שתף קטע נבחר

4 דרכים לשפר את הזמן שלכם עם הילדים

אם שעות אחר הצהריים עם הילדים נראות לכם ארוכות ומתישות, כדאי שתחשבו איך אפשר להעביר את הזמן אחרת ואפילו ליהנות. קיבצנו כמה כלים שיעזרו לכם לתכנן מראש, לקחת כמה דקות לעצמכם ולעשות סדרי עדיפויות

למרות שהחורף אצלנו יחסית סולידי, עדיין בשעות אחר הצהריים חשוך וקר, והורים מתלבטים מה לעשות עם הילדים ואיך להעסיק אותם באופן שכולם יהיו מרוצים. הנה כמה כלים שיעזרו לכם להעביר את הזמן ואפילו ליהנות.

 

1. תכנון

בשבת, רגע לפני תחילת השבוע, שבו רגע עם עצמכם ותכננו את השבוע. בדקו מה הדברים שידועים לכם על ההתנהלות השבוע, גם הדברים הקבועים כמו חוגים וגם אירועים נוספים כמו אסיפת הורים, תור לרופא וכו'. השלב הזה יאפשר לכם להתארגן מבחינת עבודה, סידור לילדים אם צריך, ויעזור לכם להיערך גם לשינויים.

 

בנוסף, תוכלו בעזרת התכנון לדעת איך צריך לשנות את שגרת היום ולא תהיו מופתעים. למשל, אם יש לכם תור לרופא בשעה שש בערב ואתם יודעים שעד שתגיעו ותחזרו ייקח זמן רב, אולי תחליטו להקדים את זמן המקלחת או סידור התיק כדי שלא תתעסקו עם זה מאוחר בערב, תתארגנו עם כריך ופרי לארוחת ערב וכך כשתגיעו הביתה יישאר רק לארגן את הילד לשינה במקום להתחיל להתנהל עם המון מטלות כשהוא וגם אתם עייפים.

 

תכנון מוקדם עושה סדר בראש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תכנון מוקדם עושה סדר בראש(צילום: shutterstock)

2. שיתוף והתייעצות עם הילדים

אחרי שתכננתם את הלו"ז השבועי שבו עם הילדים ותכננו ביחד עם כל ילד את הלו"ז השבועי שלו. תכניסו חוגים, זמן מסכים, זמן שיעורים וכמובן שעות לעשייה, כך שכל הדיונים בנושא יתקיימו ברוגע. חשוב מאוד שגם ילדים ידעו מה מתוכנן למהלך השבוע, מתי זמן חברים ומתי יש אירועים כדי שגם הם יהיו מוכנים.

 

מחקרים מראים ששגרה וידיעה מה צפוי מאוד עוזרת לילדים להרגיש רגועים ושלווים ומייצרת הרבה מאוד שקט כשהכל ידוע מראש וברור. כמו מבוגרים גם ילדים לא אוהבים שינויים לא צפויים בשגרה ולפעמים כשאנחנו "מנחיתים" עליהם שינוי בלי שהם ידעו עליו מראש זה מוביל לתגובות של כעס, בכי וקושי להתמודד עם השינוי, מה שדורש מאיתנו לגייס עוד משאבים כדי להתמודד עם ההתנהגות המאתגרת.

 

תכנון מאוד יסייע לכם להתמודד גם עם שינויים בלתי צפויים שקורים בחיים של כולנו בצורה הרבה יותר טובה. ככל שאנחנו יותר מתוכננים, אנחנו יותר גמישים בעשיית שינויים.

 

קראו עוד:

טעויות של הורים לילדים בעלי עודף משקל

ויכוח אינסופי: כשהילדים מסרבים להתקלח

זו הדרך שלנו לגדל ילדים אלופים

 

3. עצירה רגע לפני

כשאנחנו מסיימים את יום העבודה ועוברים לחלק שהשני של היום - הזמן עם הילדים, זה אחרי שהיה לנו לפעמים יום מתיש, שדרש מאיתנו הרבה מאוד אנרגיות ומשאבי סבלנות. עד שהגענו הביתה נסענו שעה בפקקים ועכשיו אנחנו יודעים שיש לנו כמה שעות טובות עם הילדים, שבהם אנחנו רוצים גם לייצר זמן רוגע ושקט והנאה.

 

כדאי לקחת הפסקה של חמש דקות במעבר מהעבודה לבית - רגע אחד לשבת באוטו ולשמוע שיר, לעשות מדיטציה, לשחק במשחק מרגיע, לדבר עם חברה, לשוטט בפייסבוק ולרגע אחד לנשום לפני שפוגשים את הילדים.

 

קחו רגע לעצמכם לפני שאתם חוזרים הביתה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קחו רגע לעצמכם לפני שאתם חוזרים הביתה(צילום: shutterstock)

בהחלט אפשרי גם להגיע הביתה עם הילדים ולקחת לעצמנו כמה דקות של התארגנות מחדש, להחליף בגדים, לשתות קפה, לאכול משהו ואז להתחיל את השגרה. בזמן הזה גם הילדים שלכם יכולים לקבל זמן לעצמם, כן, גם להיות במסכים, כי גם הם עברו יום ארוך ולפעמים לא פשוט, וכמונו גם הם זקוקים לרגיעה.

 

העצירה הזו, שנראית כמו בזבוז זמן, תאפשר לכם לחדש את המצברים ואת האנרגיות ולחזור לילדים הרבה יותר רגועים ושלווים, מה שכמובן ישפיע על כל האווירה בבית בשעות אחר הצהריים.

 

4. הזמן שלכם עם הילדים הוא חשוב ומשמעותי

חשוב שתזכרו - הילדים מחכים לכם ולקשר אתכם, לזמן ביחד, לקשר עין ובעיקר להתייחסות שלכם אליהם ולצרכים שלהם. הם צריכים לראות בעיניים שלכם שאתם אוהבים אותם, מעריכים אותם ורואים את הטוב שבהם. לפעמים, זה חשוב יותר מכל חוג או חבר, והזמן הזה שלכם בכיף, בצחוק והנאה חשוב לא פחות ואפילו יותר מביצוע עוד מטלה.

 

הכותבת היא מנחת הורים ואשת חינוך מזה 21 שנה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כדאי לקחת הפסקה של חמש דקות במעבר מהעבודה לבית
צילום: shutterstock
מומלצים