שתף קטע נבחר

השקל מתחזק: הדולר נפל ב-0.7% - מתחת ל-3.7 שקלים

הדולר נסוג היום ל-3.694 שקלים, היורו נחלש ב-0.4% לרמה של 4.227 שקלים; שר האוצר כחלון אמר כי הגירעון ל-2018 צפוי להסתיים בשיעור של 2.9% ולעמוד ביעד; בשווקים הבינ"ל - היורו עולה ב-0.4% מול הדולר

השקל מתחזק הבוקר (ב') מול הדולר והאירו, אחרי ששר האוצר משה כחלון טען כי משרדו עמד ביעד הגירעון שקבע ל-2018. הדולר נסוג ב-0.7% ושערו היציג נקבע על 3.694 שקלים - רמתו הנמוכה מאז אמצע נובמבר. במהלך המסחר הרציף ירד המטבע האמריקאי ב-0.9% ונסחר תמורת 3.688 שקלים. היורו נחלש היום ב-0.4% מול מקבילו הישראלי ושערו היציג נקבע על 4.227 שקלים.

 

כחלון הודיע: עמדנו ביעד הגירעון, נמשיך לדאוג לחלשים

כך חרג משרד האוצר מההוצאות המתוכננות לשנת 2018

אומדן ראשוני: המשק צמח ב-3.2% ב-2018

 

בשווקים הבינ"ל הדולר נחלש מול המטבעות הבכירים, כאשר מתחזקות ההשערות כי הבנק האמריקאי המרכזי ישהה את המדיניות המוניטרית המצמצמת, ויפחית את מספר העלאות הריבית המתוכננות ל-2019.

 

אתמול (א') הודיע כחלון, כי הגירעון לשנת 2018 צפוי להסתיים בשיעור של 2.9%. למעשה, משרד האוצר פעל בחודש האחרון כדי להפחית את הגירעון באופן דרסטי משיעור של 3.5%. זאת, במטרה להציג מצג, שלפיו הגרעון נמוך מ-3% - כפי שהיה אמור להיות במקור.

  

 

גורמים המעורבים בנושא אמרו ל"כלכליסט" כי אחת הדרכים שבהן הצליחו באוצר להוריד בחדות את הגרעון, הייתה הרחבה מסיבית של גבייה על ידי רשות המסים בחודשיים האחרונים שהגיעו למעשה על חשבון שומות שהיו אמורות להיגבות בשנה הבאה.

 

כחלון התייחס לטענות שנשמעות כבר תקופה ארוכה ואמר "שלא יספרו לכם סיפורים, אין מושג כזה לשחק במספרים, זה קשקוש, כל המספרים מפוקחים על ידי חברות בינלאומיות. בחיים הכלכליים, כשאתה הולך להנפיק חוב או לגייס כספים, אי אפשר לשחק במשחקים".

 

היורו מטפס ב-0.5% מול המטבע האמריקאי והצמד נסחר ב-1.145 דולר ליורו.

 

ברקע - יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול אמר ביום שישי כי הבנק המרכזי האמריקאי יבחן את ביצועי הכלכלה בשנה הנוכחית, ויבצע שינויים במדיניות שלו אם הצמיחה תאט באופן בלתי צפוי. יו"ר הפד אמר עוד בנאומו כי באופן היסטורי, הפדרל ריזרב נוהג להתאים את המדיניות לתנאים הכלכליים. לדבריו, "הבנק תמיד מוכן לבצע שינויים משמעותיים במדיניות, כדי להשיג את יעדיו בתחום האינפלציה והתעסוקה".

 

פאוול ציין כדוגמה את 2016 - אז בכירי הבנק אותתו כי ייתכנו ארבע העלאות ריבית, אך בפועל העלו אותה פעם אחת בלבד, על רקע התנאים הפיננסיים והמצב הגיאו-פוליטי.

פורסם לראשונה 07/01/2019 11:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים