שתף קטע נבחר

מה אוכלים בעוטף עזה?

באזור צפון הנגב, המוכר יותר בשם עוטף עזה, תמצאו לא מעט מסעדות, בתי קפה ובתי אוכל מעניינים ובהם מאפייה המגישה פיצה על לחם, פאב קיבוצי מיתולוגי וגם לא מעט מיזמים של אירוח ביתי. יצאנו לבדוק מה יש לאכול בעוטף עזה

 

אזור צפון הנגב, או בשמו המוכר יותר - "עוטף עזה" - משמש בית ללא מעט מסעדות ומחירים שבטוח לא תראו בשום מקום אחר בארץ.

   (צילום: יח
ההמבורגר של מסעדת "סינס" בצומת גבים(צילום: יח"צ)

יש כאן בתי קפה, פאב קיבוצי מיתולוגי שמציע תפריט של בית קפה וכמה מאפיות שמציעות פוקאצ׳ות, פיצות ומנות נוספות המבוססות על לחם. ושלא נשכח כמובן את האירוח הביתי: באזור הזה תמצאו כמה מהמיזמים הביתיים המיוחדים ביותר. ניצלנו את סוף השבוע היפה והשקט בשביל לבדוק מה יש לאכול באזור צפון הנגב.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

אירוח ביתי באזור מטה יהודה

שלוש מסעדות חדשות נפתחו בתל אביב

ריאיון עם השף עזרא קדם בסטודיו שלו בעין כרם

 

 (  )

פטגוניה

מסעדה ארגנטינאית שפועלת בקיבוץ אור הנר משנת 2005. וכיאה למקום המקדש את המטבח הארגנטינאי, מתמחים כאן בצליית אסאדו המוגש כחלק מארוחת "פאריז'ה" שכוללת מלבד הבשר גם תוספת אורז, שלושה סוגי סלטים, רוטב צ'ימיצ'ורי, קנקן מיץ אשכוליות או תפוזים, סורבה או פירות לקינוח וקפה שחור או תה.

מחיר התענוג הזה הוא 279 שקלים לזוג או 399 לשלושה סועדים. בנוסף, כולל התפריט גם נקניקיות צ'וריסו (24 שקלים) ואמפנדס במילוי בשר (22 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

קיבוץ אור הנר, 077-7295709, שישי 22:00-19:00, שבת 16:00-12:00, כשר ללא תעודה

 

סינס

מסעדת "סינס", שהוקמה על ידי השף זולי גיונגיושי (מסעדת "גוצ'ה" לשעבר) ופועלת בתחנת הדלק שבכניסה לקיבוץ גבים, מתמחה בבשר ובפירות ים, ואחת מהמנות שבעיקר עבורן שווה להגיע לכאן, היא מנת הסטייק האיימתני שעובר יישון במשך 30 יום ומוגש עם תוספת של קוקי סאן ז'אק ושרימפס מעל (123 שקלים).

 

בנוסף אליו, בתפריט יש מבחר מנות ראשונות כמו קרפצ'יו (39 שקלים) וסקאלופ צרוב ברוטב שמנת וכמהין (42 שקלים). חובבי ההמבורגר יוכלו ליהנות כאן ממגוון המבורגרים (58-50 שקלים), ביניהם גם המבורגר עם תוספת שרימפס (58 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ואם חשבתם שפה זה נגמר, אז נשמח לעדכן אתכם כי השילוב הייחודי בין הים ליבשה לא מסתיים כאן, ולסועדים צפויה בחירה קשה בין מבחר מנות מהגריל כמו נתח של אנטרקוט אנגוס במשקל 300 גרם (96 שקלים) ואנטרקוט באותו המשקל, שמוגש עם 200 גרם של פירות ים בציר סרטנים (149 שקלים). מי שפחות בעניין של בשר, יכול יהיה לזלול כאן מגוון פסטות עם פירות ים וקדירת פירות ים חלומית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

תחנת הדלק שבכניסה לקיבוץ גבים, 08-6890452, שני 22:00-9:00, שלישי-חמישי 23:00-12:00, שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

 (  )
 

הנגרייה

בית קפה-מסעדה שכונתי בבעלות בני הזוג - חגי וקרן גלבוע, השוכן במושב דקל שבמועצה האזורית אשכול. החלל בו פועל בית הקפה שימש בעבר כנגרייה של חגי, ומכאן גם שמו של המקום, ובמרפסת הצמודה לבית הקפה ישנם מתקנים ומשחקים המותאמים לילדים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בני הזוג דוגלים בהעסקת עובדים המתגוררים באזור, והתפריט שלהם מציע מנות ראשונות כמו חומוס עם פטריות שמפיניון חמות (39 שקלים), סלט קינואה וסלט קיסר (55-49 שקלים), מבחר גדול של מנות ילדים (43-35 שקלים), והחל מהשעה 18:00 מציעים שם גם פיצה שנאפית במקום (45 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בגזרת העיקריות יש כריך רוסטביף (52 שקלים) וסטייק אנטרקוט (110 שקלים), קדירת בקר בבירה (69 שקלים), שניצל והמבורגר, וגם פסטות וקציצות תרד ועדשים.

 

מושב דקל, 08-9910320‏, שלישי-חמישי, שבת 22:30-12:00, שישי 16:00-10:00, לא כשר

 

Rebecca

קונדיטוריה וקייטרינג חלבי, שמידי יום שישי מציעים שם גם בראנץ' בו את כל המנות מכינה בעלת המקום, ריקי דודאי, קונדיטורית בוגרת בית הספר לאפייה, שלפני המעבר לדרום הספיקה לעבוד במלון "דן ארכדיה" ולנהל את הקונדיטוריה של מלון "השרון" בהרצליה.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מחירו של הבראנץ' הוא 55 שקלים לסועד והוא כולל מאפי בוקר, קישים, לחמים, מטבלים, קראנץ' שמרים שוקולד, כריכי קרואסון שונים, שקשוקה אדומה וירוקה, שתייה חמה ומיץ תפוזים סחוט טרי.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
ריקי דודאי(צילום: לין לוי)
  

את כל הטוב הזה היא מגישה במרפסת סגורה עם דק, ובחצר יש טאבון עץ לאפיית פיצות ופוקצ'ות. אגב, במהלך השבוע אפשר לרכוש שם עוגות יום הולדת וקישים לפי הזמנה.

 

נירים, 052-6208526‏, שישי 12:00-8:00, כשר ללא תעודה

 

Caravaggio

בית קפה עם מאפייה שהקימו האופה יובל בר נחום ואשתו עדי, במושב כוכב מיכאל. בר מגיע מתחום ההייטק, עדי מתחום הוראת האומנות - ושניהם יחד מפעילים בערבים ובסופי שבוע את המקום הסודי שלהם, הממוקם בתוך האנגר ענק ששימש בעבר כמחסן אריזה.

 

על הקירות במקום תלויות באופן קבוע תערוכות אומנות מתחלפות, במטבח יש תנור ענק ממנו יוצאים דברי מאפה מופלאים ויש גם תפריט שמציע מרק בצל שמוגש בתוך כיכר לחם (28 שקלים), המבורגר בתוך לחמנייה מתקתקה שיובל אופה במקום, פיצה ענקית מבצק בעל עובי מושלם (50-70 שקלים) וכריך בשר בתוך לחמניית פרנה.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

אם תגיעו לכאן באחד מימי השישי, תוכלו ליהנות מארוחת בוקר מעולה שכוללת את כל המאפים שיובל מכין במקום. בנוסף, אפשר לרכוש כאן חלות (15 שקלים), עוגות שמרים, לחמים (20 שקלים), פוקצ'ות חלומיות וממכרות (15 שקלים) ובייגלה ירושלמי גדול במיוחד.

 

כוכב מיכאל (בוויז: יופי כפרי), 054-4566957, ראשון-חמישי 21:00-18:00, שישי 15:00-8:00, שבת 16:00-12:00, לא כשר

 

 (  )

מידס

מסעדה ברזילאית שפועלת בקיבוץ ברור חיל כבר 11 שנים והוקמה על ידי פרלה ונתן גלקוביץ, שעלה ארצה מברזיל בשנות ה-80. המסעדה היא, למעשה, אתר הנצחה משפחתי לזכר דנה, בתם של בני הזוג, שנהרגה מפגיעה ישירה של פצמ"ר לפני 13 שנים. 

    (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

במסעדה תוכלו לטעום, בין היתר, את המנה הברזילאית הלאומית "פז'ואדה" ( feijoada) - תבשיל שעועית שחורה עם נתחי בשר, נקניקים ואורז לבן (75 שקלים) וגם את ה"פאו דה קז'ו" (pao de queijo) - לחמניות ביס גבינה שמוגשות עם ממרח פלפלים וחמאה (46 שקלים).

    (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

עוד בתפריט: תבשיל מוקקה עם דג, פירות ים ואננס ברוטב קוקוס (67 שקלים) ואסאדו עסיסי, שכל מילה עליו תהיה מיותרת ופשוט צריך להגיע לשם ולטעום אותו. בגזרת הקינוחים אפשר למצוא שם את הקינוח הברזילאי "בריגדרו", שמורכב משלושה "שוטים" קרמיים של שוקולד, אגוזים וקוקוס (36 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

ברור חיל, 08-6803441, שלישי-חמישי 22:30-18:00, שישי-שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

גרין פאב

המקום הבא הוא הבית השני של כל מי שלמד במכללת ספיר ב-15 השנים האחרונות. מדובר בפאב קיבוצי קלאסי מצד אחד, וייחודי ושונה מצד האחר, בעיקר בשל העובדה שמדובר בסוג של מועדון חברים שמציע גם תפריט אוכל לא רע בכלל.

   (צילום: קארין קדוש ומעיין סלע)
(צילום: קארין קדוש ומעיין סלע)

את ה"גרין פאב" הקימו בקיבוץ ניר עם עידו גלעד ושחר שוורץ - שהתחיל לעבוד במקום בתור ברמן לפני 15 שנה -ואיתם גם איתי מבורך, ירושלמי שהצטרף לשותפות לפני כשנה.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

החלל עצמו חשוך מעט והאווירה בו לסבול מתחושת צפיפות ועשן סיגריות ולמעשה, להרגיש בבית. בארבע השנים האחרונות החלו להציע כאן גם תפריט אוכל מגוון וטעים שכולל המבורגר, שנחשב לאחד מההבורגרים הטובים באזור (55 שקלים). לצידו, תוכלו לזלול כאן מנות קלאסיות שמגישים בברים כמו פלטת מטוגנים (37 שקלים) ומנות ראשונות של כדורי פאו דה קייג׳ו - לחמניות גבינה נטולות גלוטון שיספקו לכם הרבה ביסים חלומיים ומוגשות לצד רוטב פסטו, גבינת לבנה וקרמל טבסקו (38 שקלים).

   (צילום: קארין קדוש ומעיין סלע)
(צילום: קארין קדוש ומעיין סלע)

ומה עוד בתפריט? אמפנדס במילוי בשר או פטריות (33 שקלים), סלט קיסר, שנחשב למנת הדגל של המקום (אחרי ההמבורגר) ויעלה לכם 47 שקלים, כריכים ואפילו פסטות, שניצל ופיצה (38 שקלים).

 

ניר עם, 050-3399374‏, שלישי-שבת 3:00-19:00, לא כשר

 

 (  )

השף רודד

רודד עטיה העביר את שנות ילדותו בבית סבתו שבמושב שרשרת, סמוך לבית הוריו. הסבתא, שעלתה ארצה מהאי ג'רבה שליד תוניס, נהגה לבשל ולאפות בתנור הפרנה שניצב ליד ביתה, והיה למעשה לא אחר מאשר בור בטון עגול עם מכסה גדול בעל ידית חזקה, שנבנה בתוך האדמה.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
רודד עטיה(צילום: לין לוי)
 

כיום, עטיה ממשיך להתגורר בביתה של הסבתא האהובה, והפך אותו למתחם אירוח ממוזג ובו לא פחות משלושה תנורי פרנה, בתוכן הוא צולה את נתחי הבשר בשיטה העתיקה אותה למד מסבתו. מסביב למתחם הממוזג עם שולחן האבירים, יש חצר ובו פינת פויקה, בריכה, נדנדות וערסלים, את כול עטיה בנה בעצמו. בחלל הסגור יש מטבח כשר ומאובזר במקרר יישון וחדר צדדי קטן ובו חביות נירוסטה, שם עטיה מייצר יין נטול כימיקלים אותו הוא מגיש במהלך הארוחות.

 

לפני שהתחיל לארח בביתו, היו בבעלותו של עטיה כמה מסעדות וקייטרינג, ותוך כדי הוא גם למד הנדסת בניין ותזונה. לדבריו, בכל פעם שניסה להתרחק מהמטבח ועולם הבישול, הגורל החזיר אותו לשם בחזרה, ולבסוף, לפני כשש שנים, הוא החליט להפסיק להילחם בו ולחזור לעשות את מה שהוא כל כך אוהב - לארח ולבשל לאחרים. במהלך שש השנים הללו, התווספו למתחם שלו שישה עובדים, והמתחם כולו עבר מתיחת פנים ושדרוג רציני שכולל לול תרנגולות המספק לעטיה ביצים טריות, גינה של צמחי תבלין, חדר קטן שמשמש כיקב, כאמור, ועצי זית מהם עטיה קוטף את הזיתים ומכין שמן זית ביתי.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ומה כולל האירוח? הארוחה אצל עטיה היא לא אחרת מאשר משתה שנמשך שלוש שעות וחצי, במהלכו מוגשים נתחים צלויים בזה אחר זה, כולם כשרים-חלקים. בנוסף, יוגשו לכם שם פסטו ביתי שעטיה מכין בעצמו שרודד מכין וגם רכז רימונים מעולה שכמותו סביר שמעולם לא טעמתם בעבר. על החוויה המענגת והטעימה הזו, תשלמו בין 260-240 שקלים לסועד (כולל הכול).

 

מושב שרשרת, 054-7730379‏, בתיאום מראש בלבד, כשר (בשר חלק)

 

רוזי - אירוח וסדנאות בישול הודי

מיזם האירוח של סלעית דקל, שאומצה על ידי משפחה הודית ומתגוררת במושב מבועים. המיזם קרוי על שם אמה של דקל שנפטרה לפני 11 שני, והותירה את בני המשפחה עם געגועים גדולים אליה ואל האוכל ההודי שנהגה לבשל עבורם. את רזי הבישול ההודי, דקל למדה מהדודות שלה, ומלבד ארוחות פתוחות היא מארחת גם לסדנאות של בישול הודי ולארוחות טלי שמתקיימות בחצר ביתה (מינימום משתתפים בארוחות ובסדנאות - 4 סועדים, מקסימום משתתפים - 30 סועדים).

ארוחת טלי מלאה שאפשר גם לקחת בטייק אווי או בקופסאות מיוחדות, תעלה לכם אצל דקל 45 שקלים, ועל סדנה או אירוח ביתי תשלמו 80 שקלים. את התפריט לארוחה עצמה תבחרו כבר במהלך שיחת הטלפון על דקל, אחרי שזו תציג בפניכם את כל הרפרטואר שלה.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בין היתר, תוכלו לטעום במהלך הארוחות שלה עוגיות מקמח חומוס מתובלות בתבלינים הודיים שונים, סמוסה במילוי צמחוני, באג'י, בטטה ווארה עם צ׳אטני מיוחדים, מגוון תבשילי אורז עם בשר או בלי וצ'אי הודי מבושם בתבלינים שיוגש לכם בסיום הארוחה.

 

מבועים, 054-7473503, בתיאום מראש, לא כשר

 

בית ליבנה

המסעדה הביתית של בני הזוג נחמיה ונירה ליבנה במושב עין הבשור, הוא בשלן וירטואוזי והיא מארחת שלא תרצו לעזוב את ביתה. לפני שהפכו למארחים, לנחמיה הייתה מסעדה משלו ונירה עבדה במערכת החינוך. לפני 13 שנים החלו השניים לארח בביתם, והמסעדה הביתית שלהם גם לביקור נשיאותי של שמעון פרס במהלך כהונתו כנשיא. 

