שתף קטע נבחר

זו הדרך שלנו לגדל ילדים אלופים

האחים ליאם ואיליי זולוטניצקי זכו במקום ראשון ושני באליפות עולם בקראטה לילדים שהתקיימה בליטא. בראיון עם אביהם הוא מספר על הדרך הלא פשוטה למדליות שכוללת שגרה עמוסה, משברים, אימונים אינטנסיביים והתגייסות של כל המשפחה

כשילד מתחרה בתחרות חשובה ההורים מתרגשים ומתוחים אבל מה קורה כששני אחים מתחרים באותה תחרות ועוד אחד בשני? "הרגע הכי מרגש בתחרות מבחינתי היה כאשר שני הילדים שלי התחרו זה בזה", מספר קוסטה זולוטניצקי, ששניים מילדיו התחרו באליפות עולם בקראטה מסורתי שהתקיימה לאחרונה בליטא, וזכו במקום הראשון והשני. באותה תחרות נבחרת ישראל של הילדים זכתה ב-16 מדליות במקצים השונים.

 

"לא ידעתי מה לעשות עם עצמי באותם רגעים מרוב התרגשות, כמעט התעלפתי", מספר האב. "כשאמרו שליאם, הבן הגדול ניצח, הוא הרים את איליי, אחיו הקטן וחיבק אותו, וזה היה מרגש יותר מהכל. מבחינתי זו חוויה לכל החיים. זה מלווה אותי כל הזמן".

 

נבחרת ישראל בקארטה (צילום: אלבום פרטי)
רגע הזכייה(צילום: אלבום פרטי)

צרחות של אמא גאה

גם ליטל, אמם של השניים, שנשארה בזמן התחרות עם הבן הקטן בארץ, מספרת כי ההתרגשות הייתה עצומה. "היינו כל הזמן בדיווח ישיר בסקייפ ובווטסאפ", היא מספרת. "כשהודיעו על הזכיה הייתי בעבודה וצרחתי צרחות מטורפות, צרחות של אמא גאה ומאושרת שהגיעו מכל הלב, לא יכולתי לעצור את עצמי".

 

קראו עוד:

אני כאן בגלל אשתי - המעבר שלנו לקליפורניה

לגדל ילדים שמבינים בכסף

ההשפעה של פורטנייט על הילדים שלכם

 

הסיפור הזה התחיל לפני מספר שנים, כאשר קוסטה, אב לשלושה ילדים (תשע, שבע ושנתיים וחצי) החליט לחפש חוג ספורטיבי עבור ילדיו: "עברנו כל מיני סוגים של אומנויות לחימה, עד שלפני שנתיים וחצי הכרתי את מועדון הקראטה בנתניה", הוא מספר. "כבר מהרגע הראשון הילדים מאד אהבו את התחום והיה להם חיבור נהדר עם המאמן. בתחום הזה מאד משמעותי מי מאמן אותך, ואם לא אוהבים את המאמן אז כל זה לא קורה".

 

איך נראה סדר היום של הילדים?

"כיום יש אימונים אינטנסיביים, שלוש-ארבע פעמים בשבוע, ולקראת התחרות הם התאמנו שבע-שמונה פעמים בשבוע. המאמן ראה את הפוטנציאל שיש בהם, והכניס אותם לנבחרת. מאז הם זכו באליפויות הארץ ובתחרויות נוספות. שניהם אלופי ישראל, ובשנה שעברה ליאם היה אלוף אירופה. השנה הצטרף האח הקטן לאליפות העולם בליטא".

 

ליאם ואיליי עם אביהם והמאמן משה רוקח (צילום: אלבום פרטי)
ליאם ואיליי עם אביהם והמאמן משה רוקח(צילום: אלבום פרטי)

למה כל כך חשוב לך שהילדים יעסקו בספורט?

"אני בעל רקע ספורטיבי, עסקתי בעברי באומנויות לחימה. לדעתי ספורט הוא הבסיס שבונה אותך לעתיד, וזה דבר חשוב בחיים. אני מאמין שהערכים שאתה לומד בספורט משפיעים על כל תחומי החיים שלך: בבית ספר, על היחס ללימודים, היחס להורים ועוד. ספורט מבחינתי זה כושר, בריאות, משמעת, אחריות, אכפתיות, קשב וריכוז ונתינת כבוד".

 

על מה אתם שמים דגש בחינוך?

"חשוב לנו לדאוג שהילדים יהיו במסגרת חיובית. היום יש הרבה ילדים שבורחים מבית ספר ולא מכבדים את ההורים. אני כילד, בהתחלה לא הייתי תלמיד טוב, פחדתי לפעמים להגיע לבית ספר. היום גם אני מתאמן במועדון אצל משה רוקח. שהילדים יראו שגם אבא רציני ומתאמן, ומבחינתי זה התיקון שלי.

