שתף קטע נבחר

הישארו מעודכנים: 12 מקומות חדשים בארץ

מסעדה חדשה במושב רשפון, מאפייה חדשה בירושלים, שווארמיה חדשה בפלורנטין ופיצה דומינו שחוזרת לעיר רחובות: מקומות חדשים בארץ וגם כאלה שעתידים להיפתח בקרוב

נראה כי למרות גל סגירות המסעדות שפקד את עולם הקולינריה בשנה האחרונה, ממשיכים להיפתח בארץ מסעדות, ברים, בתי קפה ודוכני אוכל רחוב, כאילו הענף לא נמצא באחת מתקופות השפל בכל הזמנים. רק לפני כשבוע התבשרנו על סגירתה של מסעדת "סעיד" הוותיקה באור יהודה, אחרי 40 שנה של פעילות, וסעיד לא לבד: השנה האחרונה התאפיינה גם בסגירתן של מסעדות ותיקות נוספות בארץ כמו הסגירה של מסעדת "בליני" בנווה צדק בתל אביב, אחרי 24 שנים של פעילות.

 

בתוך כל זה נכנס לתוקפו החודש גם חוק הטיפים החדש, שאומר כי אחרי עשרות שנים שבהן כל בית קפה ומסעדה עשו דין לעצמם, קבע בחודש מרץ האחרון בית הדין הארצי לעבודה כי כספי התשר ייחשבו כהכנסת המסעדה, ועל המעסיק יהיה לשלם לנותני השירות זכויות סוציאליות. אבל נראה כי כל זה אינו מטריד את המסעדנים שפותחים מקומות חדשים, ובטח משוכנעים כי בידם הנוסחה המנצחת להצלחה.

 

אבל משבר או לא משבר - נראה שישראל ממשיכה להיות יעד פורה לפודיס מכל העולם. רק היום (יום שני) נחתה בארץ משלחת של שפים מוערכים מארצות הברית, כוכבי תוכניות אוכל, מבקרי מסעדות וזוכי פרסים, על מנת ללמוד ולחוות את הסצנה הקולינרית בארץ.

 

רוצים להישאר מעודכנים בנעשה בעולם הקולינריה? אלה המקומות החדשים שנפתחו בארץ וגם כמה כאלה שעתידים להיפתח בקרוב. 

 

מקומות חדשים בארץ (צילום: אמיר מנחם)
בלקנית חדשה בתל אביב(צילום: אמיר מנחם)
   

 

לירי לאונג'

מקום חדש שנפתח ברשפון על ידי הקבוצה שהקימה את מסעדת "גוז' ודניאל", ושוכנת במבנה ששימש בעבר כבית העם הראשון של היישוב ובהמשך אף שימש כספרייה לזכרו של דוד גופרמן ז"ל. המסעדה עצמה מעוצבת בסגנון אורבני עם חלונות גדולים הפונים לנופים הירוקים שבאזור.

מקומות חדשים בארץ (  )
מקומות חדשים בארץ

על המטבח של "לירי לאונג'" מופקדת השפית זיוון אברהם, ששימשה בעבר כסו-שפית במסעדת "גוז' ודניאל". התפריט מציע מגוון ארוחות בוקר, ביניהן תבשיל ביצי עין בגרגירי חומוס ותרד ומאפה גבינות ושערות קדאיף. תפריט הצהריים מכיל מנות קלילות לצד פסטות (86-68 שקלים), דגים ופירות ים. בין המנות: מרק ארטישוק ירושלמי עם כרישה ותפוחי אדמה (44 שקלים), קריספי חציל עם קרם פטה (48 שקלים), לינגוויני סרטנים וצ'ילי ברוטב שמנת-לימון (86 שקלים), ריזוטו פטריות (77 שקלים) ועוד.

 (  )

הפרחים 12 רשפון, 09-9797170, ראשון-חמישי 23:00-9:00, שישי 16:00-9:00, לא כשר

 

מאפיתי

בלב שוק מחנה יהודה הירושלמי, נפתחה לאחרונה מאפייה עם חנות בה אפשר לרכוש מיני מאפים המיוצרים במקום. את המקום פתחה הקונדיטורית רחלי ור-ניר, והיא מציעה שם שני סוגי מאפים: מאפה במילוי מלוח שמבוסס על בצק חמאה אוורירי, ומאפה במילוי מתוק שמבוסס על בצק חמאה מדופף (קרוב-רחוק של הקרואסון).

מקומות חדשים בארץ (צילום: יח
מקומות חדשים בארץ(צילום: יח"צ)

מבחר המאפים המלוחים כולל מאפה פיצה במילוי מוצרלה ורוטב רוזה, מאפה עם ביצת עין, גבינות ורוטב שמנת ואפילו מאפה סביח עם מטבוחה, חציל מטוגן, ביצה קשה, טחינת לימון ועשבי תיבול. יש גם מאפה עם מוצרלה ורוטב שמנת פטריות, וגם מאפה בסגנון שקשוקה עם עגבניות, שום, פלפל חריף וביצת עין (26 שקלים).

 

בגזרת המתוקים תמצאו שם את מאפה ה"שוקוקוס" במילוי קרם קוקוס קלוי וקראסט שוקולד חלב ואגוזים,מאפה במילוי גנאש שוקולד חלב וקפה, מאפים במילוי מסקרפונה אדומה וקרם מסקרפונה וניל, קראסט שוקולד תות וסוכריות פטל וגנאש פטל עם קרמל.

מקומות חדשים בארץ (צילום: יח
מקומות חדשים בארץ(צילום: יח"צ)

מאפים מתוקים נוספים שכדאי לכם לטעום כאן הם "מלבי'ס" שמגיע עם קרם וניל וקראסט פיסטוק, ורדים, פיצוחים מקורמלים וגנאש פטל ומאפה נוסף שנקרא שם "קלאסיק ברולה" במילוי קרם וניל וקראסט סוכר שרוף. מחירם של המאפים המתוקים הוא 29 שקלים ליחידה.

 

התות 1 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-548-9292‏, ראשון-רביעי 20:00-10:00, חמישי 2:00-10:00, שישי 14:30-9:30, כשר

 

בלקן

בלקנית חדשה שנפתחה בתל אביב לאחרונה, בליווי הקולינרי של השף איל לביא. המסעדה הזו תערוך לכם היכרות עם המטבחים של ארצות הבלקן: בולגריה, סרביה, קרואטיה, בוסניה, טורקיה וצפון יוון. בין המנות שתוכלו לזלול שם יש איקרה, סקורדליה, קיופולו, פלפלונים מוחמצים (במילוי קיימאק), ירקות מוחמצים (בסגנון טורשי בולגרי) ואייבר פלפלים (ממרח פלפלים סרבי).

מקומות חדשים בארץ (צילום: אמיר מנחם)
מקומות חדשים בארץ(צילום: אמיר מנחם)
 

מקומות חדשים בארץ (צילום: אמיר מנחם)
מקומות חדשים בארץ(צילום: אמיר מנחם)

טווח המחירים של המנות הקטנות נע בין 29-15 שקלים, ולאחריהן מומלץ לטעום גם את אחד ממאפי הקיימאק (38 שקלים) ולהזמין מנות שרינג כמו פלאפל פרסה, כרוב סגול צלוי בטאבון, פסטורמה פילה דג-ים כבוש בסלק, פלפל אדום במילוי גבינות ומוסקה תרד (48-32 שקלים).

מקומות חדשים בארץ (צילום: אמיר מנחם)
מקומות חדשים בארץ(צילום: אמיר מנחם)

עוד בתפריט: בורק במילוי מנגולד ובורק במילוי דלעת צלויה בטאבון (48-42 שקלים), ופידה חצילים. יש שם גם פיצה בלקנית הקרויה בתפריט - Flat Bread שיכולה להגיע עם טונה טרייה או עם אנשובי, וגם מנות דגים כמו מרק דגים מקדוני, קבב דגים צלוי בטאבון ופילה דג ים עם מרמלדת שזיף ופלפל שחור. בגזת הקינוחים תמצאו מנות כמו סוטלאץ' ,טורטה פורמה, קרם ברולה מרציפן, שטרודל דובדבנים חמוצים, בקלוואה סרבית וקריספי פילו זהוב.