נחמיה ונירה ליבנה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
נחמיה ונירה ליבנה(צילום: לין לוי)

יש כאן אווירה נעימה במיוחד, ובני הזוג הם בעלי חוש הומור מצוין ושמחת חיים שמורגשת היטב, ומחוץ לחלל המסעדה יש מגרש משחקים עם שלל צעצועים ומשחקים לילדים. 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בארוחות עצמן מתארחות קבוצות בנות 50-8 סועדים, שייהנו מתפריט המציע אוכל ביתי וטעים במיוחד. מחירה של הארוחה הוא 160 שקלים לסועד בוג, ו-50 שקלים לילד והיא כוללת ארבע מנות ראשונות, מנה עיקרית לבחירה וקינוחים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מושב עין הבשור, 052-3670002, בתיאום מראש בלבד, לא כשר

 

הניסים של השף

מיזם אירוח ביתי, שמפעילים בני הזוג שוש וניסים מגיע כבר 12 שנה בביתם שבמושב צוחר. הארוחה עצמה מוגשת בתוך חדר גדול בתוך ביתם, ובו שלושה שולחנות המתאימים לזוגות. במידה שלמקום תגיע קבוצה של סועדים (עד 18 איש), המרפסת המקורה של הבית תהפוך לחדר המארח.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ומה אוכלים שם? מגוון סלטים ונישנושים לפתיחה כמו ברוסקטה עם עגבניות צלויות וחומוס תוצרת בית, מנות ראשונות כמו מאפה פילו ממולא בעוף או רביולי תוצרת בית במילוי גבינות ומנות עיקריות משביעות של קדירת אוסובוקו, צלעות או סטייק פילה. בסיום הארוחה יוגש לכם שם קינוח ביתי. בגזרת השתייה יציעו לכם כאן יין וחליטת לימון עם נענע ותפוחים.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המנות בתפריט אינן עוברות טיגון וישנו דגש רב על על הפן הבריאותי במהלך הכנתן. מחיר הארוחה 130 שקלים לסועד (ו-75 שקלים לילד), ואפשר להגיע לכאן בזוג או בקבוצות, כאמור.

 

מושב צוחר, 052-4329599‏, בהזמנה מראש, לא כשר

 

 (  )

מחלבת בארי  

מחלבת "בארי" הוקמה בשנת 1991 ובה מיוצרות גבינות מחלב בקר בתהליך ייצור מסורתי. תוכלו למצוא כאן מבחר גבינות מחלב בקר מלא, המיוצרות בעבודת יד, ומתיישנות במשך חודשים ארוכים בחדרי הבחלה מיוחדים, בעלי טמפרטורה ולחות מבוקרים. למחלבה חנות online בה אפשר לרכוש את מוצרי המחלבה ולקבלם במשלוח עד הבית.

 

קיבוץ בארי, 08-9949331‏, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שיש 12:00-9:00, כשר

 

צאלה

מחלבת "צאלה" שפועלת בחוות בודדים הצמודה למושב עין הבשור, הוקמה אי שם בשנות ה-70. במקום מגדלים עיזים שמהחלב שלהן צאלה, בעלת המקום, מייצרת גבינות על פי מתכונים שהיא פיתחה בעצמה. בנוסף, יש בחווה חצר מקורה שמיועדת לאירוח קבוצות, וגם מעדנייה קטנה שבה אפשר לקנות את הגבינות עצמן.

 (צילום: ליבנת גינזבורג) (צילום: ליבנת גינזבורג)
(צילום: ליבנת גינזבורג)

בהזמנה מראש תוכלו להגיע לכאן לארוחת בוקר שכוללת גבינות, לחמים, ממרחים, גרנולה ביתית ויוגורט, קפה וביצים לבחירה (130 שקלים), ואפשר גם להזמין סלסלת פיקניק לדרך.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

חוות בודדים הצמודה לעין הבשור, 052-8478935, הגעה בתיאום מראש בלבד, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
מה אוכלים בעוטף עזה?
צילום: לין לוי
מומלצים