: הפלאפל אינו מכיל פירורי לחם והוא מגיע בגוון ירוק עז (חצי מנה עולה 8 שקלים, ומנה שלמה ששוקלת לא פחות מ-450 גרם תעלה לכם כאן 15 שקלים). לתוך הסביח ניני מכניס חציל טמפורה במקום חציל מטוגן (15 שקלים למנה), והבוריקה מכונה כאן "בוריקל׳ה" ומוגשת כשהיא חתוכה לשני חצאים, ומעליה עמבה וחריף שניני מכין במקום (7 שקלים או 15 שקלים בתוך פיתה).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

אגב, לא משנה מה תבחרו לטעום כאן, אל תוותרו על זילוף עדין של אחד הרטבים החריפים שממתינים בצנצנות על הדלפק, וגם לא על העמבה הנהדרת מעשה ידיו של ניני, כמובן.

 

דרך העצמאות 74 בנימינה, 050-4257527, ראשון-חמישי 20:30-11:00, כשר ללא תעודה

 

חומוס יוסף

בבנימינה פועל סניף של רשת "חומוס יוסף", שתחילתה בפרדס חנה השכנה, ובדומה לשאר הסניפים, גם כאן מייצרים את החומוס על פי מתכון מקורי שמתבסס על שיטת ההכנה של הממרח המקסיקני - פריכולס. על המנה עצמה תשלמו במקום 25 שקלים, תמורתם תקבלו גם ירקות, בצל, רטבים, פיתות, קפה שחור וריפיל חופשי של החומוס.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

עוד בתפריט: מנת ״קומפלט של יוסף״ שכוללת טעימות מחומוס פול, משאשווה עם שקדים מטוגנים וקריספיים (33 שקלים), חומוס עם בשר (37 שקלים) וסביח בצלחת (35 שקלים). חובבי הירקות ימצאו במקום גם שלושה סלטים טריים, ומדי יום מציעים כאן גם שני סירים עם אוכל ביתי, אחד מהם טבעוני. ומה בתוך הסירים? קובה סלק, קוסקוס, מנסף אורז ופטריות, מוסקה, מפרום, קציצות או ממולאים. בנוסף לכל הטוב הזה, אפשר לזלול שם שקשוקה, סמבוסק ממולא בפלאפל (20 שקלים), פלאפל קלאסי שמכינים במקום ובחורף - מרקים.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

האסיף 31 בנימינה, 04-6970057‏, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 15:30-9:00, כשר

 

 

פסטל'ה

מסעדה איטלקית קטנה ונעימה שהוקמה לפני חמש שנים על ידי שני האחים - קובי ויצחק גולן. במקום יש חמישה שולחנות ובר אוכל, ומחוץ למסעדה ישנו מגרש משחקים ענקי, שהופך את המקום לידידותי למשפחות עם ילדים. 

 

בתפריט 17 סוגים של פסטה טרייה אותה מייצרים במיוחד עבור המסעדה. בין היתר, תוכלו להזמין שם פסטה בהרכבה או ללכת על אחת ממנות הספיישל כמו נקניקיית מוסר ים בתוך לחמניית באן (44 שקלים), תבשיל דג בקארי (109 שקלים), קבב ים ורביולי סלק (69 שקלים) ועוד. 

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בנוסף, יש שם מבחר של מנות ראשונות ב-25, 35 או 39 שקלים, ביניהן פולנטה מעולה שמוגשת בכלי זכוכית עם תערובת פטריות ופרמזן, וגם מגוון של פיצות, ביניהן פיצת רוקפור (59 שקלים), מנות דגים כמו מוסר "לימונענע" (107 שקלים) ומנת "ים אדמה", שמורכבת מנתחי טונה צרובה על ריזוטו כמהין וגבינת חלומי.

 

השריג 2 בנימינה, 077-2011115‏, ראשון-חמישי, שבת 23:00-11:00, שישי 23:00-10:00, לא כשר

 

פלוגי

מסעדה איטלקית משפחתית עם נוף שפונה לחורשת אקליפטוסים, שנפתחה על ידי אריה פלוגי ובנו, שאול, שעבד בעברו בלא מעט מסעדות בארץ ובאיטליה. למנה ראשונה תוכלו להזמין כאן "פתיחת שולחן ים-תיכונית" שכוללת פוקצ'ה שנאפית במקום ולא מעט סלטים וממרחים כיפיים ליד (62 שקלים ל-2 סועדים), או ללכת על כדורי הארנצ׳יני הקלאסיים (45 שקלים) ועל קרפצ׳יו סינטה (56 שקלים).