מקומות חדשים בארץ (צילום: אמיר מנחם)
מקומות חדשים בארץ(צילום: אמיר מנחם)

חשמונאים 99 תל אביב, ראשון-חמישי 1:00-18:30, כשר

 

PAPA

המבורגרייה כשרה למהדרין שנפתחה בשוהם, על ידי מיכאל כליף ושותפתו, דלית לוי. יש שםמסכים גדולים עליהם מוקרנים משחקי ספורט, 100 מקומות ישיבה ועם סגירת החורף, התווספו 70 מקומות ישיבה נוספים. 

 

ההמבורגרים ב"פפה" מוגשים עם תוספת ליד, ועד השעה 18:00 בערב, במסגרת המנה העיקרית מקבלים שם גם שתייה קלה או שליש בירת קלסברג (בתוספת 5 שקלים). למנות פתיחה מציעים שם מנה מומלצת במיוחד שמורכבת מארבעה כדורי בשר קריספיים (32 שקלים), ומלבד ההמבורגרים יש שם גם קריספי צ'יקן (46 שקלים), כריך פילדלפיה נטול גלוטן (54 שקלים) וכריכי בשר נוספים.

 (צילום: נופר לפיד)
(צילום: נופר לפיד)

מבחר הבורגרים של "פפה" כולל ארבעה המבורגרים עם שילובים יצירתיים יותר או פחות, ביניהם המבורגר המוגש בתוך ופל בלגי (פרווה כמובן), המבורגר עם תוספת של חזה אווז, רוטב חמאת בוטנים ושבבי בוטנים (59 שקלים) ואחד בסגנון סביח עם ביצה קשה, חצילים מטוגנים בטמפורה וטחינה (61 שקלים). הקציצה עצמה יכולה להגיע כאן במשקל של 200 גרם או במשקל של 400 גרם.

 

הדקל 30 שוהם מרקט (קומה עליונה), 03-9424040‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-12:00, מוצ״ש-23:00, כשר למהדרין

 

lager & ale

רשת הברים הלונדונית שהגיעה ארצה לא מזמן ומחזיקה סניף במתחם שרונה בתל אביב מגיעה להרצליה, ופותחת סניף שני במרינה. גם בסניף הזה, בדומה לסניף המקורי בלונדון ולזה הפועל בתל אביב, הלקוחות מזמינים את משקאות ישירות מהברמנים שנמצאים בבעמדת הבר, וכל תהליך המזיגה לכוסות אינו כולל תיווך של מלצרים.

מקומות חדשים בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

ההתנהלות הזו מבטיחה הוזלה משמעותית במחירי השתייה, ממש כמו בלונדון שם משלמים הלקוחות עבור כוס בירה -  4 פאונד בלבד. תפריט האלכוהול מציע כ-15 סוגי בירות שונים, כששליש ליטר גינס מהחבית יעלה לכם כאן 16 שקלים, וחצי ליטר בירה - 22 שקלים. תפריט האוכל, עליו אמון השף יאיר פיינברג - מציע צלחת נקניקים (38 שקלים), סנדוויץ' קורנדביף (38 שקלים) וצלחת גבינות (38 שקלים).

מקומות חדשים בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

שונית 2 מרינה הרצליה, ראשון-חמישי 24:00-16:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

האסם

דוכן אוכל נייד שמפעילים בני הזוג שלמה ושרון יוחאי אחת לשבוע, במסגרת פסטיבל "שיק שוק" שמתקיים בוואדי בפרדס חנה. הוא בשלן, היא מתמחה באפייה ושניהם יחד אוהבים במיוחד את המטבח הטורקי, עליו שלמה גדל בילדותו. בימים אלה ממש, מידי יום שישי, התחילו השניים לארח בביתם שבפרדס חנה לארוחות בוקר טורקיות. לרוב, הארוחות נערכות בחצר ביתם ואם מזג האוויר אינו מאפשר זאת, הם מעבירים אותן לתוך הבית עצמו מסביב לאח בוערת.

