שתף קטע נבחר

איראן בתיעוד נדיר: מעצר "מרגלת" בריטית בנמל התעופה

בדרך לביקורת הדרכונים: כך נראה הרגע שבו נעצרה נזאנין זגארי-רטקליף, עובדת סוכנות הידיעות רויטרס, בנמל התעופה בטהרן. "אינך רשאית לעזוב את איראן", מודיעים לה, "את הולכת למשרד התובע". עכשיו היא מאיימת מהכלא לפתוח בשביתת רעב. צפו בתיעוד

הטלוויזיה הממלכתית של איראן שידרה תיעוד נדיר שבו נראה רגע מעצרה של האזרחית הבריטית נזאנין זגארי-רטקליף בנמל התעופה האימאם חומייני בטהרן בגין ריגול. בסרטון נשמעים אנשים בלתי מזוהים אומרים לזגארי-רטקליף שהיא אינה רשאית לעזוב את איראן, ושבמקום זאת עליה להגיע למשרד התובע. הבריטית נראית המומה כשהם מרחיקים אותה מדלפקי הצ'ק-אין.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

איראן תיעוד רגע מעצר אזרחית בריטית נזאנין זגרי רטקליף בגין ריגול ()
לא מקבלת טיפול רפואי לבעיותיה. זגארי-רטקליף ברגע המעצר
איראן תיעוד רגע מעצר אזרחית בריטית נזאנין זגרי רטקליף בגין ריגול ()
האזרחית הבריטית נערכת למסור את הדרכון

זגארי-רטקליף, בת 40, היא איראנית בעלת אזרחות כפולה ועובדת בקרן רויטרס-תופסון, זרוע הצדקה של סוכנות הידיעות רויטרס. היא נעצרה באפריל 2016 כשניסתה לעזוב את איראן עם בתה הפעוטה גבריאל, בתום ביקור אצל הוריה לרגל השנה הפרסית החדשה.

 

זגארי-רטקליף הורשעה בריגול ובהשתתפות במזימה להפיל את משטר האייתוללות. בינואר 2017 גזר עליה בית משפט איראני חמש שנות מאסר, ומאז היא מוחזקת בכלא אווין בטהרן.

 

בעלה של זגארי-רטקליף, ריצ'רד, ניהל בשלוש השנים האחרונות קמפיין בתקווה להשיב אותה הביתה, וחברים בפרלמנט הבריטי מסייעים לו בכך. לפני שנתיים סיפר כי מאז מעצרה איבדה נזאנין קילוגרמים רבים ממשקלה והחלה להתקשות בהליכה. הוא טען כי חלק גדול מזמנה בכלא היא העבירה בבידוד.

איראן תיעוד רגע מעצר אזרחית בריטית נזאנין זגרי רטקליף בגין ריגול ()
זגארי-רטקליף מובלת אל מחוץ לנמל התעופה

זגארי-רטקליף מאיימת בימים האחרונים כי בשבוע הבא תפתח בשביתת רעב במחאה על כך שהיא אינה מקבלת טיפול רפואי לבעיות בריאות שמהן היא סובלת, בהן גושים בחזה וכאבי צוואר.

 

איראן מאשרת: עצרנו אמריקני, מייקל ווייט

לפני שנה וחודשיים דיווח העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" כי בצעד שנוי במחלוקת נערכת בריטניה לשלם 400 מיליון ליש"ט (527 מיליון דולר) לאיראן כדי להביא לשחרורה של נזאנין זגארי-רטקליף, אבל הכופר הזה לא הועבר בסופו של דבר. בנובמבר 2017, עשרה חודשים אחרי שנידונה למאסר, אמר שר החוץ של בריטניה דאז בוריס ג'ונסון כי היא הגיעה לאיראן כדי "להכשיר עיתונאים", ובטלוויזיה האיראנית ניצלו את דבריו ואמרו כי זו הוכחה לכך שזגארי-רטקליף באה לאיראן כדי להשתתף במזימה שמטרתה להפיל את המשטר.

זגארי-רטקליף עם בתה הפעוטה גבריאל ()
זגארי-רטקליף עם בתה הפעוטה גבריאל
 
עם הבת והבעל ריצ'רד ()
עם הבת והבעל ריצ'רד

היחסים בין בריטניה לאיראן ידעו בתחילת העשור מתיחות קשה על רקע הסנקציות הבינלאומיות שהוטלו על איראן בשל תוכנית הגרעין שלה. ב-2011 החזירה בריטניה את נציגיה מאיראן אחרי שהמון זועם שזכה לגיבוי משלטונות איראן הסתער על שגרירות בריטניה בטהרן וזרע בה הרס, במראות שהזכירו את ההשתלטות של מפגינים על שגרירות ארה"ב בימי המהפכה האיסלאמית באיראן.

 

חטופים בטהרן: השבויים שארה"ב לא מצליחה להחזיר

 

לפני שלוש שנים וחצי, בעקבות הסכם הגרעין בין איראן למעצמות, הודיעה בריטניה על תחילת השבתם של היחסים עם איראן למסלולם ועל פתיחה מחדש של שגרירות בריטניה בטהרן אחרי ארבע שנים.

 

הערב אישר משרד החוץ של איראן לראשונה כי הרשויות עצרו ביולי אשתקד בעיר משהד את האזרח האמריקני מייקל ווייט, בן 46 ובוגר חיל הים האמריקני. לפי "ניו יורק טיימס" ווייט מוחזק באיראן מאז יולי ולא ידוע מהם האישומים נגדו. עד כה נמנעה איראן מלאשר שהיא מחזיקה בו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים