שתף קטע נבחר

מחקר: איכות האוויר בספינות תענוגות – כמו בערים המזוהמות בעולם

חוקר אמריקני מאוניברסיטת הופקינס היוקרתית אסף דגימות אוויר מאזורים שונים ב-4 ספינות של ענקית השייט קרניבל. הממצאים מדאיגים, אך בחברה מכחישים: "ניסויים שלא מייצגים את המציאות"

זיהום בספינות תענוגות (צילומים: shutterstock)
אחת הספינות שנבדקו במחקר לצד העיר בייג'ינג(צילומים: shutterstock)
 

איכות האוויר על ספינת תענוגות מזוהמת כמו בערים אפופות ערפיח דוגמת בייג'ינג, ועלולה לסכן את בריאותם של הנוסעים ואנשי הצוות – כך עולה ממחר חדש שבדק את זיהום האוויר בארבע ספינת של ענקית השייט קרניבל.

 

לקריאת המחקר - הקליקו

 

ב"דיילי מייל", ה"אינדינפנדנט" ואתרים נוספים ברחבי העולם דווח כי המחקר בוצע על ידי ד"ר ריין דייוויד קנדי מאוניברסיטת ג'ון הופקינס היוקרתית עבור ארגון הסביבה Stand.earth. ד"ר קנדי הפליג בשנתיים האחרונות על ספינות תענוגות ובדק רמות של חומר חלקיקי כדי לקבוע אם האוויר מזוהם.

 

בקרוב: רכבת הרים באמצע הים 

 

הספינות שהשתתפו במחקר הן קרניבל ליברטי שהפליגה מפלורידה לאיי הבהמא; קרניבל פרידם שהפליגה מטקסס לקריביים; הולנד אמריקה MS אמסטרדם שהפליגה מוונקבור ללוס אנג'לס ופרינסס קרוזיס אמרלד פרינסס שהפליגה מלוס אנג'לס למקסיקו.

 

כשהוא עובד באופן סמוי, ד"ר קנדי לקח דגימות ממקומות שונים בספינה. מהממצאים עולה כי הזיהום הגבוה ביותר נמדד בחלק האחורי של הספינה (הירכתיים) היכן שבספינות תענוגות רבות נמצאות בריכות חיצוניות.

 

במחקר נכתב כי "רמת החומר החלקיקי הממוצעת באזורי הירכתיים של כל ספינה הייתה גבוהה משמעותית מהממוצע שנמדד מהקטע של הארובות קדימה לכיוון החרטום.

 

"הממצאים של המחקר מדגימים כי מסלול של חומר חלקיקי, שמגיע ככל הנראה בחלקו ממערכת הפליטה של האוניה, גורם לאיכות האוויר הגרועה באזור הירכתיים של ספינות התענוגות האלה. ריכוזים של חומר חלקיקי על הסיפונים של הספינות האלה ניתנים להשוואה לריכוזים שנמדדו בערים מזהומות, כגון בייג'ינג וסנטיאגו. למרות שהספינה מפליגה במים הפתוחים ובאוויר הפתוח, נופשים ואנשי צוות עלולים להיות חשופים לריכוזים גבוהים של חומר חלקיקי".

 

ספינות תענוגות - כתבות נוספות

475 איש חלו בשיט תענוגות בקריביים

כיפי לכאורה: על הייאוש בשיט תענוגות

שייט בקריביים שיוציא לכם את העיניים

להפליג בספינת התענוגות הגדולה בעולם

 

ספינת קרניבל ליברטי שהשתתפה במחקר (צילום: shutterstock)
ספינת קרניבל ליברטי שהשתתפה במחקר(צילום: shutterstock)
 

בחברת קרניבל דחו את מסקנות המחקר. דובר של החברה מסר ל"דיילי מייל" כי ה"ניסויים האלה מגוחכים לחלוטין, לא מדויקים ולא מייצגים את המציאות. אנחנו בודקים את איכות האוויר בספינות שלנו והיא תואמת או עולה על כל הדרישות. איכות האוויר על סיפוני הספינות שלנו בנמלים טובה מסביבה עירונית או סביבה פרוורית טיפוסית. בדיקות לא תלויות של הארובות שלנו – שהן האזור של הפליטה – מאמתות את הטענות שלנו.

 

"הארגון הספציפי הזה (Stand.earth), בשל מטרתו לגייס כספים, מחפש באופן קבוע בעיות בתעשיה שלנו. הבטיחות של האורחים שלנו נמצאת בעדיפות עליונה ואנחנו פועלים בשיתוף פעולה הדוק עם גופי רגלוציה לאומיים ובינלאומיים כגון EPA (הסוכנת להגנת הסביבה) כדי להבטיח את מירב הבטיחות לאורחים ולצוות".

 

"משקיעים מיליארדים בטכנולוגיות נקיות" 

מייגן קינג, דוברת של איגוד קווי השייט הבינלאומי, הוסיפה ואמרה כי ספינות תענוגות הן מטרה קלה ובולטת בשיח של זיהום אוויר ופליטות מזהמים. לדבריה, תעשיית השייט רוצה להיות חלק מהפתרון בתחום איכות הסביבה. "מבחינה גלובלית", אמרה קינג, "תעשיית השייט השקיעה מיליארד דולר בטכנלוגיות חדשות ובדלקים נקיים יותר, כדי להפחית באופן משמעותי את פליטות המזהמים בספינות.

 

"במבט קדימה, התעשייה מחויבות ביותר מ-8 מיליארד דולר לפיתוח מנועים שפועלים על גז טבעי, דבר שיפחית עוד יותר את פליטת המזהמים ויגביר את היעילות האנרגטית. תעשיית שייט התענוגות מחויבת להמשיך להשתפר והיא כל הזמן מחדשת כדי לזהות וליישם טכנולוגיות חדשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילומים: shutterstock
אחת הספינות שנבדקו במחקר לצד העיר בייג'ינג
צילומים: shutterstock
מומלצים