שתף קטע נבחר

בשל הבחירות: ישראל עלולה להישאר ללא שגרירים בערים החשובות בעולם

נתניהו הודיע אמנם כי החליט על מחליף לדני דנון באו"ם, אך הכניסה לתקופת בחירות אוסרת עליו להשתמש במינויים פוליטיים לתפקידים בשירות החוץ. המשמעות: משלחת האו"ם והנציגויות בפריז, מוסקבה והאג יישארו לא שגרירים עד סתיו 2019

ההכרזה על הקדמת הבחירות לכנסת ה-21 ממועדן המקורי בנובמבר ל-9 באפריל עלולה לגרום למצב שבו כמה מהשגרירויות הישראליות החשובות בעולם, ובראשן המשלחת באו"ם, יישארו ללא שגריר. הסיבה: לרשותו של ראש הממשלה ושר החוץ בנימין נתניהו עומדים 11 מינויים פוליטיים לשירות החוץ, אך אין לו אפשרות להשתמש בהם בתקופת בחירות.

בנימין נתניהו (צילום: אוהד צויגנברג)
נתניהו בכנס שגרירים במשרד החוץ(צילום: אוהד צויגנברג)

בנימין נתניהו (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

בראשית השבוע הצהיר נתניהו בישיבת שרי מפלגתו כי הוא החליט על זהותו של השגריר הבא באו"ם, אך עם ההודעה על הליכה לבחירות נמנע מלהודיע על בחירתו. השגריר דני דנון צפוי להודיע על התפטרותו מהתפקיד ולחזור בתחילת 2019 לישראל על-מנת להתמודד פעם נוספת בפריימריז של הליכוד.

 

כעת עומדות בפני נתניהו שתי אפשרויות: או מינוי מקצועי מקרב עובדי משרד החוץ, אפשרות שסבירותה קלושה, או שהמשלחת תעמוד באופן זמני ללא שגריר, וסגניתו של דנון, נעה פורמן, תחליף אותו. בהנחה שהקואליציה הבאה לא תתגבש לפני חודש מאי, תהליך מינוי השגריר החדש באו"ם, הכולל את אישור המינוי ושליחת הנציג לניו יורק, עלול להתארך עד ספטמבר-אוקטובר 2019.

 

מלבד המשלחת לאו"ם, על הפרק עומדים שורה של מינויים בכירים לשגרירויות הישראליות, בהן הנציגויות בפריז, מוסקבה, האג, וינה ואוטאווה.

 

בנציבות שירות המדינה ציינו כי במקרים דומים בעבר התירו מינויים מקצועיים מתוך סגל משרד החוץ, אך ככל הידוע נתניהו מעוניין לחלק מינויים פוליטיים לפחות לחלק מהשגרירויות החשובות, כך שהמשמעות היא שלאחר הבחירות ובמהלך הקיץ יישארו הנציגויות ללא שגרירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים