שתף קטע נבחר

מהסמכות להסתבכות: אפי נוה, הפרופיל של החשוד

אחד האנשים החזקים ביותר במערכת המשפט - יו"ר לשכת עורכי הדין, עד לאחרונה חבר בוועדה למינוי שופטים ובעל ברית של השרה שקד - עומד בפני כתב אישום על הברחת בת זוגו במעברי הגבול בנתב"ג וכעת מוגדר כחשוד מרכזי בפרשת "המין והמינויים" הכוללת חשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים

 

 

ההצלחה, ההברחה, החשד והשוחד: אפי נוה - יו"ר לשכת עורכי הדין, חבר לשעבר בוועדה למינוי שופטים ובעל ברית של שרת המשפטים איילת שקד - נחשב עד לאחרונה לאחד האנשים החזקים במערכת המשפט. אך לאחר כתב האישום שהוגש נגדו בסוף דצמבר בגין התנהלות פלילית בכניסה וביציאה מן הארץ תוך עקיפת ביקורת הגבולות, נוה ניצב כעת במרכזה של פרשת "המין ומינויי השופטים" החמורה שעוסקת לפי החשד בשוחד, עבירות מרמה והפרת אמונים.

 

נוה נחשב לחשוד המרכזי בפרשה, ויחד עם מעורבים נוספים הוא נחקר אתמול (ד') ביחידת להב 433. בדיון שהתקיים אמש הוחלט כי ישוחרר למעצר בית בתנאים מגבילים.

 עורך דין אפי נוה פרשת המין והמנויים (צילום: מוטי קמחי )
החשוד המרכזי בפרשת "המין ומינויי השופטים". אפי נוה, היום בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי )

נוה, בן 50, אב לחמש בנות ובן, נולד באשקלון ומתגורר כבר זמן רב יחסית בתל אביב. בנוסף הוא נמצא בהליכי גירושין. נוה היה עד לאחרונה חבר בוועדה למינוי שופטים - הוועדה שבוחרת שופטים מכהנים ורשמים לבתי המשפט.

 

נוה נחשב כאמור לבעל ברית של שרת המשפטים איילת שקד, ויחד הם גיבשו רוב בוועדה לעומת השופטים החברים בה. עוד לפני כניסתו כחבר לוועדה למינוי שופטים נוה נחשב לדמות מפתח בעולם המשפט, וכמי ששלט ביד רמה בלשכת עורכי הדין שהייתה בעבר מסוכסכת ומפולגת.

פאפרצי של אפי נוה יוצא מלשכת עורכי הדין בתל אביב ב-09.01.19 (צילום: אבי מועלם)
אפי נוה ביציאה מלשכת עורכי הדין בת"א(צילום: אבי מועלם)

אפי נוה ו"בעלת בריתו" השרה איילת שקד ()
אפי נוה ו"בעלת בריתו" השרה איילת שקד

נוה עם בכירים במערכת המשפט (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
נוה עם בכירים במערכת המשפט(צילום: יריב כץ)

בנוסף לתפקידיו, נוה שותף-מייסד במשרד עורכי הדין אטיאס־נוה־כהן המתמחה בתחום הביטוח והנזיקין - משרד שבו הוא ממשיך לעבוד גם כיום במקביל לפעילותו הציבורית - שאותה החל בפורום הנזיקין בלשכה. לאחר מכן נבחר נוה כחבר בוועד מחוז תל־אביב ויו"ר ועדת האתיקה של המחוז. בהמשך נבחר ליו"ר המחוז, ומיוני 2015 הוא מכהן כיו"ר לשכת עורכי הדין - לאחר שגרף בבחירות רוב של 70 אחוז מהמצביעים.  

 

כתב האישום בפרשת מעברי הגבול

נוה הסתבך לראשונה לפני כמה חודשים בפרשת מעברי הגבול שעוסקת בהברחת בת זוגו שלא כחוק במעברי הגבול בשדה התעופה בן גוריון. ב-25 בדצמבר הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד השניים, שנאשמים בעבירות של יציאה מישראל שלא כחוק, כניסה לישראל שלא כחוק, וקבלת דבר מרמה ביחד. בעקבות כתב האישום נוה פרש מן הוועדה למינוי שופטים - אך נשאר לכהן כראש הלשכה.

 

במסגרת הפרשה נטען כי "השניים פעלו להסתרת שהותם המשותפת המתוכננת בחו"ל כדי להשיג לעצמם תועלת בסכסוך גירושים בו מצוי נוה עם אשתו. לשם כך, בתיאום מראש, החליטו השניים לפעול יחד במרמה לצורך יציאת וכניסת הנאשמת את גבולות ישראל מבלי שמעבריה יתועדו באופן רשמי, אלא באופן שיתעד רק את שהיית הנאשם, כביכול ללא הנאשמת, מחוץ לארץ".

