שתף קטע נבחר

החידושים הטכנולוגיים שיגיעו אלינו ב-2019

הסמארטפונים המתקפלים יגיעו למדפים, המהירות של האינטרנט הסלולרי תזנק והבית שלנו יהיה יותר חכם מתמיד. תחזית טכנולוגית לשנה הבאה

הסביבה הטכנולוגית שלנו הולכת להשתנות ב-2019: אנחנו נרגיש את זה בבית, כשנעשה שופינג בקניון וגם כשנרצה לגלוש בסמארטפון שלנו או לצלם באמצעותו תמונות. טכנולוגיות חדשות יגיעו לשוק, מלוות בהתלהבות רבתי (שלא בהכרח תהיה מגובה בשימושיות) ואילו טכנולוגיות אחרות תעשנה את הקפיצה מהמלהיב אל המשעמם-אך-פונקציונלי. 

מה שבטוח הוא שגם ב-2019 לא נצליח להרוג את הפקס. ספק אם גם בעוד עשור נצליח להיפטר מפיסת הטכנולוגיה האנכרוניסטית הזו. אבל רגע, בואו נתמקד בדברים החיוביים.

 

מסיבת עיתונאים של סמסונג (צילום: רויטרס)
סמסונג מציגה את האב-טיפוס של המכשיר המתקפל(צילום: רויטרס)

בתחילת 2019 צפויה סמסונג להציג את הטלפון הראשון שלה עם מסך גמיש. אחריה, צפויות לעשות את זה רבות מהמתחרות שלה. וואווי, LG, שיאומי - אלה רק כמה מהחברות לגביהן נטען כי הן עובדות על טלפונים מתקפלים. וואווי אף אישרה את השמועות. גוגל, בינתיים, כבר עובדת על ממשקי אנדרואיד למסכים גמישים, כדי להתאים את מערכת ההפעלה הפופולרית שלה לסוגים החדשים של אינטרקציות שהמסכים הגמישים יביאו עמם.

 

 

שאלת השאלות היא האם יהיה מדובר במכשירי גימיק שבהם העיצוב מקבל עדיפות על פני שימושיות, או שמא יהיו אלה טלפונים שבאמת עדיפים על אלה עם המסכים הלא-גמישים. כך או כך, לפי השמועות המחיר יהיה גבוה במיוחד - בעיתונות הקוריאנית דווח כי הטלפון של סמסונג יעלה כ-1,700 דולר.

 

חילופי דורות בעולם הסלולר הם תמיד מקור לכאב ראש. העבודה על תקן דור 5 לא עצמאי (כזה שמתלבש על תשתית דור 4) הסתיימה לפני שנה ועל תקן דור 5 עצמאי לפני חצי שנה. זה אומר שב-2019 רק תתחיל הפריסה של רשתות 5G אמיתיות ויתחילו להגיע מכשירים שתומכים בהן. אבל כמו במעבר מדור 3 לדור 4, גם הפעם נתחיל לראות את המונח 5G בשימוש שיווקי של חברות הסלולר הרבה לפני.

 

סמארטפון דור 5 (צילום: shutterstock)
הדור החמישי מגיע(צילום: shutterstock)

 

למה? כי הן יכולות, בין השאר. האותיות הקטנות תאפשרנה לשווק 5G גם כשמדובר בעצם ברשת דור 4 מהירה. AT&T האמריקאית כבר הכריזה שזה בדיוק מה שהיא תעשה. מבחינתנו כצרכנים, זה אומר שלפחות בהתחלה ל-5G תהיה מעט משמעות, ורק כשהפריסה האמיתית תתרחש, מהירויות האינטרנט הסלולרי שלנו תזנקנה פי חמישה עד עשרה.

לא ברור עדיין האם 2019 היא השנה שבה אפל תשיק את משקפי המציאות הרבודה שלה. יש דיווחים, לא מאומתים כמובן, כי החברה עובדת עליהם כבר שנים רבות. אבל גם בלי ענקית הטכנולוגיה מקופרטינו, השנה הבאה תהיה השנה בה נראה כמה וכמה דגמים של משקפיים כאלה מגיעים לשוק. זה יתחיל בקטן - הצגת התראות ומזג אוויר, אולי הוראות ניווט, אולי משקפיים למקצועות ספציפיים. אבל אל תטעו - אם ההבטחות הטכנולוגיות תתממשנה, זו תהיה אחת המהפכות הטכנולוגיות הגדולות של דורנו.

 

משקפי מציאות רבודה (צילום: Magic Leap) (צילום: Magic Leap)
משקפי מציאות רבודה(צילום: Magic Leap)

 

השילוב בין שכבות מידע וירטואליות לבין העולם האמיתי מביא עמו, פוטנציאלית, אינסוף אינטראקציות שימושיות. דמיינו תגי שם שמופיעים מעל לראשים של משתתפים בכנס, סימון של מדפים בסופר עם המוצרים שיש לכם ברשימת הקניות, או אולי מדידה וירטואלית של בגדים מול המראה. אפשר לעשות את זה כיום עם מסך טלפון, אבל בשביל זה צריך להחזיק אותו ביד כל הזמן. משקפי מציאות רבודה יביאו את שכבות המידע האלה ישר לעיניים שלכם.

 

הבית החכם מפסיק להיות מגניב, וזה מצויין. אם לפני כמה שנים כל אורח בבית שבו הותקנו נורות חכמות היה זוכה להדגמה של 20 דקות ("תראו, אפשר לשלוט בצבע שלהן עם הטלפון"), כיום אורחים רבים כבר לא ינידו עפעף כשבעל הבית יבקש מהרמקול החכם לכבות את האור במטבח. ככה זה כשהרמקול עלה 50 דולר, הנורות פחות מ-20, והכל זמין גם בישראל - אם כי לא תמיד בייבוא רשמי ולא תמיד בעברית.

 

  ()
הבית החכם נהיה משעמם

 

ב-2019 נמשיך לראות את השעמומיזציה המבורכת של הבית החכם. יותר סוגים של מכשירים יתמכו בשליטה מרחוק והתממשקות מכונה-למכונה וגם ממשקי השליטה יהיו נוחים יותר. יש גם ראיות נסיבתיות לכך שמתקרב היום שבו העוזר הקולי של גוגל יתחיל לתמוך סוף סוף בעברית.

יש כיום בשוק מספר ניכר של מכשירי סלולר עם מצלמות פנטסטיות. בכמה מהם, המצלמות האלה הולכות אפילו צעד אחד קדימה ועושות דברים שנחשבו עד לא מזמן לבלתי אפשריים. בראשם נמצאת סדרת פיקסל של גוגל, שקיבלה לאחרונה את מנגנון ה-Night Sight, שמצליח לייצר תמונות מוארות ומפורטות גם אם צולמו במקום חשוך. ה-Mate 20 Pro של וואווי עושה דברים קצת דומים עם מצב צילום הלילה שלו, אם כי במידה פחותה של הצלחה (אבל עדיין מצליח להרשים מאוד).

 

פיקסל 3 (צילום: הגר בוחבוט)
המתחרות בעקבותיו. פיקסל 3(צילום: הגר בוחבוט)

 

סמסונג ואפל לא הולכות לוותר לגוגל בתחרות הזו, וכך גם שאר היצרניות. לא לכולן יש את כוח האדם של גוגל, אך אין ספק שמשאבים רבים יושקעו ב-2019 בעיבוד תמונה לסלולר, עם דגש על צילומים בתאורה בעייתית. ובגלל שהמצלמה היא עדיין אחת מנקודות השיווק העיקריות של כל מכשיר דגל, כנראה שתשמעו על המאמצים האלה לא מעט.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הסמארטפון המתקפל מגיע
צילום: רויטרס
מומלצים