 

בגזרת העיקריות, מציעים במקום מנת "פפרדלה דייגים" שמורכבת מפילה דניס צרוב המונח על פסטה רחבה ברוטב עגבניות, צלפים ואנשובי (78 שקלים); מנה של טורטליני סלק וריקוטה בחמאת כמהין ומרווה עם גבינת סנט-מור (68 שקלים) ועוד. בנוסף, יש בתפריט מנות דגים לצד מנות טבעוניות, פילה עגל והמבורגרים עם תוספות שונות.

 

הגיבורים 16 בנימינה, 04-6389628‏, שני-חמישי, שבת 22:30-12:00, שישי 22:30-18:00, לא כשר

 

 (  )

Wolf

המבורגרייה שפתח לפני כשנה באזור התעשייה של בנימינה בחור בשם גרג וולף, יליד ניו יורק. בנוסף להמבורגרים איכותיים ומעולים, וולף הביא לאזור את אווירת הדיינר האמריקאי האולטימטיבי אותו הוא מצליח לשלב באופן נפלא עם מוזיקת רוק אנד רול ועיצוב של דיינר "לפי הספר".

   (צילום: תומר בורמד)
(צילום: תומר בורמד)
 

את ההמבורגרים מכינים במקום מתערובת בשר שכוללת צ'אק (חזה קדמי), שורט ריב ובריסקט והקציצה עצמה מגיעה במשקל של 100 גרם. אפשר להסתפק רק באחת, ואפשר להכפיל או אפילו לשלש את המנה. התפריט מציע שישה סוגים של המבורגרים (קלאסי, צ'יזבורגר, קראנצ׳י, "בוקרבורגר" ו"אלביסבורגר" - כולם נעים בין 70-30 שקלים). בנוסף, תמצאו שם עופות בסגנון "קנטאקי פרייד צ'יקן", כריכים עם עוף מטוגן וכנפיים קריספיות (6 יחידות ב-35 שקלים, 12 יחידות ב-60 שקלים).

 

תמצאו כאן גם מבחר מנות צ׳יפס מטורפות עם תוספות ורטבים לא שגרתיים, וגם מנת "צ׳יפס חלומי" (30 שקלים), מבחר מילקשייקים עם גלידת "בן אנד ג׳ריס" ולקינוח - אוראו מטוגן.

 

המלאכה 10 אזור התעשייה בנימינה, 8503390־04, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי־שבת 1:00-12:00, לא כשר


קרוסטה

בר פיצות וקוקטיילים הנמצא גם הוא בבעלות האחים גולן (הבעלים של מסעדת "פסטהל'ה" מהפסקה למעלה). במקום פועל טאבון ענק שעובד על עצים, ממנו יוצאות פיצות דקיקות וקריספיות במיוחד. ניתנת כאן אפשרות בחירה בין פיצה דקה לבין פיצה "דקה דקה" (54 שקלים), ויש גם פיצה ללא גלוטן שעשויה מקמח תירס, קמח סויה וקמח חומוס (48 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

הפיצות מגיעות בגודל רגיל (48 שקלים) או ענק (66 שקלים), ומבין המיוחדות כדאי לטעום את "פיצת בולונז" שמגיעה עם רוטב בולונז בבישול ארוך, ירקות שורש וחצילים קלויים (82 שקלים). מלבדה, יש שם גם פיצת אנטרקוט (108 שקלים), פיצת אסאדו ו"פיצת פופאי" עם תרד.

       (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מלבד הפיצות, מגישים כאן גם מנות ספיישל כמו "חלת בריסקט" - חלה שנאפית בטאבון וממולאת בסינטה צרובה עם שום קונפי וצ'ילי, וגם מנות ראשונות כמו תפוח אדמה ובטטה שרופים על גחלים ומוגשים עם קרם פרש (26 שקלים).