 

נוה ובת זוגו הגיעו לנתב"ג בשתי הזדמנויות שונות - בעת יציאתם מישראל בסוף ספטמבר ובעת חזרתם לישראל בתחילת אוקטובר. בתכנון מראש הם ניגשו לעמדות הממוכנות באולם ביקורת הגבולות, שם הזדהה נוה בעמדה והונפק עבורו פתק "גייט פאס". האישה, נטען, שלא הזדהתה בשום שלב, עברה את השערים באמצעות הגייט פאס שהונפק לנוה, והוא נצמד לגבם של אחרים על מנת לעבור את השער ללא הפתק.

 

כשחזרו השניים לישראל ניגשה אליהם בקרית גבול ששהתה בסמוך והבחינה בהתנהלותם. במהלך התשאול, נטען, היתמם נוה והציג בפניה מצג כוזב שלפיו אינו יודע במה מדובר. תחילה אף טען בכזב שכלל אינו מכיר את הנאשמת. השניים עוכבו לבירור מעמיק יותר שהוביל כאמור בהמשך לחקירת המשטרה.

 

הטענות של נוה בשימוע כאילו מדובר באכיפה ברננית פסולה - נדחו על ידי הפרקליטות. לאחר המקרה התראיין נוה לתכנית "עובדה" טען ותקף את פרקליט המדינה שי ניצן שלטענתו מתנכל לו באישום. המשפט בעניין זה טרם התחיל.

 

פרשת המין ומינוי השופטים

אתמול הותר לפרסום כי אפי נוה הוא גם הבכיר שנעצר במסגרת ההתפתחות המשמעותית שחלה בחקירת הפרשה שמסעירה בימים האחרונים את מערכת המשפט. נוה נחקר יחד עם מעורבים נוספים, ובדיון שהתקיים אמש הוחלט כי ישוחרר למעצר בית בתנאים מגבילים.

החוקרים בפרשת המין והמנויים ()
החוקרים בפרשת המין והמנויים

נוה ופרקליט המדינה שי ניצן ()
נוה ופרקליט המדינה שי ניצן

נוה נחשב לחשוד המרכזי בפרשה, שבה מעורבים גם שופטת שנוה פעל לפי החשד לקידום מינויה, ועורכת דין שנחשד כי פעל לקידום בעלה השופט. השלושה הובאו אתמול לחקירה ביחידת להב 433. אמש החליט בית משפט השלום בתל אביב לשחרר את נוה למעצר בית למשך שבוע ולהרחיקו למשך חודש מהלשכה. גם השופטת ועורכת הדין שוחררו למעצר בית.

 

החשדות המרכזיים בפרשה, לפי המשטרה, הם ביצוע עבירות בנוגע למינוי שופטת שלום אחת לפני כמה שנים ובקשר לניסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - מהלך שלא צלח. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד מיני ולעניינים נוספים, בהם פגיעה בטוהר המידות באופנים אחרים, ונושאים הקשורים ללשכת עורכי הדין.

 

במסגרת פרשה זו, בתחילת החודש התייצב בעצמו בבית המשפט ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה, יואב תלם, וביקש להטיל צו איסור פרסום על הפרשה. שלשום, לבקשת היחידה הארצית לחקירות הונאה, הוארך בחודש צו איסור הפרסום.

 

בינתיים, בצמרת המערכת המשפטית גוברת הדאגה מהתפתחות הפרשה. גורמים מעטים במערכת יודעים במה עוסקת החקירה בדיוק, והם כוללים בעיקר את שרת המשפטים איילת שקד, נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות ופרקליט המדינה שי ניצן.

 

אמש כאמור דן בית משפט השלום בתל אביב בהארכת מעצרו של נוה, והחליט לשחררו למעצר בית למשך שבוע ולהרחיקו מלשכת עורכי הדין למשך חודש.

 

פרקליטו של נוה, עו"ד בועז בן צור, אמר בתום הדיון: "הושגו ראיות שלא כדין. אין מחלוקת על כך שאם פורצים לנייד פרטי ושואבים משם הודעות זה לא חוקי. הסיכוי להלבינן בחקירה מטרתית זה מאוד קשה. ברגע שחומר מטלפון פרטי יוצא החוצה לכלי תקשורת, כנראה זה ניתן בלי הרשאה כדין".

 

הוא הוסיף: "זו חקירה לא פשוטה, כמובן נדמה לי שיש רב מהומה על לא מאומה. בסופו של דבר יש חקירות שמתחילות בקול תרועה רמה ומסתיימות בקול ענות חלושה. מצב של חקירה כזו זה לא פשוט לנוה, אבל אני מניח שהוא יידע להתמודד. לגבי הכהונה בלשכה, הדברים ייבחנו וההחלטה תתקבל בימים הקרובים".


פורסם לראשונה 16/01/2019 22:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
יו"ר לשכת עורכי הדין אפי נוה
צילום: אבי מועלם
מומלצים