סוף לעיצומים של העובדים הסוציאליים: הצדדים ייכנסו למו"מ
שרי האוצר, הרווחה ויו"ר איגוד העובדים הסוציאליים הסכימו על מנגנון אבטחה, שיהיה מקובל גם על האיגוד, ולאחר מכן יחלו במשא ומתן בנושא שכר ותנאי העסקה - כפי שיתואם עם ההסתדרות. יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים: "היום החלה הדרך לשיפור תנאי העבודה"
בתום ישיבה שקיימו שר האוצר משה כחלון, שר הרווחה חיים כץ ויו"ר איגוד העובדים הסוציאליים ענבל חרמוני - הוסכם על דיונים על מנגנון אבטחתי כולל שיהיה מקובל גם על האיגוד שיימשכו כשלושה חודשים. כך נמסר הערב (ג') ממשרד האוצר. לאחר מכן ייכנסו הצדדים למשא ומתן בנושאי השכר, תנאי ההעסקה ועומסי העבודה - כפי שיתואם עם ההסתדרות.
איגוד העובדים הסוציאליים דורש ממשרדי האוצר והרווחה לדאוג לאבטחה בכל שעות קבלת הקהל בלשכות באמצעות מאבטחים עם הכשרה רלוונטית, דלתות משוריינות, מצלמות אבטחה ולחצני מצוקה. העובדים הסוציאליים דורשים גם מימון ומתן אבטחה מקיפה ואישית גם מחוץ לשעות העבודה עבור עובדים שקיבלו איומים על חייהם או עברו אירועי אלימות.
חרמוני מסרה כי "היום התחילה הדרך לשינוי הגישה ושיפור תנאי העבודה של העובדים הסוציאליים בישראל. דרישותינו למשא ומתן כולל על נושאי השכר, העומס, תקינה ומוגנות התקבלו. בנוסף, התקבלה דרישתנו להקמת יחידת אבטחה למוסדות הרווחה. מדובר במו"מ אינטנסיבי קצוב לשלושה חודשים בנושא המוגנות, ולאחריו ייפתח מו"מ כולל בנושא העומסים והשכר.
"היום פרצנו את הדרך שבסופה העובדים יהיו מוגנים מאלימות ויזכו לשכר הולם ותנאי עבודה ראויים. כעת האחריות היא על צוותי המו״מ, שיתוף פעולה יענה בשותפות אמיתית מצידנו".
יניב בן-דן יחזקאל, דובר עמותת עו"סים שינוי, מסר: "אנו שמחים ומברכים על החלטת משרד האוצר בראשות משה כחלון להיכנס למשא ומתן מלא בכל הנושאים - אבטחה, שכר, עומס ותקינה. זהו צעד חשוב ואנו מצפים כי נוכל לשים מאחורינו את המאבק ולהתעורר לעולם שבו עובדים ועובדות סוציאליות זוכים לתנאים הנכונים להם. זו נקודת מפנה בשיפור מדיניות הרווחה במדינה. אנו בעמותה נמשיך לפעול בזירה הסטודנטיאלית ולהבטיח כי עוד בהכשרה תעלה רמת המקצוע. כמובן אנו מודים ליו"ר האיגוד ענבל חרמוני ולכל מי שלקח ולקחה חלק במאמצים שהביאו את ההישג החשוב הזה".
גם במערכת הפוליטית הגיבו להסכמות, וח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני), יו"ר השדולה בכנסת למען העובדים הסוציאליים, מסר כי "זה צעד ראשון בכיוון הנכון". עם זאת, הוא הזהיר כי "לא יהיה שום פתרון למשבר" בלי פתרון בעיית חוסר התקינה והעלאת שכר העובדים: "לא הגיוני בעליל שבכל רגע נתון מצויים על שולחנם של העו"סים 650 תיקים וחלקם נזקקים להבטחת הכנסה".
יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ יפעת שאשא ביטון (כולנו), אמרה כי "מאבקם של העובדים הסוציאליים היה מוצדק וראוי. הם אלה שנמצאים בחזית ופועלים למען האנשים החלשים ביותר בחברה". בעוד היא שיבחה את פעילותו של שר האוצר משה כחלון, שעומד בראשות מפלגתה, בסוגיות החברתיות שעומדות על הפרק, ח"כ מיכל בירן (המחנה הציוני) תקפה את התנהלות הממשלה: "חבל שכשהן היו זקוקות לסיוע הממשלה לא שמה עליהן והן נאלצו להפגין ולמחות כדי להביא את כחלון וכץ לשולחן המו"מ".
אתמול השתתפו אלפים בהפגנת העובדים הסוציאליים מחוץ לקריית הממשלה בתל אביב במחאה על שכרם ועל האלימות המופנית כלפיהם. המפגינים יצאו לתהלוכת מחאה ברחובות קפלן ואבן גבירול והמשיכו להפגנה בכיכר רבין. לצד ההפגנה הושבתו אתמול כלל שירותי הרווחה ברחבי הארץ. במסגרת ההשבתה לא נערכה קבלת קהל במשרד הרווחה ובלשכות המקומיות. העו"סים במשרד החינוך, במוסד לביטוח לאומי ובמערכת הבריאות לא הגיעו לעבודה. בנוסף, המרכזים לטיפול באלימות במשפחה נותרו סגורים, והשובתים לא הגישו תסקירים לבתי משפט ולא השתתפו בוועדות החלטה של קטינים בסיכון.