 

השריג 2 בנימינה, 077-2011535‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 (  )

קפה בנימינה

מקום מפגש קהילתי ונעים, שהתחיל כחנות בוטיק לקפה בלב המושבה. מי שאחראי על המיזם הזה הוא רועי בן אשר, שלפני כשבע שנים פרש מעולם ההייטק לטובת כניסה לתחום הקפה הטרי המתפתח בארץ בשנים האחרונות.

 

חנות הבוטיק היא לא פחות מאשר גן עדן לחובבי הקפה שבה ימצאו מגוון מכונות קפה, 40 סוגים של קפה מהמותגים הטובים בעולם וגם אביזרים וכלים להכנת קפה. בבית הקפה עצמו אפשר לשתות שלושה זנים של קפה שנטחן טרי במקום, תה, שייק בריאות ואפילו מילקשייק מחוזק עם אספרסו (26 שקלים). בגזרת האוכל, מציעים כאן כריכים מלחמי מחמצת עם ירקות וגבינות, עם פסטו ועם ירקות הידרופוניים (26-20 שקלים), לצד קישים (28 שקלים) וקינוחים כמו סופלה שוקולד, למשל (28 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: גל וולף)

בנוסף, יש במקום חצר מוצלת שמארחת סדנאות קפה, הרצאות, פעילויות לאמהות עם תינוקות, מפגשים לעצמאים מהאזור ובימי חמישי מתקיימות שם גם הופעות חיות, אבל גולת הכותרת הן, ללא ספק, סדנאות הקפה שמעביר במקום בן אשר, במהלכן הוא מספר את סיפורו ההיסטורי של הקפה, ומציג את הטרנדים המעניינים ביותר בתחום הקפה הטרי.

   (צילום: יח
(צילום: גל וולף)
 

המייסדים 15 בנימינה, 04-6380048‏, ראשון, רביעי 13:00-7:00, 18:00-16:00, שני-שלישי 13:00-7:00, חמישי 13:00-7:00, 23:00-16:00, שישי 13:30-7:00, כשר ללא תעודה

 

 (  )
 

יקב תשבי

את המקום הבא הקים יונתן תשבי, דור רביעי למשפחת כורמים שעלתה ארצה מליטה במהלך תקופת העלייה הראשונה. בתחילת דרכו של המקום, בשנת 1985, הוא נקרא "יקבי הברון", אך עם הזמן הפך ל"יקב תשבי" על שם המשפחה של מקימיו, וכיום עובדים בו שלושה דורות מבני המשפחה. 

 

למי שלא יודעים, נספר כי לא מדובר ביקב רגיל אלא במתחם שהוא לא אחר מאשר לונה פארק קולינרי שלא מפסיק להתחדש ולהפתיע. בין היתר, תמצאו שם מסעדה חלבית וכשרה שבראשה עומד השף האוסטרי גונטר בידרמן. לצידה פועלים במקום מאפיית מחמצת, בר טעימות וסדנאות וחדר שוקולד.

 

יש כאן גם גלידרייה, ובימי שישי פועלת ברחבה הפנימית של המתחם מעשנת בשרים שבה מעשנים בריסקט, כתף טרי ועוף הנמשחים בתערובת בירה, חרדל, מלח ופלפל. נתחי הבשר עוברים עישון ואז צלייה איטית, ובהמשך אפשר לקנות אותם הביתה במשקל (210 שקלים לקילוגרם בריסקט או 90 שקלים לקילוגרם עוף) או בתוך חלה עצומה שיכולה להכין בין 500-250 גרם בשר (175-150 שקלים).

ארוחות בוקר במסעדות (צילום: גולן תשבי)
(צילום: גולן תשבי)

בהיכל מיוחד הצמוד לחדר הטעימות, פועלת גם מזקקת הברנדי הייחודית שהגיעה למקום ממחוז קוניאק, ובחלל המרכזי של המסעדה יש מכל יין מנירוסטה, ממנו אפשר למלא ריפיל של יין לבקבוקים שמביאים מהבית. בחלק החיצוני של המסעדה יש חצר פתוחה עם שולחנות עץ ארוכים תחת גפנים, מקום מושלם לבראנץ' של שישי או לארוחת צהריים של אמצע השבוע. ואם כל זה לא מספיק, אז ממש בימים אלה התחילו להציע ביקב סיורים בין הכרמים (בתיאום מראש) שכוללים טעימת יין ופריסת סל פיקניק בשטח.

