שתף קטע נבחר

4 מתכונים טבעוניים עם עדשים

קציצות, המבורגר וגם פנקייקס: 4 מתכונים עם עדשים

 

פנקייק עדשים

המצרכים:

10 כפות קמח עדשים כתומות

2 כפות גרעיני צ'יה

15 כפות מים

1/4 כפית מלח

5 כפות סילאן

1 כפית אבקת אפייה

3 כפות שמן זית או קוקוס לבחירתכם, לטיגון

3 כפות שבבי קליפות תפוז מיובשות

מתכונים עד עדשים (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את המים עם הצ'יה, ומניחים בצד ל-5 דקות.
  2. מערבבים את תערובת המים עם קמח העדשים, אבקת האפייה והתוספות ומערבבים היטב.
  3. למחבת מחוממת עם שמן זית או שמן קוקוס יוצקים כף גדושה מהתערובת, ומטגנים משני הצדדים על אש בינונית עד להזהבה. מגישים מיד.

 

קציצות עדשים ברוטב חריימה

המצרכים:

לקציצות -

3 כוסות עדשים ירוקות, מושרות למשך לילה

2 בצלים לבנים

2 פרוסות חלה רטובות

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית תבלין גריל עוף

1 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור

1 כפית שום כתוש

חופן פטרוזיליה קצוצה

 

לרוטב -

2 גזרים, קלופים וקצוצים

1 גמבה גדולה, חתוכה לרצועות

1 עגבנייה בשלה, קצוצה לקוביות

5-4 שיני שום קצוצות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור

1/2 כוס גרגירי חומוס

מתכונים עד עדשים (צילום: ירון ברנר)
מתכונים עד עדשים(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות - במעבד מזון טוחנים את העדשים ומעבירים לקערה. טוחנים את הבצלים יחד עם פרוסות החלה, ומעבירים לקערה עם העדשים. מוסיפים לתערובת את הפטרוזיליה הקצוצה, ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת את שאר המצרכים, מערבבים היטב, טועמים, מתקנים תיבול ומכניסים למקרר להתמצקות בין 30-20 דקות.
  2. בידיים רטובות או משומנות (מומלץ להניח קערה עם מים בצד) יוצרים מהתערובת קציצות יציבות ודחוסות בגודל כף, ומסדרים אותן על תבנית עם נייר אפייה משומן. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו במשך 20 דקות. אחרי 20 דקות מוציאים את התבנית, הופכים את הקציצות לצידן השני ואופים במשך עשר דקות נוספות. מוציאים את הקציצות מהתנור ומניחים בצד לצינון.
  3. מכינים את הרוטב - במחבת חמה עם השמן מטגנים קלות את הגזר, מוסיפים את השום והגמבה ומערבבים כמה דקות לריכוך. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, ומערבבים במשך 2 דקות נוספות. יוצקים פנימה כוס מים ומבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזל רותח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין 30-20 דקות עד לצמצום נוסף.
  4. כשהנוזל מצטמצם, מכבים את האש ומכניסים פנימה את הקציצות. מערבבים בעדינות עם הרוטב החם, מסירים מהאש וממתינים כ-10 דקות עם מכסה סגור עד להגשה. 

 

המבורגר עדשים

המצרכים (ל-8-7 מנות):

2 כוסות עדשים שחורות

2 בצלים לא קלויים, קצוצים דק מאוד

‭3-2‬ פטריות שמפיניון‬ ‬

פפריקה מתוקה מעושנת

מלח, פלפל שחור

מתכונים עד עדשים (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים בקערה עם מים כשעתיים. מסננים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים 20 דקות, או עד שהעדשים מתרככות. מסננים.
  2. מושחים את הפטריות במעט שמן זית, מניחים בתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כמה דקות.
  3. טוחנים את העדשים המבושלות במעבד מזון עם הפטריות הצלויות. מוסיפים את הבצל, התבלינים וכף שמן זית ומערבבים היטב.
  4. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומשטחים אותם מעט. משמנים תבנית, מניחים בה את הכדורים המשוטחים, והופכים את הכדורים לצידם השני כך ששני הצדדים יזכו להיטבל בשמן הזית שעל התבנית. אופים בתנור החם במשך ‭5-4‬ דקות, עד שהקציצות מזהיבות מצד אחד, הופכים (בעזרת מרית שטוחה) ואופים במשך כמה דקות נוספות עד להזהבה.
  5. מגישים על לחמניית המבורגר עגולה עם ירקות ורטבים, או על צלחת לצד ירקות טריים וצ'יפס.

 

ארטישוק ממולא בקציצות עדשים

המצרכים:

תחתיות ארטישוק (אפשר גם קפואות)

 

לקציצות העדשים -

1 כוס עדשים כתומות, שהושרו במים במשך 20 דקות

1 בצל, חתוך לקוביות

1 כפית חוויאג’

מלח - לפי הטעם

2-1 כף קמח חומוס

4-3 כפות מים

1 כף שמן זית

 

לרוטב -

3-2 שיני שום, פרוסות דק

1 כפית קמח חומוס

1 כף שמן זית

1 בצל, חתוך לקוביות

1 כפית חוויאג’

1/2 כפית כורכום

2 עלי מנגולד

מלח - לפי הטעם

1 כוס מים

מתכונים עד עדשים (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את קציצות העדשים - במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד להשחמה. מסננים את העדשים מנוזלים, ומוסיפים למחבת יחד עם התבלינים תוך כדי ערבוב במשך כ-15 דקות.
  2. מעבירים את התערובת למעבד מזון, מוסיפים פנימה מים וקמח חומוס וטוחנים גס (במידה שהתערובת יבשה ומרגישה לא מחוברת, אפשר להוסיף כף מים וכף קמח חומוס נוספים). יוצרים כדורים מהתערובת, מניחים על תחתיות הארטישוק ומהדקים.
  3. מכינים את הרוטב - בסיר שטוח ומחומם עם מעט שמן זית, מטגנים בצל עד להשחמה. מוסיפים לסיר את השום והתבלינים, ומבשלים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. 
  4. מוזגים פנימה כוס מים, מגבירים את הלהבה ומבשלים את התערובת עד לרתיחה. לאחר שרותח, מוסיפים את עלי המנגולד ומנמיכים את האש.
  5. שמים את תחתיות הארטישוק הממולאות בסיר עם הרוטב, ומידי פעם יוצקים מעליהם מהרוטב. ממשיכים בבישול בישול במשך 30-20 דקות, ומגישים חם.

 

קובי אביטן הוא שף קראון מלון "פלזה סיטי סנטר עזריאלי" ומסעדת "הקומה ה-11"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פנקייקס עדשים
צילום: ירון ברנר
מומלצים