שתף קטע נבחר

מקרון נגד ממשלת איטליה: "העם ראוי למנהיגים אחרים"

המתח סביב סוגיית המהגרים ממשיך להעיב על היחסים בין שתיים מהחברות החשובות באיחוד האירופי. סגן ראש הממשלה האיטלקי אמר כי "צרפת היא זו שגורמת לעוני באפריקה". הנשיא הצרפתי עקץ בחזרה: "העם האיטלקי ראוי למנהיגים שהולמים את ההיסטוריה שלו"

מתיאו סלביני ועמנואל מקרון (צילום: EPA, רויטרס)
"איטליה ראויה למנהיגים שהולמים את ההיסטוריה שלה". שר הפנים סלביני ונשיא צרפת מקרון(צילום: EPA, רויטרס)

סוגיית המהגרים ממשיכה להעמיק את הקרע בין מדינות אירופה, ובמיוחד בין איטליה לצרפת. נשיא צרפת עמנואל מקרון התייחס אמש (יום א') לאמירותיהם של שני סגני ראש ממשלת איטליה בגנות מדינתו, ואמר כי "העם האיטלקי ראוי למנהיגים שהולמים את ההיסטוריה שלו".

 

מקרון אמר את הדברים, בין היתר, בתגובה להאשמה כי "צרפת היא זו שגורמת לעוני באפריקה" - התבטאות מהשבוע שעבר של מנהיג מפלגת "חמשת הכוכבים" וסגן ראש ממשלת איטליה, לואיג'י די מאיו. מקרון נשאל במהלך ביקור במצרים על האמירה הזו וכן על אמירתו של שר הפנים האיטלקי מהימין, מתיאו סלביני, שגם הוא סגן ראש הממשלה - שאמר בשבוע שעבר כי "צרפת לא עושה דבר כדי לקדם את השלום בלוב".

איטליה ממשלה חדשה לואיג'י די מאיו ג'וזפה קונטה (צילום: EPA)
"צרפת גורמת לעוני באפריקה". סגן ראש ממשלת איטליה, לואיג'י די מאיו(צילום: EPA)

מקרון השיב כי "לכל זה אין כל חשיבות", והבהיר כי הוא עובד רק מול ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה. "אני לא אענה. הם היו רוצים שאענה, אז שיהיה להם בהצלחה ושייהנו. מבחינתי אני מדבר רק עם קונטה". מקרון הוסיף: "העם האיטלקי מצוין, האיטלקים חברים שלנו, והם ראויים למנהיגים שהולמים את ההיסטוריה שלהם".

 

רומא כבר האשימה במהלך השנה החולפת כמה פעמים את פריז בצביעות בכל הנוגע ליחסה לפליטים, וטענה כי אין לה זכות מוסרית לבקר את איטליה על מדיניות המהגרים הקשוחה שהיא מנהיגה בחודשים האחרונים, בהתחשב בכך שצרפת עצמה אינה קולטת די מהגרים מבין אלה שמגיעים לאדמת אירופה. מקרון מפציר במדינות היבשת לקלוט מהגרים המגיעים לשטחן, והוא נחשב ליריבו הגדול ביותר של סלביני בהקשר זה.

 

ביוני האחרון תקף די מאיו את צרפת, כינה אותה "יהירה" ואמר כי היא "עלולה להפוך לאויבת מספר 1" של איטליה בכל הקשור לענייני ההגירה. בעקבות אמירה של מקרון אז כי זרם המהגרים לאירופה כיום חלש מזה שהיה לפני כמה שנים אמר די מאיו כי דברי מקרון מראים שהוא מנותק. "איטליה נמצאת במצב חירום בכל הקשור לכניסת מהגרים, וחלק מזה נובע מכך שצרפת ממשיכה להדוף מהגרים שמגיעים אליה בגבול", כתב די מאיו בעמוד הפייסבוק שלו. "מקרון מסתכן בהפיכת ארצו לאויבת מספר אחת של איטליה בכל הקשור למצב החירום הזה".

 

 

ספינת הצלה, אקווריוס (צילום: רויטרס)
איטליה סירבה לקלוט את המהגרים. הסירה "אקווריוס"(צילום: רויטרס)

שבוע וחצי קודם לכן, ההחלטה של איטליה לסרב לקלוט 629 מהגרים אפריקנים שהיו על סיפון הסירה "אקווריוס" עוררה את זעמה של צרפת. סלביני אמר שההחלטה לא לקלוט אותם נועדה לאלץ מדינות אחרות באירופה לסייע בנטל. מקרון גינה את ההחלטה הזו: "יש מידה של ציניות וחוסר אחריות בהתנהגות של ממשלת איטליה בהתחשב במצב ההומניטארי הדרמטי", ציטט דובר ממשלת צרפת דברים שאמר מקרון לקבינט שלו. גבריאל אטאל, דובר מפלגתו של מקרון, היה בוטה יותר ואמר: "העמדה האיטלקית גורמת לי להקיא".

 

ראש הממשלה קונטה זעם על הביקורת של צרפת. "איטליה לא יכולה לקבל שיעורים בצביעות ממדינות שתמיד העדיפו להפנות את הגב כשזה נוגע להגירה", אמר. שר התחבורה האיטלקי דנילו טונלי הוסיף: "שאף אחד לא יעז להגדיר את איטליה – או את הממשלה שלה – כשונאת זרים או בלתי אנושית". בעקבות הוויכוח זימן משרד החוץ האיטלקי את שגריר צרפת לשיחה.

 

במאי 2018 הושבעה באיטליה הממשלה החדשה, ורבים מחשיבים אותה לממשלה הפופוליסטית הראשונה במדינה גדולה באיחוד האירופי. הממשלה מורכבת ממפלגת "חמשת הכוכבים" של די מאיו וממפלגת "הליגה" של סלביני, שהיא מפלגת ימין ויש אף שיאמרו מפלגת ימין קיצוני. קונטה, שעומד בראשות הממשלה, הוא אדם חסר כל ניסיון פוליטי קודם.


פורסם לראשונה 27/01/2019 23:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA, רויטרס
סלביני ומקרון
צילום: EPA, רויטרס
מומלצים