שתף קטע נבחר

מסעדת מיטבול בראשל"צ נסגרה

אחרי 14 שנה של פעילות נסגרה במפתיע מסעדת הבשר "מיטבול", ששכנה באזור התעשייה הישן של ראשון לציון: "תודה רבה לכל עשרות אלפי האנשים שביקרו אותנו במהלך השנים"

 

   (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
מסעדת "מיטבול" (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

גל הסגירות נמשך: רק לפני שבועיים סיפרנו לכם על סגירתו של הבר-מסעדה התל אביבי "דייגו סאן"  אחרי 4 שנים של פעילות, וכבר היום (31 באוקטובר) התבשרנו על סגירתה הפתאומית של מסעדת הבשר "מיטבול" אחרי 14 שנים של פעילות באזור התעשייה הישן של ראשון לציון.

 

"מיטבול" נפתחה בשנת 2004 על ידי השפים ליאוניד גיטלין ונדב ליכטנשטיין, ופעלה בחלל שעוצב בסגנון של דיינר אמריקאי. התפריט במקום הציע בעיקר מנות בשר, ביניהן נתחים מובחרים והמבורגרים.

 (צילום: עודד וגנשטיין) (צילום: עודד וגנשטיין)
(צילום: עודד וגנשטיין)
 

בהודעת הסגירה המפתיעה שפרסמו הבעלים בעמוד הפייסבוק של המסעדה היום בשעות אחר הצהריים, נכתב:

"לקוחות, עובדים, ספקים וחברים,

מאז 2004 אנו מעניקים לכם חוויה מיוחדת, כזו שהשקענו בה את כל תשוקתנו.

בצער רב, אנו מודיעים שהמסעדה נסגרה, נקווה שבעתיד נוכל להעניק לכם חוויות חדשות.

תודה רבה לכל עשרות אלפי הסועדים שביקרו אותנו לאורך השנים, הרעיפו עלינו אהבה וחזרו שוב ושוב לבית נוסף שהעניק חוויות משפחתיות, עסקיות, זוגות שהציעו נישואים, חגיגות יום הולדת ושאר אירועים חיים משמחים.

תודה לכל העובדים בעבר ובהווה שהשקיעו את אנרגיה בלתת את השירות הטוב ביותר והמנות הטעימות ביותר. בלעדיכם כל זה לא היה קורה.

 

אנחנו עם העיניים לעתיד ותמיד נשמח לפגוש אתכם שוב בהמשך הדרך.

שיהיו לכולנו חוויות קולינריות משובחות".

הפוסט עם הודעת הסגירה שפורסם בעמוד הפייסבוק של המסעדה (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
הפוסט עם הודעת הסגירה שפורסם בעמוד הפייסבוק של המסעדה(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
     

הידיעה על סגירת המסעדה, פורסמה כמה שעות לאחר פוסט נוסף שפורסם בעמוד מיום הבחירות המקומיות, בו נכתב כי המסעדה תהיה סגורה באותו יום, החלטה תמוהה למדי בשל העובדה כי מדובר היה ביום שבתון בו מרבית האנשים בחופש.

 

גורמים שעובדים עם המסעדה אמרו ל-ynet: "הופתענו מההודעה כמו כולם, קיבלנו אותה רק היום, בסמוך לפוסט שפורסם בעמוד הפייסבוק. אין לנו מושג מה קרה שם, וזה בהחלט מפתיע כי בקרוב היה אמור להיערך ערב השקת תפריט חגיגי במסעדה".

הפוסט שפורסם בעמוד המסעדה ביום הבחירות לרשויות המקומיות (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
הפוסט שפורסם בעמוד המסעדה ביום הבחירות לרשויות המקומיות(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

הפוסט גרר אחריו תגובות רבות מצד לקוחות המסעדה, שהופתעו מהסגירה הפתאומית והמהירה: "ככה פתאום?! תודה על שנים טעימות. נהנתי מההמבורגרים והבשר

מקווה שדברים ישתנו או תפתחו שוב בעתיד", נכתב על ידי אחד המגיבים.

 

את תגובתו של הבעלים נדב ליכטנשטיין לא ניתן היה להשיג.

 

החזקים שורדים והחלשים סוגרים  

הסגירה של מסעדת "מיטבול" מצטרפת לשורה ארוכה של סגירות שהתרחשו לאחרונה, ובהן סגירתן של מסעדת "פונדק דה לוקס" ביפו אחרי ארבע שנים וחצי של פעילות; סגירתה של מסעדת "עד העצם" בהרצליה; וסגירתה של מסעדת "אסיה" בשוק הפשפשים ביפו בחודש מאי האחרון. באותו חודש סגרה את שעריה גם מסעדת "ננוצ'קה" של המסעדנית ננה שרייר אחרי 16 שנות פעילות, זמן קצר לאחר סגירתה של מסעדת "אורנה ואלה" בתל אביב אחרי 20 שנה.

 

מסעדת "החלוצים 3" בתל אביב נסגרה בפברואר אחרי שש שנים של פעילות; ומסעדת "גריג", גם היא בתל אביב, נסגרה חודש לפני כן אחרי שנתיים בלבד של פעילות. מסעדת "דה באן", הסמוכה לשוק הכרמל בתל אביב שנסגרה אחרי שבע שנים של פעילות ו"דייגו סאן", הן האחרונות שנסגרו ברשימה הלא מאוד קצרה הזו. 

   (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
מסעדת "מיטבול" בימים יפים יותר(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
   

מומחים בענף המסעדנות טוענים כי גל הסגירות בשנה וחצי האחרונות נובע מההוצאות הגבוהות של המסעדות אל מול מתח הרווחים הנמוך, לצד התוכניות העסקיות שעשו מסעדנים ומשקיעים רק לפני שנים ספורות שכבר אינן רלוונטיות כיום, לנוכח המספרים שרק הולכים וגדלים. מומחים אחרים יטענו כי מדובר כאן במצב קלאסי של ברירה טבעית – החזקים שורדים והחלשים סוגרים – המקצוענים מצליחים לצוף ואיתם גם אלה עם הגב הכלכלי, אבל כל השאר שורדים בקושי או מוותרים ופורשים מהמירוץ. אבל כמו בכל סיטואציה מורכבת, גם כאן הדברים הם לא רק שחור או לבן.

 

 

גם החלטת בג"ץ שהתקבלה לפני כשנה, שלפיה יאולצו המעסיקים לשלם על מבקשי המקלט תשלום רטרואקטיבי על חמש-שש שנים, גרמה לחשש רב בקרב מסעדנים ובכירים בענף המסעדנות, שמתריעים מפני קריסה קרבה של התחום. בכיר בענף המסעדנות אמר כי "השומות בעקבות פסק הדין התחילו לצאת, ורשות המיסים תנפיק אותן רטרואקטיבית, חמש-שש שנים אחורה. המשמעות הפרטנית לעובד אחד זה 20 אלף בשנה תוספת, וזה רק ההיטל, לא קשור לפיקדון. מסעדה קטנה-בינונית מעסיקה לפחות חמישה מבקשי מקלט כאלה, והמשמעות של זה היא 100 אלף שקלים בשנה. בית קפה או מסעדה קטנה שיצטרכו לשלם את זה עם ריבית וקנסות אחורה ישלמו בסביבות 700 אלף שקלים, וזה גזר דין מוות לאותו עסק".

 

אותו גורם בענף מסביר גם כי "לגבי הגופים הגדולים - רשתות ובתי מלון - זה כבר סיפור אחר. כאן מדובר על יותר מ-10 מיליון שקלים שיצטרכו לשלם רטרואקטיבית, וגם הם לא יוכלו לשלם את זה, ואני מדבר על גוף שמעסיק כ-50 מבקשי מקלט. הענף הזה הוא ענף שבו שיעורי הרווח, למעטים שמצליחים, הם קטנים. חייבים להבין שלא עושים מיליונים ממסעדות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק
מסעדת "מיטבול": נסגרה במפתיע
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק
מומלצים