 

"משה המאמן מתאים את עצמו לכל גיל. מחייך וצוחק אבל כשצריך שם דגש על משמעת ואחריות. הוא מדבר עם הילדים על על איך להתנהג במצבים שונים. אם יש בעיה כלשהו, נניח בבית ספר אז הוא גם בא ומדבר איתם".

 

משפחת זולוטניצקי (צילום: אלבום פרטי)
כל המשפחה נרתמה(צילום: אלבום פרטי)

היו לילדים רגעי משבר בהם הם רצו לפרוש?

"היו שלבים שבהם הם רצו חוג כדורסל וציור, ומבחינתי, אין בעיה אז הולכים לשיעור ניסיון. לפעמים הלחץ מוגזם וקשה להתאמן כל יום. לפעמים יש הפסדים, לא תמיד זה נצחונות. יש נניח מבחן חגורה שבו אומרים לך אתה צריך להשתפר. לפעמים אתה לא מצליח וצריך שוב ושוב להתאמן, גם בבית. לעיתים הלחץ וההתרגשות מאד גדולים לקראת תחרות.

 

"במצב כזה אני מאמין שהדבר הנכון הוא לשוחח איתם על כך שהמטרה היא לא להשיג את המקום הראשון אלא הדרך היא החשובה, וגם אם מפסידים זה לא נורא. עצם העובדה שהופעת והתאמנת, ועשית את המקסימום היא החשובה.

 

"קראטה הוא בעצם דרך חיים כשתמיד יש מה ללמוד ולאן להמשיך. אומרים שבקראטה החגורות בעצם משמשות ככלי ללמידה, ורק כשמגיעים לחגורה שחורה וממשיכים להתאמן - רק אז מתחילים להבין את הקראטה וללמוד אותו. זה אף פעם לא נגמר.

 

נבחרת ישראל בקארטה (צילום: אלבום פרטי)
נבחרת ישראל בקראטה(צילום: אלבום פרטי)

אילו אתגרים יש באורח חיים כזה כמשפחה?

"זו בחירה של השקעה יום-יומית. מבחינת הילדים זה אומר לחזור מבית ספר, להכין שיעורים ולצאת לאימון, וכך מדי יום. אם הם לא מספיקים להכין שיעורים הם משלימים אותם בערב. בבית ספר נותנים גיבוי ובאים לקראתנו, למשל אם צריך לדחות מבחן.

 

"מבחינתנו כהורים זה אומר לשנות אורח חיים. אני עצמאי ואשתי קרייריסטית בהייטק, וכיום אפשר לראות אצל הרבה הורים שקשה למצוא את הזמנים בהם אפשר להיות עם הילדים, ולכן לוקחים ביביסיטר או שמביאים את סבא או סבתא או שהילדים לבד בבית. במצב הזה לדעתי יש פספוס רציני. אני החלטתי שאני שם הכל בצד בשביל שהילדים כדי שיהנו מכל רגע וירגישו שיש משפחה תומכת".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים שלל ynet

 

ליטל מוסיפה: "זה אתגר לא פשוט - עבודה, מטלות הבית והילדים. זה בפני עצמו מסגרת לחוצה וגם האימונים היום-יומיים. צריך הרבה כוח רצון וזמינות. למזלנו אצלנו כל המשפחה נרתמה, כולל הסבים והסבתות. אין מצב שהילדים יאחרו לאימון או יפספסו אימון, בעיקר כי אנחנו מאמינים שיש פה ערכים שאף בית ספר לא יכול לתת להם".

 

וליאם בן התשע מסכם: "לפעמים האימונים קשים אבל זה נותן לי אפשרות להיות בכושר, ובקראטה הכרתי הרבה חברים חדשים. גם בבית ספר מאחלים לנו בהצלחה והם התרגשו שאנחנו נוסעים לאליפות עולם. עשו סרטון שכל אחד אומר כמה מילים ושלחו לנו.

 

"התרגשתי בתחרות, והיה לי כיף מאד לנצח. כשאמרו שאני צריך להילחם מול אח שלי איחלתי לו בהצלחה, נתתי את כל מה שיש לי, וניצחתי".

 

ומה התכנון שלך עכשיו?

"אני אתאמן עוד יותר קשה. אני רוצה להצליח גם בשנה הבאה באליפות אירופה במוסקבה".

 

נבחרת ישראל בקארטה (צילום: אלבום פרטי)
הרבה מעבר לספורט - הילדים בתחרות(צילום: אלבום פרטי)

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
"צריך הרבה כוח רצון וזמינות"
צילום: אלבום פרטי
מומלצים