שתף קטע נבחר

אגם המדוזות הקסום בפלאו נפתח לאחר שנתיים

אם עשיתם כבר כמעט הכל, וצלילה עם אלפי מדוזות היא הדבר שעוד לא הגשמתם מרשימת המשאלות, כדאי שתקראו את הכתבה הבאה

  

 

חדשות טובות לטבע, וגם לחובבי ההרפתקות. אגם המדוזות במדינת האיים פלאו שבאוקיינוס השקט נפתח לאחר שהיה סגור במשך שנתיים. בתקופה שבה האגם היה סגור הצליחה אוכלוסיית המדוזות – שאינן עוקצות – להשתקם ולגדול מחדש.

 

מדענים הסבירו בעבר שהסיבות לירידה הדרסטית במספר המדוזות באגם היו בצורת קשה וטמפרטורות גבוהות במיוחד עקב תופעת אל-ניניו. קרן מחקר שונית האלמוגים, שעוקבת באופן שוטף אחר מצב האגם, הודיעה כעת כי אוכלוסיית המדוזות חוזרת לעצמה.

אגם המדוזות ב-2016 (צילום: AP) (צילום: AP)
אגם המדוזות ב-2016(צילום: AP)

צלילה חופשית ללא בלוני חמצן (צילום: AP) (צילום: AP)
צלילה חופשית ללא בלוני חמצן(צילום: AP)

וכך זה נראה מחוץ למים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
וכך זה נראה מחוץ למים(צילום: AFP)

ובמבט מהאוויר (צילום: AP) (צילום: AP)
ובמבט מהאוויר(צילום: AP)
 

אורכו של האגם, שמימיו מלוחים, הוא 400 מטרים ועומקו 30 מטרים, והוא חלק מאזור שנחשב לאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. בעבר שימש האגם בית לבין 10 ל-20 מיליון מדוזות זהובות, ובשיאו בשנת 2005 חיו בו 30 מיליון מדוזות. החל משנת 2007 המספר התייצב על כ-5 מיליון מדוזות, ובזמן המשבר ב-2016 בקושי ניתן היה להבחין במדוזות באגם. כעת, כך מעריכים בקרן המחקר בעקבות מדידות שערכו בחודש שעבר, ישנן כ-630 אלף מדוזות באגם.

 

על אף שהמספר נמוך בהרבה בהשוואה לימי השיא של האגם, המדענים אופטימיים ומעריכים שכמות המדוזות תלך ותגדל אם מזג האוויר ימשיך להיות רגיל לאזור.

מפת פלאו (google maps)
(google maps)
 

לחזרתן של המדוזות יש השפעה מיידית על התיירות באי. "ההזמנות שלנו נמצאות בעלייה יחסית לחודש ינואר שעבר", אמר גורם מתחום התיירות. "אם נמשיך בקצב ההזמנות הזה, יהיה לנו ינואר הטוב אי פעם. היו הרבה אנשים שביטלו או דחו את נסיעתם לפלאו כדי לאפשר לאגם להשתקם, ועכשיו כשהם שמעו שהוא נפתח מחדש הם מזמינים טיולים".

 

תיירים שמעוניינים לשחות עם המדוזות צריכים ליווי של מדריך מוסמך ומתבקשים לעשות תנועות זהירות במים כדי לא לפגוע במדוזות. כמו כן, אסור לצלול עם בלוני חמצן. הסיבה: בעומק של בין 13 ל-15 מטרים ישנה שכבת חיידקים שאוטמת הצטברות של גז מימן גופרתי רעיל ומונעת ממנו להתערבב עם שאר המים. מסיבה זו, חפצים שנופלים בטעות למים נחשבים לאבודים לנצח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים