שתף קטע נבחר

הברזילאי שהתאהב בישראלית, עלה לארץ ופתח סטודיו ליוגה

קאיו בטסטוסו ויארה לא ידע כמעט כלום על ישראל עד שפגש באקראי בג'ונגל בצפון ברזיל את קארין, ישראלית שטיילה באזור. השניים התאהבו, חיו שנה בברזיל ואחרי ביקור קצר בישראל, התאהב קאיו במדינה ובאנשים. השניים עברו להתגורר בטבעון ופתחו סטודיו מצליח ליוגה

בטבעון מכירים אותו כקאיו קננדה, הברזילאי שהביא את בשורת היוגה לטבעון. אבל לא הרבה מכירים את סיפורו האישי של קאיו בטסטוסו ויארה (38) ואת יד הגורל שהפגישה בינו לבין קארין אישתו, אי שם בג'ונגלים של ברזיל, מפגש שהוביל לחתונה, מעבר לישראל ופתיחת סטודיו ליוגה בו הוא מלמד את שיטת התרגול המיוחדת שפיתח.

 

"אחרי שנים רבות בהן לימדתי יוגה בסאו פאולו והקמתי כמה קהילות וקומונות ברחבי ברזיל", מספר קאיו ל-ynet, "התחלתי לתהות האם זו המטרה שלי. הרגשתי שאני לא ממצה את עצמי עד הסוף. החלטתי לעבור לגור בקהילה שנמצאת בתוך הג'ונגלים של צפון ברזיל. שם הכרתי את אשתי קארין כשהיא טיילה בברזיל. זאת היתה התאהבות ממבט ראשון.

 

קננדה יוגה (צילום: תמיר פמפנל)
קארין וקאיו. אהבה שהובילה לעלייה(צילום: תמיר פמפנל)

"אחרי שנה שחיינו ביחד בברזיל נסענו לבקר את משפחתה בישראל. בשבילי זו היתה הפעם הראשונה שאי פעם יצאתי מברזיל. לא יודע למה, אבל מהרגע הראשון שנחתנו כאן התאהבתי במדינה הזאת. ישר הרגשתי שאני בבית ושאני שייך לפה. לראות את ירושלים היה אחת החוויות החזקות בחיים שלי ולהיות במדבר הרגיש כאילו אני על הירח".

 

בני הזוג המאוהבים חזרו לברזיל, ולאחר זמן קצר גילתה קארין שהיא בהריון. "זה היה פשוט טבעי שנעבור לגור בישראל, קרוב למשפחה שלה", הוא מספר באנגלית במבטא פורטוגזי ושברי מילים בעברית. "בעצם הגענו לישראל בלי כלום. הכי חוסר ודאות מצד אחד, ומצד שני - היינו שנינו בטוחים בדרך שלנו ובבחירות שלנו. ובאמת עם קצת סבלנות והרבה מזל, הקמנו את הסטודיו ליוגה בטבעון, שם אנחנו מפיצים את שיטת קננדה יוגה למי שרוצה ללמוד וגם למורי יוגה".

 

- מה מיוחד בשיטה?

"את השיטה הזו אני פיתחתי. אני חי ונושם את עולם היוגה כבר יותר מ-20 שנים. התחלתי לתרגל וללמוד אשטנגה ויניאסה ואיינגר ולאחר שנים של תירגול לקחתי את השיטות האלה ובניתי את קננדה יוגה. מדובר בתירגול דינאמי שמשלב סינכרון של התנועה והנשימה. במהלך התירגול הגוף מתחזק, מתחטב, מתגמש ותוך כדי, המיינד והנפש עוברים תהליך מדיטטיבי. אני ממש רואה את זה כליטוש של הגוף והנפש".

קננדה יוגה (צילום: תמיר פמפנל)
מביא את הרחוניות לתוך היוגה(צילום: תמיר פמפנל)
 

- למה הכוונה תרגול רוחני?

"מבחינה פילוסופית של התירגול, העובדה שאני ברזילאי גורמת לי להכניס הרבה מהתרבות הברזילאית בתוך התירגול. כלומר, אני מביא את הרוחניות למתרגלים שלי בצורה הכי מובנת ופשוטה שיש. אני מאמין שאפשר להיות בתוך העולם הרוחני ועדיין לשמור על חוש הומור וקלילות, אבל יחד עם זאת להבין רוחניות לעומק".

 

- איך הגעת ליוגה?

"כשהייתי בן 18 יום אחד ידידה הזמינה אותי להגיע איתה לנסות שיעור יוגה כי היא ידעה שאני גולש ושזה יכול לעזור לי לשמור על הגוף בשבילה הגלישה. הגענו לסטודיו ומבחוץ בקושי היה אפשר לראות משהו כי כל החלונות היו מלאים באדים ומים טיפטפו מהתיקרה.

 

"נכנסנו לתוך אולם התירגול וראיתי את כל האנשים בשיעור עושים מה שהיה נראה לי אז כמו מלא כפיפות מרפקים, עמידות ידיים ודברים מטורפים עם הגוף שלהם, וחשבתי לעצמי שבאמת התרגילים האלו עשויים להועיל לי כגולש. הגוף שלי היה כל כך מכווץ ולא גמיש שעברו 10 שנים עד שהצלחתי לשבת בנוחות בתנוחת לוטוס (תנוחת יוגה בסיסית).

קננדה יוגה (צילום: תמיר פמפנל)
איך הגעתם לפוזיציה הזו בדיוק?(צילום: תמיר פמפנל)
 

"ראיתי את שאר המתרגלים בשיעור, ורוח התחרותיות והאגו נכנסו לפעולה. כל מה שרציתי היה להצליח לעשות מה שהם עושים. זה מצחיק, אבל בשנה הראשונה מרגע שהתחלתי להגיע לשיעורי יוגה, לא הלכתי לגלוש בכלל.

 

"רק אחרי שנה חזרתי לגלישה. הקדשתי את כל כולי לתירגול היוגה, נרשמתי לקורס מורים ורציתי להיות הטוב ביותר. אבל ככל שניסיתי להראות לכולם מה אני יכול לעשות עם הגוף, ככה פצעתי את עצמי וגרמתי לעצמי יותר כאב. רק אחרי כמה שנים של תירגול פיזי הגעתי להבנה בנוגע לתהליך העמוק שמתרחש בתוכי".

 

- איך בעצם אתה גורם לרוחניות להיות נגישה יותר?

"כי אני נותן זווית פרקטית למושגים היוגיים. זה טוב מאד לדעת משמעות של מילים ולדעת על יוגה ועל רוחניות ולרצות ללמוד עוד ועוד, אבל בסופו של דבר הפעולות שאנחנו עושים - זה מה שמשנה. אני גורם למתאמנים להבין בצורה הפשוטה ביותר איזה פעולות צריכות להיעשות על מנת לשנות באופן אפקטיבי את המחשבות והרגשות שלהם בעולם האמיתי, מחוץ לאולם בו הם מתרגלים יוגה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תמיר פמפנל
הביא את בשורת היוגה הרוחנית לישראל. קאיו בטסטוסו ויארה
צילום: תמיר פמפנל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים