שתף קטע נבחר

כך הגיבה האמא כשקראו לבנה כושי

כשבנה של נטע עמרני-ניי חזר הביתה לאחר שטרקו בפניו את הדלת וקראו לו כושי, היא החליטה לכתוב פוסט בנושא ולבקש מהורים לקחת אחריות. באולפן ynet היא אומרת: "נשבר לי הלב כשהוא חזר ככה הביתה ואני יודעת שזה לא רק הוא ולא רק מילת הגנאי הזאת"

 

 

"'עוף מפה יא כושי', ככה צעקה לעברו של בני תהל (כיתה ג') ילדה מכיתה ה' בבית ספרו. שכל 'חטאו' היה שהתנדב להביא לכיתתה את קופסת ההזנה (ארוחת הצהריים) שהגיעה בטעות לכיתתו.

 

"היא נתנה לגיטימציה לעוד 'כוכבת' שאמרה לו 'אם אתה עושה את העבודה, תעשה את כולה', כשהניח את הקופסה מחוץ לכיתתה בלית ברירה לאחר שטרקו בפניו את הדלת", כך החל פוסט שכתבה נטע עמרני-ניי והפך מהר מאד לויראלי.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

עוד היא כתבה - "אותן ילדות יכולות להיות מצטיינות בלימודים. ההורים שלהן בטח יהיו גאים ואפילו ישוויצו בתעודות ברשתות החברתיות. אני במקומם הייתי מתביישת ועושה בדק בית עם עצמי, כי מעבר לציונים יש חינוך לערכים ולכבוד האדם, ובו הם נכשלו.

 

"תהל שלי חזר היום הביתה בוכה. הוא גאה במי שהוא, אבל כשצועקים עליך וקוראים לך במילות גנאי זה אף פעם לא נעים. לצערי, במציאות של היום, ברור לי שיהיו לו עוד התמודדויות רבות, אבל אני תמיד אהיה לצידו לחזק ולתמוך".

 

תהל עמרני ( )
"הורים צריכים לקחת אחריות"

"תהל חזר הביתה לפני יומיים, התפרץ בבכי כשסיפר לי מה קרה בבית הספר", מספרת נטע באולפן ynet.

 

תהל, איך הרגשת?

"עצוב. סיפרתי לחברים ולמורה והיא אמרה שתטפל בזה".  

 

"זו לא פעם ראשונה בבית הספר השנה", מספרת אמו. "קרו כבר כמה מקרים, כל פעם זה ילדים שונים. אני באמת לא מאשימה אפילו את הילדים, זה משהו הרבה יותר רחב מזה. בית הספר הבטיח לטפל, אותה ילדה ספציפית שאמרה את זה התנצלה, הפגישו בינו לבינה, האמא גם התקשרה והתנצלה, היא שלחה לו שי קטן וכתבה לו מכתב סליחה".

 

מה אמרה לך אותה ילדה כשהיא התנצלה?

"הם הביאו לי שקית עם גולות, כפפות, סוכריה ופתק סליחה".

 

סלחת?

"כן".

 

קראו עוד:

מאיזה גיל ילדים מתייחסים לצבע עור?

אמא, קראו לי בבית ספר "כושית"

הקשיים הכי גדולים של ההורים

 

נטע: "נשבר לי הלב כשהוא חזר ככה הביתה ואני יודעת שזה לא רק הוא ולא רק מילת הגנאי הזאת. ילדים סובלים, אם זה משקפופר וג'ינג'י וכל מיני תיוגים שנוהגים היום, הרבה לפני עידן האינסטגרם.

 

"אני חושבת שההורים צריכים לקחת אחריות על זה, מעבר לבית הספר שאני בטוחה שיטפלו בזה. שוחחתי עם המנהלת והובטח לי הטיפול ואני סומכת על המערכת החינוכית.

 

"בבית הספר הגיבו וביקשתי שיעשו פעילות כוללת של כל התלמידים בנושא, כדי לחדד, כדי להעביר מסר גם שהילד יחזור הביתה וידבר עם ההורים על הנושא או שההורה בעקבות הפוסט שלי ידבר עם הילדים כי לאף ילד לא מגיע לסבול".

איך הורים יכולים למנוע מילדיהם גילויי גזענות ולחנך אותם לשוויוניות? ()

 

הפוסט המלא:

הפוסט מהפייסבוק ( )
הפוסט מהפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים