שתף קטע נבחר

2 מסכים במכשיר 1: הלפטופ-טאבלט של לנובו

Yoga Book C930 הוא מחשב קטן הנפתח לשני מסכים - אחד משמש כמקלדת, כמסך לרישום או כטאבלט עצמאי. למי הוא מתאים וכמה זה עולה?

בקרב על יורשו של המחשב הנייד הוותיק, לנובו זורקת למערכה גרסה חדשה למועמד שלה בז'אנר. טאבלט? מחשב? למה לא שניהם . האחד משמש לתצוגת מחשב רגילה, והשני לרישומים בכתב יד ולאיורים שניתן לשמור, או כקורא ספרים נוח וחסכוני בסוללה.

 


Yoga Book C930 הוא מחשב קטן הנפתח לשני מסכים, שניהם ברוחב מינימליסטי של 10.8 אינץ'. האחד הוא צג מגע איכותי ברזולוציה גבוהה, והשני, בחלק המשמש בדרך כלל למקלדת, צג מגע שחור-לבן בטכנולוגיית E-ink ("דיו אלקטרוני"), זו שאפשר למצוא בדרך כלל בקוראים אלקטרוניים.

מסך E-ink נוח במיוחד לקריאת טקסט, וצורך מינימום אנרגיה. ב-C930, למשל, הוא מחזיק 13 שעות ברצף. כאן הוא מספק שלוש פונקציות, שניתן לעבור ביניהן בלחיצת כפתור מגע: מקלדת וירטואלית, כולל משטח העכבר (ניתן לבחור בין 4 תצורות שלה); "מחברת" לכתיבה ולאיור (באצבע או בעט סטיילוס); ומסך לקריאת ספרים, מסמכי PDF ולהצגת רישומים.

למה זה טוב? חוץ ממחשב סופר-קומפקטי לשימושים רגילים וקורא ספרים משוכלל, זהו כלי עבודה. ניתן למשל לצפות במסך אחד (בטקסטים, בווידיאו ועוד) ולנהל רישומים רלוונטיים במקביל, במסך האחר.

 

לנובו C930 (צילום: יח
לנובו C930(צילום: יח"צ)

המחשב נראה נפלא. מתכתי, דקיק באופן קיצוני (סנטימטר בלבד כשהוא סגור), קל מאוד (775 גרם). הוא נפתח בנקישה כפולה על גבו, גימיק חמוד, ובמסורת סדרת ה-Yoga משולב בו ציר ייחודי שמאפשר לסובב את המסכים ב-360 מעלות זה על גבי זה ולעבוד על כל אחד מהם כטאבלט.

המכשיר מפעיל חלונות 10 כמו גדול, עם מעבד אינטל i5 דור שמיני ו-4 גיגה-בייט זיכרון RAM, אך עם נפח אחסון מוגבל יחסית, 256 גיגה-בייט, בכונן SSD המהיר. עם זאת, לנובו מציעה חריץ לכרטיס הרחבה. מעל המסך יש מצלמת סלפי בסיסית. לכל זה נוספת מערכת צליל דולבי סטריאו.

 

נטען כמו סלולרי

את המבחן העיקרי, המקלדת הווירטואלית, ה-C930 עבר אצלנו בשלום. לא קל להתרגל לקלוד על צג במקום על מקשים פיזיים, אבל

הרגישות (המעט מוגזמת), הרטט שמתקבל כפידבק, האנימציה של הכפתור הכאילו-נלחץ, ואפילו צליל הנקישה האופייני, הופכים את שלב הלימוד לקצר במיוחד.

כשהוא לא משמש כמקלדת, צג ה-E-ink פועל כמעט כטאבלט עצמאי. יש לו ממשק מגע משלו וניתן לייצר ולשמור בו "פתקים", רשימות, צילומי מסך ועוד, ולסנכרן אותם למחשב ה"רגיל". הוא פחות רגיש למגע האצבע והעט מצג ה-LCD, מגיב לאט יותר והתצוגה קצת פחות מדויקת (FHD לעומת QHD).

עט הסטיילוס המצורף מקושר למכשיר דרך בלוטות', וניתן לשרבט איתו ברמות לחץ שונות, 4,096 ליתר דיוק, על שני המסכים.

בכל הקשור לחיבורים ושקעים, הבשורה הטובה היא שה-C930 נטען כמו סלולרי, משקע USB–C כזה שיש כמעט בכל בית. הבשורה הרעה היא, שמעבר לשני שקעים כאלה, אין יותר כניסות במכשיר: לא USB רגיל לעכבר, לא HDMI לצג או למקרן, לא כניסה לכבל רשת ולא חריר לאוזניות. מה שמחייב הצטיידות במתאמים.

לפי לנובו, סוללת המחשב אמורה להספיק ל-9 שעות עבודה ממוצעת, כולל הרצת וידיאו ומוזיקה מתונים. אצלנו היא שבקה חיים אחרי פחות מ-8.


המחיר, 5,690 שקל, קשה להשוואה מול ניידים רגילים. מתאים לסטודנטים, לחוקרים, ולמי שנמצא הרבה בדרכים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים