שתף קטע נבחר

מדריך: איך חוגגים נובי גוד

לרקוד לצלילי פיליפ קירקורוב: איך מכינים את הבית לחגיגת הנובי גוד, מה אוכלים ואיך מתכננים לו"ז מושלם לחגיגה? כך תעשו לכם בבית חגיגת נובי גוד כהלכתה

 

אם העונה האחרונה של "סקס והעיר הגדולה" לימדה את העולם שיש גם רוסים מלאי צ׳ארם, שלנשיקות שלהם יש טעם של פירות יער ולדייט הם מגיעים עם שמלת מעצבים עבור בחירת ליבם, נובי גוד הוא חג שמייצג את כל מה שטעים, יוקרתי ומפואר במטבח הסובייטי.

 

למעשה אין חג יותר חגיגי מזה, ואם לא חוויתם את זה אף פעם, לעולם לא תבינו את נפשו של סובייטי לשעבר.

   (צילום: אנה פוליאקוב)
(צילום: אנה פוליאקוב)

יוצאי ברה"מ חוגגים את הנובי גוד גם אם אינם חיים במדינות של חבר העמים לשעבר. גם מי שהיגר מחבר העמים בתחילת המאה ה-20 למדינות דרום אמריקה ואחרי זה, בשנות ה-70 עלה לישראל, עדיין מציין את החג הזה.

 

לא משנה היכן על הגלובוס נמצא יליד ברה"מ לשעבר, וגם אם כל השנה הוא אוכל אוכל מערבי מודרני, לפחות יום אחד בשנה הוא ירגיש את הצורך להתחבר למסורת הסובייטית שהתחילה לפני 100 שנה מתוך שאיפה להרחיק את האומה הנוצרית הפרבוסלבית מהדת ולהפוך את חג המולד לחג לאומי.

נובי גוד (  )
"סבא שלג" והנכדה שלו
 

אז שמעתם על נובי גוד, הבנתם כמה הוא טעים ומשכר את כל החושים. הפנמתם שזה חג חילוני שרחוק אלפי שנות אור מהכריסמס או מהנצרות בכלל, ומתחשק לכם לנסות את זה בבית? אז זה מה שידרש לכם על מנת לחיות את החיים הטובים של "רוסקי" אמיתי, לפחות ללילה אחד בשנה. 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

   (  )

  1. הזמן 20-10 מחבריך הטובים לחגיגה.
  2. קניות מתחילים יומיים קודם: הרבה מיונז, שמפניה, דגים מלוחים, ווקדה, תפוח אדמה, סלק, לחם שחור, חמאה, קוויאר אדום (הרבה קוויאר אדום), ביצים, לשון, נקניקים, פטריות מוחמצות וחמאה. אין צורך בשתיה קלה, רוסים שותים וודקה נקי בשוטים ומסיימים כל שוט בביס מהזקוסקי.
    עוף (צילום: shutterstock)
    עוף(צילום: shutterstock)
  3. בדוק כי יש בביתכם את האביזרים החיוניים: טלוויזיה עם כבלים או שידורי לווין שמשדרת את הערוצים הרוסיים, שולחן ענק עם מפה לבנה, עץ אשוח עם קישוטים, כובעי סנטה קלאוס (אם אפשר, עדיף בצבע כחול), אקדחי קונפטי, כוסות שמפניה, כוסות "שוט".
  4. תכננו את ה-31.12 תוך כדי שאתם לוקחים בחשבון בילוי של 8-6 שעות במטבח לפחות.
  5. רכשו מבעוד מועד מתנה לכל אורח ומקמו את כל המתנות מתחת לעץ אשוח.
  6. רק כדי שזה לא יתפוס אתכם לא מוכנים: הכינו מבעוד מועד כמה ברכות מצחיקות (עדיך אחדת על אהבה, אחת על חברות, אחת לשנה החדשה ואחת לשנה החולפת).