 

מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, 04-6288195, ראשון-חמישי 15:30-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

יקבי בנימינה

היקב הבא הוקם בשנת 1952 על ידי יוסף זלצר, שלפני שעלה ארצה מהונגריה היה יינן במקצועו. בתחילת דרכו נקרא המקום "אליעז", על שם בנו של זלצר שנפל במלחמת השחרור. בשנות התשעים שמו הוחלף ל"יקבי בנימינה", ומאז שנת 2015 יינן היקב הוא יונתן שוטס - בעל תואר ראשון בייננות וכורמות מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטת פירנצה.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

לצד היקב פועלים חנות המפעל ומרכז מבקרים שממוקמים במבנה היסטורי משוחזר מ-1925, בו פעל בעבר בית חרושת לייצור בשמים של הברון רוטשילד. בנוסף, במקום עורכים סדנאות יין, סיורים וגם אירועים פרטיים. אבל המידע החשוב ביותר הוא שביקב מייצרים לא פחות מחמש סדרות של יין מענבים הגדלים בכרמים מכל הארץ: אבני חושן, רזרב, יוגב, המושבה ו-teva.

 

רחוב היקב, 04-6107530, שעות פעילות של החנות: ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 14:00-8:30, כשר

 

יקב מרגלית

יקב משפחתי שהוקם ב-1989 והיה, ככל הנראה, אחד מיקבי הבוטיק הראשונים בארץ. בעלי המקום הם יאיר מרגלית, דוקטור לכימיה פיזיקלית ובנו אסף, שהתחילו את ייצור היין כתחביב משותף שצמח ליקב המייצר כיום כ-30 אלף בקבוקים בשנה.

 

בתחילת דרכו של היקב, נאלצו השניים לקנות ענבים באופן מחתרתי, מכיון שכל הענבים בישראל נמכרו בשנות ה-80 כחלק מאחוזים ארוכי טווח ליקבים הגדולים. הדבר הזה גרם להם להבין שהיקב חייב להיות גם בעל כרמים משלו, וכיום יש ליקב מרגלית שלושה כרמים שבהם מגדלים את ענבי היין. ומה מייצרים כאן? יינות קברנה, מרלו, קברנה פרנק וגם כמה בלנדים, ביניהם גם לבנים.

 

הטחנה 60 בנימינה, לתיאום ביקור ביקב: 054-6700836, לא כשר

 

 

Yume

המסעדה היפנית של האחים גיל ("אונאמי" ו"סושי בזל") ורועי ברדה, שפירוש שמה ביפנית הוא "חלום". תפריט המסעדה מבוסס על ההיבטים הבריאותיים של האוכל היפני, ולמרבה ההפתעה ולעומת מסעדות דומות בארץ, אינו פוזל למטבחים נוספים מהמזרח הרחוק.

 

מה בתפריט? מנות דגים ובשר נאות, מאודות או אפויות שמחולקות לקטגוריות כמו "לזנסאי" (פתיחים), שכוללת מנות כמו סלט אצות ים עם כרוב, מלפפון ושומשום ברוטב וואפו (18 שקלים). קטגוריה נוספת בתפריט היא קטגוריית "מוקו זו קה" (מנות ראשונות) שכוללת מנות כמו הרומאקי שהוא דף אורז במילוי אבוקדו, סלמון, טונה או דג לבן עם עליי בייבי, אושנקו ושיטקה המוגש ברוטב פונזו, יוזו ושקדים קלויים (38 שקלים).

יום הסושי (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף, תוכלו לזלול שם מבחר סלטים (52-36 שקלים) ומרקים, ביניהם מרק אגאדשי טופו, מיסו ומרק אודון (42-28 שקלים). בגזרת העיקריות יש יאקיסובה - אטריות חיטה (68-48 שקלים) וגם חזה עוף בציפוי פנקו וברוטב קארי אדום חריף (62 שקלים). מבחר הסושי בתפריט כולל רולים בהרכבה עצמית, קומבינציות, ביניהן קומבינציה מיוחדת לילדים, וגם ספיישלים יצירתיים במיוחד, לחובבי הסושי המיוחדים (52-30 שקלים).

 

המייסדים 4 בנימינה, 04-9804444, ראשון-חמישי 22:30-12:00, כשר

 

טופו אן

מסעדה יפנית קטנטנה שבה ג'ון קמוטני, שעלתה ארצה מיפן לפני 20 שנה, מגישה אוכל יפני מסורתי וטבעוני. תפריט המסעדה מבוסס על טהרת הטופו, אותו מכינה במקום בעלת המסעדה, ובין המנות שבתפריט תוכלו לטעום כאן את מנת הטריאקי טופו, את סלט איטריות הוואקמה (49 שקלים), את האגאדשי טופו (24 שקלים) ועוד.

בשעות הצהריים מגישים כאן גם ארוחת צהריים טבעונית מלאה שמחירה נע בין 49-45 שקלים, שכוללת מרק מיסו, אורז ומנה עיקרית לבחירה (שניצל טופו או קציצות טופו), ירקות בטמפורה או אורז עם טופו. בנוסף, אפשר גם לקנות כאן טופו הביתה ממבחר המוצרים שנמכרים על המדפים: טופו עם תבלינים (20 שקלים ל-200 גרם), טופו משי בעל מרקם רך במיוחד (13 שקלים ל-250 גרם) ועוד.

 

דרך העצמאות 74 בנימינה, 3771060־050, שלישי־חמישי 12:00־21:00, שישי 12:00־16:30, לא כשר

 

 (  )
 

בורקין

המאפייה של ערן בורקין מתחבאת בתוך אזור התעשייה של בנימינה, ושום דבר מבחוץ לא יכין אתכם למה שתגלו בפנים; מדובר במאפיית לחמי מחמצת עם תמהיל ענק של מוצרים כמו בורקסים, פוקצ'ות וקינוחים. מלבד אלה, יש שם גם פרצעלים וחמישה סוגים שונים של בגטים (11-7 שקלים), קרואסונים מיוחדים וקלאסיים וקרוב ל-50 סוגים של לחמים (כיכרות במשקל של כ-900 גרם עולים כאן 24 שקלים).


מאפיות (צילום: לין לוי)
מאפיות(צילום: לין לוי)

לא מזמן, בסמוך למאפייה עצמה, נפתח בית קפה שהתפריט שלו מבוסס על המאפים שמכינים במקום. בנוסף, תוכלו לזלול כאן סלטים (53-49 שקלים), טוסטים וכריכים, שקשוקות (49 שקלים), בורקס טורקי עם חצילים וגבינה (54 שקלים), פיצות אישיות (53-39 שקלים) וכריך פתוח שמכונה שם - "טונה מלט" עם גבינה מותכת מלמעלה, סלט טונה, לימונים טריים, זיתי קלמטה, בצל סגול, תפוחי אדמה, מעט מיונז וביצה קשה.

מאפיות (צילום: לין לוי)
מאפיות(צילום: לין לוי)

המלאכה 2 בנימינה, 04-6332228‏, ראשון-חמישי 18:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר

 

 (  )
 

הפטיפורים של אביטל

אביטל גיל בוברמן מייצרת שוקולדים ופטיפורים כבר קרוב ל-30 שנה, והשוס - את הכול היא מכינה באופן ידני וללא שימוש במכונות. בנוסף לפטיפורים, שנראים כמו תכשיטים מעוצבים ויפהפיים, היא מייצרת גם פרלינים בתבניות מיוחדות. בין מבחר המוצרים שהיא מציעה, מומלץ לנסות את הכדורים המורכבים ממרציפן עם נוגט ומחית פרי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בנוסף, מכיוון שכל המוצרים של בוברמן אינם מכילים חלב, הם מתאימים לרגישים לגלוטן וגם לטבעוניים. מחיר לפרלין-פטיפור נע בין 6-4 שקלים, ואם תרצו ללמוד כיצד עושים את זה בבית, בוברמן מציעה שם גם סדנאות להכנת שוקולד שהיא עצמה מעבירה.

 

האסיף 31 בנימינה, 04-6288689, ראשון-חמישי 17:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר פרווה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומר בורמד
המבורגר כמו באמריקה
צילום: תומר בורמד
מומלצים