שתף קטע נבחר

"מיסטר אנד מיסס לי" נסגרת

אחרי למעלה מארבע שנים סוגרת את שעריה מסעדה נוספת: "מיסטר אנד מיסס לי" של השף שאול בן אדרת. לפני כשנה וחצי ולאחר 25 שנות פעילות, סגר בן אדרת את מסעדת קימל בתל אביב. "העולם והמדינה השתנו ב-25 השנים האחרונות", סיפר ל-ynet

אל הרשימה הארוכה של מסעדות שסגרו את שעריהן בשנה החולפת, מצטרפת הערב מיסטר אנד מיסס לי (Mr & Mrs Lee) של השף שאול בן אדרת. ל-ynet נודע כי המסעדה האסייתית של בן אדרת ששוכנת בפארק צמרת תיסגר בסוף החודש, מיד בתום חגיגות הסילבסטר.

 

מיסטר אנד מיסס לי (Mr & Mrs Lee) מצטרפת לרשימה מתארכת של מסעדות שהודיעו על סיום פעילות בשנת 2018. רק בתחילת נובמבר השנה דיווחה "בליני" הוותיקה על סגירת הפעילות לאחר 24 שנים בלב שכונת נווה צדק.  ענף המסעדנות שרוי במשבר עמוק לאור רפורמת הטיפים למלצרים שעתידה להיכנס לתוקף בקרוב, והליך גבייה רטרואקטיבי של היטלי העסקת מבקשי מקלט בעקבות החלטת בית המשפט העליון. בשל המצב העגום יצאו בתחילת השבוע מסעדנים רבים למאבק ציבורי נגד מדיניות האוצר, והחשיכו למשך שמונה דקות מסעדות רבות ברחבי הארץ.

המסעדה ששוכנת בפארק צמרת נסגרת אחרי למעלה מארבע שנות פעילות
המסעדה ששוכנת בפארק צמרת נסגרת אחרי למעלה מארבע שנות פעילות

לפני כשנה וחצי סגר השף בן אדרת מסעדה נוספת שלו - מסעדת קימל הוותיקה, מסעדה שפעלה 25 שנה למרגלות מגדל שלום בתל אביב. בן אדרת פתח את קימל ברחוב השחר בתל אביב כשהיה בן 28 בלבד. אז סיפר ל-ynet על ההחלטה. "העולם והמדינה השתנו ב-25 השנים האחרונות, עברנו עם המדינה מלחמות, רצח ראש ממשלה, פיגועים קשים, גם במקומות הסמוכים למסעדה כמו הדולפינריום ואלנבי, מזג אויר סוער - סופות גשמים, שרב וחום, ושתי שרפות. אך תמיד המשכנו בדרייב רציני ונחוש, ולא נתנו לשום מצב לשבש את התנהלות המסעדה. לפני כשנתיים חגגתי את יום הולדתי החמישים, ואז צצו המחשבות - אתה מתבגר, צריך להוריד הילוך, ליהנות יותר להשקיע במשפחה ובתחביבים, ועד מתי? עבודה סיזיפית וללא פשרות הובילה לשחיקה אצלי, וגם דאגה לתחזוקת הבניין אשר במקומו יקום אוטוטו גורד שחקים נוסף בעיר ללא הפסקה, כל אלה נתנו את אותותיהם".

 

 

מיסטר אנד מיסס לי סוגרת את שעריה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מיסטר אנד מיסס לי סוגרת את שעריה(צילום: ירון ברנר)

הסגירה של מסעדת מיסטר אנד מיסס ליי מצטרפת, כאמור, לשורה ארוכה של סגירות שהתרחשו בשנה האחרונה, ובהן סגירתה של מסעדת "מיטבול" בראשל"צ אחרי 14 שנה; סגירתה של "פונדק דה לוקס" ביפו אחרי ארבע שנים וחצי של פעילות; סגירתה של מסעדת "עד העצם" בהרצליה; וסגירתה של מסעדת "אסיה" בשוק הפשפשים ביפו בחודש מאי האחרון. באותו חודש סגרה את שעריה גם מסעדת "ננוצ'קה" של המסעדנית ננה שרייר אחרי 16 שנות פעילות, זמן קצר לאחר סגירתה של מסעדת "אורנה ואלה" בתל אביב אחרי 20 שנה.

 

 

מסעדת "החלוצים 3" בתל אביב נסגרה בפברואר אחרי שש שנים של פעילות; ומסעדת "גריג", גם היא בתל אביב, נסגרה חודש לפני כן אחרי שנתיים בלבד של פעילות. מסעדת "דה באן", הסמוכה לשוק הכרמל בתל אביב, שנסגרה אחרי שבע שנים של פעילות ו"דייגו סאן" הן האחרונות שנסגרו ברשימה הלא מאוד קצרה הזו.

 

את התגובה של שאול ואורית בן אדרת על סגירת המסעדה מיסטר אנד מיסס לי, לא היה ניתן להשיג.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
השף שאול בן אדרת
צילום: ירון ברנר
מומלצים