   (  )

  1. הכניסו את גופכם לכוננות ספיגה, ותאכלו כמה שיותר חמאה ולחם. כך תרפדו את הקיבה שלכם לקראת המשתה הגדול, ותיפתחו נפשית ופיזית לטעמים חדשים. ברגעים קשים היזכרו בטיולים במקומות רחוקים שבהם, חדורי מוטיבציה, טעמתם דברים אקזוטיים.  
  2. הכינו מלתחה נוצצת, לא ברוח חגי היהדות, ובטח שלא בלבן. שיהיו שם כמה שיותר נצנצים. גברים - לכם עדיף ללכת על חולצה מכופתרת וז'קט אלגנטי. נשים - זה הערב לשמלת הערב הכי נועזת ולעקבים הכי גבוהים, לאיפור הזוהר שלעולם לא תנסו לצאת איתו מהבית בשאר ימות השנה ולתסרוקת של כלה.
    ניקול ראידמן ומיכאל צ'רנוי. ככה מתלבשים לנובי גוד (צילום: ענת מוסברג)
    ניקול ראידמן ומיכאל צ'רנוי. ככה מתלבשים לנובי גוד(צילום: ענת מוסברג)
  3. כוונו שני שעונים: אחד עם זמן ישראלי, השני עם זמן רוסיה (שעה קדימה), כי מי שאינו מתגורר ברוסיה רשאי להרים כוס של שמפניה לכבוד השנה החדשה פעמיים - בפעם הראשונה לפי זמן רוסיה, כלומר ב-23:00, ובפעם השנייה לפי זמן מקומי, בזמן שברוסיה כולם כבר עמוק בתוך החגיגות.
  4. זכרו, בכל פעם שנאמרת ברכה, המברך עומד עם שוט וודקה ביד (אסור להניח אותה על השולחן עד שלא מסיימים לומר את הברכה). בסיום הברכה עושים לחיים וצ׳ירס גם עם מי שפיזית נמצא הכי רחוק ממך.
  5. הערה חשובה: אם אתם לא בעניין של מיונז, ותרו מראש ועשו אחורה פנה - נובי גוד זה לא בשבילכם. 

 

   (  )

זקוסקי למתחילים 

בהחלט אפשר לוותר מראש על מנת הביניים או על המנה העיקרית כי בכל מקרה אחרי הזקוסקי כבר לא תצליחו לאכול (או לעמוד על הרגליים).

 

  1. סלט אוליבייה Оливье (סלט תפוח אדמה רוסי): תפוחי אדמה מבושל, נקניק מסוג "פריזר", גזר מבושל, אפונה ומלפפון במלח. הכול חתוך לקוביות קטנות, ומיונז, הרבה מיונז.
     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  2. פלטת מלוחים ומוחמצים: פטריות בתחמיץ, עגבניות בתחמיץ, קורנישונים, נקניקים, גרבדלקס.
       (צילום: עלאא זעאתרה)
    (צילום: עלאא זעאתרה)
  3. ביצים ממולאות фаршированные Яйца: חותכים ביצים קשות לחצי, מוציאים את החלמון, מערבבים אותו עם מיונז, מחזירים חזרה לתוך הביצה, מעטרים עם קוויאר אדום וצרור של שמיר. את המילוי אפשר לעשות גם מגבינה עם מיונז או משפרוטים טחונים עם בצל. סך הכול תוכלו למצוא קרוב ל-100 מתכונים שונים למנה הפשוטה הזאת.
     (צילום: קירה קלצקי) (צילום: קירה קלצקי)
    (צילום: קירה קלצקי)
  4. פטה כבד עוף: על פי המתכון הקלאסי אבל הפעם מעוטר בביצה קשה מגוררת.
  5. כריכוני ביס: לחם שחור עם שכבה של חמאה וקוויאר אדום או שחור מעל. עדיף גם אדום וגם שחור בשביל הרושם.

 

זקוסקי למתקדמים

  1. סלט שובה Селедка под шубой (דג מלוח מתחת למעיל פרווה): שכבות של דג מלוח, סלק מבושל, תפוח אדמה מבושל, מיונז, בצל, גזר מבושל. מסדרים את הכול בשכבות, בין לבין שכבה דקה של מיונז. סוגרים מלמעלה עם שכבה של סלק, מורחים מעל עוד מיונז ומפזרים ביצה קשה מגוררת (רק בשביל הקישוט).
     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. סלט "ויניגרט" Винегрет (כן יש סלט עם שם של רוטב): גרסה קצת ומעודנת יותר של שובה כי אין בו מיונז ודגים מלוחים. אבל כן יש בו: תפוחי אדמה, סלק וגזר מבושלים וחתוכים לקוביות, כרוב כבוש, מלפפון חמוץ, בצל ושמן זית.
  3. פטה דגים "פרשמק" Фаршмак: דג מלוח, בצל, ביצה, חומץ תפוחים שמן זית.
  4. חולודץ Холодец (רגל קרושה): עזבו אתכם מהמרכיבים של המנה הזאת. זה טעים, נקודה.
     (ציילום: בועז לביא) (ציילום: בועז לביא)
    (ציילום: בועז לביא)
  5. סלט גבינה Сырный салат: גבינת צהובה קשה, גבינה מותכת, ביצה קשה, שום, מיונז.
  6. לשון בקר язык говяжий: לשון מבושלת ופרוסה דק כמו נקניק.
  7. סלט "מקלות" סרטנים крабовый салат: מקלות בשר סרטנים, אורז מבושל, גרעיני תירס, ביצה קשה ומיונז כמובן.

 

   (  )

21:00 התכנסות ופתיחת הארוחה עם שוט וודקה וברכה לשנה שמסתיימת.

מדליקים את הטלוויזיה על הערוץ הרוסי ונותנים לאווירה לעטוף את שולחן החג.

21:30 ברכה שניה עם שוט וודקה, הפעם לכבוד החברות וההתכנסות.

22:00 ברכה שלישית עם שוט של וודקה, הפעם אפשר להקדיש אותה לאהבה והצלחה.

22:50 מפסיקים את הארוחה ומוזגים שמפנייה (או כל מבעבע אחר שתבחרו) לכל אורח.

לא זו לא טעות, זה בגלל הפרשי השעות עם רוסיה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

22:55 מקשיבים לברכה של הנשיא פוטין.

22:59 צלצול פעמוני קרמלין - ולחיים! אפשר לגמור את השמפניה. שימו לב, אין כאן ספירה לאחור ואין נשיקה.

23:00 מי שעדיין מצליח לנשום או לאכול, ממשיך למנות הביניים החמות או מחסל עד הסוף את הזקוסקי.

24:00 כוס של מה שבא ליד, ברכות נשיקות, קונפטי ויאללה אפשר להזיז את השולחן הצידה ולהתחיל לרקוד.

 

חפרנו לכם? מתנצלים: אתם יכולים גם לוותר על כל הטרחה ופשוט להזמין שולחן במסעדה רוסית. במקרה הזה תמורת כמה מאות שקלים לא מבוטלים תהנו מנפלאות החג כולל כמה עשרות סועדים שאתם לא מכירים ושהשקיעו מעבר לנדרש במראה המהודר על מנת לחגוג, לאכול, לשתות ולרוקד לצידכם.

 

במקרה זה, במקום טלוויזיה לרוב תופיע להקת בידור עם מנחה, זמרים, ורקדנים שיחליפו תלבושות כמה פעמים במהלך הערב ויבצעו את הקלאסיקות הסובייטיות ואת השירים הנוסטלגיים של העלייה הגדולה של שנות ה-90. בין ברכה לברכה או סתם מתי שיעלה על דעתכם, תוכלו לקום מהשולחן ולרקוד ברחבת הריקודים שליד הבמה, ואז לחזור שוב פעם לשולחן ולהמשיך את הארוחה כאילו לא פיזזתם הרגע לצלילי פיליפ קירקורוב.

חגיגות סילבסטר (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

ולסיום, אתם לא לבד: את נובי גוד חוגגים בכל העולם (כלומר, בכל מקום שבו חיים תושבי ברה"מ לשעבר), גם בגרמניה ובארה"ב. זה ככל הנראה מצביע על כך שהחג הזה, שנולד מתוך אידיאולוגיה קומוניסטית, הוא החג שנחגג על ידי הכי הרבה בני אדם ממדינות ולאומים שונים. וסתם כדי לסדר לכם את הסיפור עם מספרים - את הנובי גוד חוגגים תושבים (או תושבים לשעבר) של 15 הרפובליקות שפעם הרכיבו את אימפריית חבר העמים, בהם התגוררו 100 עמים שונים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מדריך: כך תחגגו את הנובי גוד
צילום: shutterstock
מומלצים