שתף קטע נבחר

הכנסת אישרה – התיקון לחוק שישים סוף להפקרת החיילים הפצועים

בעקבות פרסום ynet אישרה הכנסת תיקון לחוק ששם סוף לשחרור זמני של חיילים פצועים. המשמעות – חיילים שנפצעו במהלך שירותם ימשיכו לקבל טיפול רפואי במסגרת הצבא. יוזם התיקון, ח"כ עופר שלח: "עשינו צדק עם החיילים ועזרנו לצה"ל לקיים את חובתו כלפיהם"

צפו בח"כ שלח מסביר את הצעת החוק:

 

 

הכנסת אישרה השבוע בקריאה שנייה ושלישית תיקון לחוק שירות הביטחון אשר עתיד לשים סוף להפקרות החיילים הפצועים בצה"ל.

 

לפני שנה פרסמנו לראשונה תלונות של חיילים בצה"ל אשר נפצעו במהלך שירותם, ושוחררו באופן זמני מהצבא, כך שעלות הטיפול הרפואי נופלת על כתפיהם וכתפי בני משפחתם. עד קבלת התיקון לחוק, החייל שנפצע שוחרר לתקופה של עד חצי שנה, כשבמהלכה הוא מסופח ליחידת ר"מ ד'. בתום התקופה הייתה מתכנסת ועדה רפואית, אשר מחליטה האם להחזירו לשירות או לשחררו באופן סופי.

 

על פי תלונות החיילים, בתקופת האזרחות הזמנית הם נדרשו לשלם את ההוצאות הרפואיות המכבידות מכיסם, חרף העובדה שנפצעו במהלך שירותם הצבאי.

 

"הבן שלי נפצע פעמיים בצבא – פעם אחת במהלך הטירונות ופעם שנייה אחרי שהצבא השתמש וזרק אותו לכלבים", הטיח אביו של ר', לוחם בנח"ל שנפצע בירך.

 

הביטוח הרפואי של קופות החולים העניק במקרים רבים כיסוי חלקי בלבד, ולמרות שהחייל נפצע במסגרת הצבא, הצבא התנער מהאחריות למצבו הרפואי.

 

בנוסף לכך, מאות החיילים הפצועים גם מתקשים למצוא עבודה – הן בשל מצבם הרפואי הלקוי והן בשל חוסר הוודאות לגבי עתידם, שכן חלקם, כאמור, צפוי לחזור לצבא.

 

סוף לשחרור זמני של חיילים שנפצעו (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
סוף לשחרור זמני של חיילים שנפצעו(צילום: דובר צה"ל)

 

"נכנסו לסחרור כלכלי"

"נכנסנו לסחרור כלכלי", תיאר אביו של הלוחם בראיון ל-ynet, "עד היום הבן שלי מטופל אצל כירופרקט בעלות של 270 שקלים לטיפול שהקופה לא מכסה. הבן שלי לא יכול לנהוג בגלל הפציעה אז אני גם צריך להסיע אותו לטיפולים. קיבלנו בחזרה מהצבא ילד פצוע.

 

"אף אחד לא הכין אותנו לזה. הצבא גם לא בירר אם אנחנו ערוכים לקלוט אותו ואפילו לא התעניינו במצב שלו. הבן שלי נפגע בצורה מאוד קשה מהיחס הזה. הוא הרגיש שהצבא זרק אותו לכלבים אחרי שהוא לא היה צריך אותו יותר. הוא נכנס למרה שחורה ונזקק אף לטיפול נפשי".

 

כאמור, הכנסת אישרה השבוע את התיקון לחוק, שיזם חבר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ עפר שלח (יש עתיד), שעתיד לשים סוף לשחרור הזמני של חיילים שנפצעו.

 

על פי התיקון לחוק, חייל שנפצע יוכרז לא כשיר לשירות לתקופה של עד 180 ימים, במהלכם ימשיך להיחשב כחייל ויקבל טיפול רפואי במסגרת הצבא. בתום תקופת אי הכשרות הארעית תדון ועדה רפואית במקרה של החייל ותקבע האם הוא כשיר להמשיך בשירותו הצבאי או שיש לשחררו מצה"ל.

 

התיקון לחוק מאפשר לחייל שנפצע להודיע לצבא כי ברצונו להשתחרר זמנית מהשירות בתקופת אי הכשרות הארעית, כפי שהיה נהוג עד לקבלת התיקון לחוק.

 

"עשינו צדק עם החיילים", ח"כ שלח (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"עשינו צדק עם החיילים", ח"כ שלח(צילום: גיל יוחנן)

 

יוזם התיקון, ח"כ שלח, מסר בעקבות ההצבעה כי "אני גאה בתיקון החוק שהעברנו בכנסת, שישים קץ לתופעת השחרור הזמני של חיילים שנפצעו או חלו לתקופה ממושכת.

 

"מעכשיו, חייל שנפצע ימשיך לשרת עוד חצי שנה, שבמהלכה הצבא יטפל בו וכל זכויותיו יישמרו. אחרי חצי שנה, צה"ל יחליט אם להחזיר אותו לשירות או לשחרר אותו. עשינו צדק עם החיילים - ועזרנו לצה"ל לקיים את חובתו ולשמור על אמון חייליו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
חייל שנפצע יטופל במסגרת הצבא
צילום: דובר צה"ל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים