שתף קטע נבחר

3 מתכונים מהמטבח האיטלקי

ריזוטו פטריות, כדורי ארנצ'יני במילוי קמבבר ופטריות וגם ספגטי סיציליאני ברוטב עגבניות עם ארטישוק: שלושה מתכונים מהמטבח האיטלקי, שלא צריך לצאת למסעדה כדי לזלול אותם

ריזוטו פטריות

המצרכים (ל-4 סועדים):

500 גר' ריזוטו (אורז מזן ארבוריו)

2 ליטר ציר ירקות או מים

100 גר' חמאה

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

1 בצל גדול קצוץ

5 ענפי טימין

100 גר' גבינת פרמזן

100 גר' פטריות שמפיניון

100 גר' פטריות פורטובלו

100 גר' פטריות יער

2 ענפי רוזמרין

1/2 כוס יין לבן

אוכל איטלקי מסעדת כרמים (צילום: סהר רפאל)
(צילום: סהר רפאל)

אופן ההכנה:

  1. בסיר ממיסים שליש מהחמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד לשקיפות. מוסיפים את האורז והטימין, מערבבים ויוצקים פנימה את היין ואז בהדרגה גם את ציר הירקות, תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים נטמעים באורז במשך 20 דקות. 
  2. מוסיפים פנימה מעט מלח, מערבבים ובודקים את מרק האורז  - כשהוא מגיע לדרגת אל דנטה, מוסיפים את הפלפל, מעט מלח ואת הפרמזן, ומניחים בצד.
  3. במחבת מחממים שליש נוסף של חמאה ושמן זית, מוסיפים את הפטריות ואת הרוזמרין ומערבבים מעט עד להשחמה קלה.
  4. מוסיפים את תערובת הפטריות לאורז ומעט מים, מערבבים הכול עד לתערובת אחידה, מוסיפים מעט פרמזן ומתבלים שוב במידת הצורך. 
  5. לפני ההגשה, מפזרים מעל התערובת גבינת פרמזן מגוררת, מעט שמן כמהין או פטריות פורצ'יני (אם רוצים).

 

ארנצ'יני במילוי גבינת קממבר ופטריות

המצרכים (ל-4 סועדים):

500 גר' ריזוטו (אורז מזן ארבוריו)

50 גר' חמאה

1 כפית מלח

1 בצל קצוץ

2 ליטר ציר ירקות

100 גר' גבינת קממבר

200 גר' פטריות קצוצות

1/4 כוס שמן זית

3 ביצים

פירורי לחם

שמן עמוק, לטיגון

גבינת פרמזן מגורדת

 

לרוטב פסטו -

רוטב פסטו מוכן (אפשר להשתמש גם בקנוי)

מעט שמנת לבישול

מלח

 

לרוטב רוזה -

מעט חמאה, לטיגון

רוטב עגבניות טחון

מעט שמנת לבישול

מלח, פלפל

אוכל איטלקי מסעדת כרמים (צילום: סהר רפאל)
(צילום: סהר רפאל)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הארנצ'יני - במחבת חמה עם חמאה מומסת מטגנים מעט את הבצל הקצוץ, מוסיפים את האורז ומעט מים ומערבבים עד לריכוך האורז. מתבלים במלח ופלפל, ומצננים.
  2. במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן זית ומטגנים היטב את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל, ומצננים.
  3. ממלאים בקמבבר ופטריות - מניחים במרכז כף היד בין 60-50 גרם אורז, משטחים היטב ושמים במרכז קוביית קממבר ומעט פטריות. עוטפים בקצוות של האורז עד לקבלת כדור, מהדקים מעט ומגלגלים.
  4. מעבירים לקערה עם ביצים טרופות ומעט מלח, לאחר מכן לקערה עם פירורי לחם ומיד לטיגון במחבת עם שמן עמוק.
  5. מכינים את רוטב הפסטו -במחבת מחממים פסטו עם מעט שמנת, מתבלים במלח ומבשלים עד להסמכה.
  6. מכינים את הרוזה - למחבת עם חמאה מומסת, מוסיפים רוטב עגבניות טחון ומעט שמנת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ומגישים. 
  7. הגשה - לקערה עמוקה יוצקים רוטב פסטו, מעליו יוצקים את הרוזה, מניחים את כדורי הריזוטו, מפזרים פרמזן ומגישים.

 

ספגטי סיציליאני

המצרכים:

200 גר' ספגטי טרי או יבש

3 שיני שום פרוסות

1/4 כוס שמן זית

1 עגבנייה, חתוכה לקוביות

1 עגבנייה מגורדת

חופן זיתי קלמאטה מגולענים

2  יח' ארטישוק מזן "א לה רומנה", פרוסים

חופן צלפים קצוצים

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 פלפל צ'ילי פרוס

5-3 פילטים של אנשובי

מלח, פלפל

 

להגשה -

2 כפות גבינת פרמזן מגורדת 

1 כף פירורי לחם

3-2 עלי בזיליקום

מעט שמן זית

אוכל איטלקי מסעדת כרמים (צילום: סהר רפאל)
(צילום: סהר רפאל)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם מעט שמן זית.
  2. במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים שום עם אנשובי ועגבניות, מטגנים בין דקה-שתיים, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הפרמזן ופירורי הלחם, ומבשלים את התערובת היטב. טועמים ומתבלים שוב במידת הצורך. 
  3. מעבירים את הפסטה המבושלת למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב ומעבירים לצלחת הגשה. 
  4. מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת, פירורי לחם, מעט שמן זית ועלי בזיליקום, ומגישים מיד.

 

סהר רפאל הוא השף של מסעדת "כרמים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סהר רפאל
ארנצ'יני במילוי גבינת קממבר ופטריות
צילום: סהר רפאל
מומלצים