 

במהלך הארוחה הם מציעים קפה ומאפים טורקיים מיוחדים במגוון מילויים (יש גם מאפים טבעוניים). בין היתר תוכלו לטעום שם את ה"בולמס" - מאפה טורקי ממולא תרד וגבינה בולגית, את ה"בויאקיטס" - סהרוני בצק ממולאים בפטריות ובטטה, גם מאפה בייגלה ממולא בגבינה וזעתר ועוד.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

באותה ההזדמנות, תוכלו גם לקנות את המאפים האלה הביתה לשבת. עבור מנה אחת תשלמו שם 25 שקלים, ובמחיר הזה תקבלו גם ביצה, רסק עגבניות, טחינה וזיתים שחורים.

 

המעפילים 13 פרדס חנה כרכור, 054-8119016‏, שישי 15:00-10:00, כשר ללא תעודה

  

מפגש הברכה

מקום חדש שנפתח בשכונת פלורנטין בתל אביב, ובו מציעים מנות כמו שווארמה הודו נקבה, ליה כבש ושניצלים, כולן מוגשות בתוספת צ׳יפס, סלט וחצילים מטוגנים. שווארמה בפיתה תעלה לכם כאן 34 שקלים, בבאגט - 40 שקלים ובלאפה - 42 שקלים. שניצל בפיתה יעלה לכם 25 שקלים, ובבאגט - 30 שקלים.

מקומות חדשים בארץ (צילום: יח
מקומות חדשים בארץ(צילום: יח"צ)

המנות כאן נדיבות במיוחד, ויש הטוענים כי השווארמה היא מהטובות בעיר. פורסים אותה במקום עם סכין ולא בעזרת מכונת חיתוך כמו שנוהגים לעשות ברוב השאוורמיות, מה שמבטיח פיתה מלאה בחתיכות בשר גדולות ולא אחידות, שישמחו את הקרניבורים ואת חובבי השווארמה באותה מידה.

 

הקישון 60 פינת פלורנטין תל אביב, ראשון-חמישי 22:00-10:30, כשר ללא תעודה

 

שואורום בייקהאוס

הפטיסרי הצרפתי שנחת אצלנו לפני כשנתיים ברחוב אבן גבירול התל אביבי, מתרחב ומקים סניף נוסף, הפעם ברחוב פינקס בעיר.

מקומות חדשים בארץ (צילום: יח
מקומות חדשים בארץ(צילום: יח"צ)

במקום מציעים מגוון מאפים מתוקים בהשראה פריזאית, ביניהם דונאטס צבעוניים, מאפי הקרונאטס המפורסמים, קרואסון ממולא וניל (14 שקלים) ועוגיות שוקוצ'יפס וטריפל שוקולד, שכבר הספיקו לצבור קהל מעריצים לא קטן משלהם.

מקומות חדשים בארץ (צילום: יח
מקומות חדשים בארץ(צילום: יח"צ)

פנקס 3 תל אביב, 054-7355325, ראשון-חמישי 21:00-8:00, שישי 16:00-8:00, כשר

 

פורטופינו

בר-מסעדה איטלקי חדש שמצטרף לסצינה הקולינרית של העיר מודיעין. התפריט מציע מנות ראשונות כמו ארנצ'יני (39 שקלים) ופולנטה עם קרם פורצ'יני (39 שקלים).

 

יש שם גם מבחר של שבעה סלטים שונים (56-48 שקלים) ו-15 סוגים של פסטה ביניהן: רביולי, ניוקי, קפלצ'ו וטורטליני (60-46 שקלים). גם פיצות מציעים כאן, ביניהן פיצת טרטופו ביאנקה (60 שקלים) ופיצה טבעונית (46 שקלים).

 

שדרות המלאכות 124 מודיעין, 08-6424424, ראשון-רביעי 22:30-11:30, חמישי 23:30-11:30, שישי 15:00-8:00, שבת 23:30-18:30, כשר

 

Taste of Sarona Market

מדי רביעי וחמישי, החל מהשעה 18:00 בערב, תתקיים בחודשיים הקרובים ב"שרונה מרקט" ארוחת טעימות בהשתתפות הדוכנים והשפים שבמתחם - ביניהם אהרוני, שגב משה ויונתן רושפלד - המציעים שם כ-100 מנות במחיר שנע בין 20-10 שקלים, לצד קוקטיילים במחיר מוזל מהרגיל.

 

לצד הטעימות, מדי חצי שעה יציגו מספר דוכנים "מופע קולינרי" במהלכו ידגימו טכניקות קולינריות שונות כמו: חיתוך קרפצ'יו, פילוט דג פלמידה ועוד. כמו גם, יתקיימו שם הופעות של נגני רחוב ודי ג'יי שיתחלף מדי ערב.

 

קלמן מגן 3 תל-אביב 1-700-50-25-45

 

 (  )
 

110 בורגר

רשת "110 בורגר" מבית רשת ההמבורגים "אגאדיר" פתחה סניף חדש בנתיבות, בהשקעה של כמיליון שקלים. זהו הסניף החמישי במספר של הרשת בארץ, והוא משתרע על פני 120 מטרים.

 

גם כאן, כמו בסניפים האחרים, מציעים המבורגרים במשקל 110 גרם (31 שקלים), במשקל 160 גרם (37 שקלים) ובמשקל 220 גרם (42 שקלים). מלבד ההמבורגר יש שם גם קריספי צ'יקן (31 שקלים) ומינוט סטייק (37 שקלים).

   (צילום: תמוז רחמן)
(צילום: תמוז רחמן)
 

ארוחת בורגר עם המבורגר במשקל 160 גרם ותוספת בצד (צ'יפס או סלט) + בירה, תעלה לכם שם 58 שקלים.

 

יוסף סמלו 38 נתיבות, 08-6131610, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ״ש-1:00, כשר

 

BIGA

רשת בתי הקפה פותחת סניף חדש, ה-30 במספר, והפעם ב"עופר סנטר" בנצרת עלית. עלות ההשקעה בסניך החדש היא כ-2.5 מיליון שקלים, וגודלו 300 מ״ר. יש בו 140 מקומות ישיבה, והוא כולל גם מעדנייה המציעה מגוון דברי מאפה הנאפים במקום ומבחר לחמים.

מקומות חדשים בארץ (צילום: אסף לוי)
(צילום: אסף לוי)

דרך העמק 21 עופר סנטר נצרת עלית, ראשון-שבת 23:00-8:00, לא כשר

 

פיצה דומינו

אחרי היעדרות של שבע שנים, "פיצה דומינו" חוזרת לרחובות עם סניף חדש שייפעל באזור הבילויים (בצפון רחוב הרצל). מדובר בסניף מספר 50 של הרשת, אותה הקים ב-1972 גדי נוסל. כיום מנהל את הרשת בנו רענן, הנחשב לאיש הפיצה שמייצג אותנו בתחרויות הפיצה בכל העולם (וגם העניק ייעוץ קולינרי לפיצה "סבא" של השף עומר מילר).

 

בסניף החדש יש 20 מקומות ישיבה, והתפריט מציע מנות ראשונות כמו חצ'פורי (25 שקלים), מאפים ממולאים הנקראים שם "פפיון" (25 שקלים), טוסטים (25 שקלים), סלטים (25 שקלים), פוקצ'ות (29 שקלים), זיוות ומלאווח וגם כמה סוגים של פסטה.

 

מבחר הפיצות כולל שישה סוגים של פיצת השף (70-65 שקלים), ביניהן פיצת שום המומלצת במיוחד. לצידן, מציעים שם גם פיצות "עולמיות" כמו פיצה יוונית, בולגרית וג'אמייקנית (69 שקלים).

 

הרצל 185 רחובות, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 16:00-10:00, מוצ״ש-23:00, כשר ללא תעודה (בעתיד הקרוב תהיה תעודת כשרות)

 

 (  )

 

שבוע הקולינריה הצרפתית - SO FRENCH SO FOOD

האירוע המתוקשר יתקיים בארץ זו השנה השביעית, בשבוע שבין ה-13-9 בפברואר. במסגרתו, יגיעו לארץ 15 שפים, קונדיטור ואומן אפייה, כולם צרפתיים, שיתארחו ב-11 מסעדות בתל אביב, ירושלים, חיפה, נצרת וטבריה. אגב, בראש משלחת השפים שיגיעו לארץ יהיה גיום גומז, Gomez Guillaume, השף הראשי של ארמון נשיאות האליזה, ונשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית.

השנה, יתמקד האירוע בחבל פרובאנס-אלפ-קוט ד‘אזור (בדרום המדינה), הנודע בעיקר בזכות המטבח המעודן שלו. בין האירועים המרכזיים שיתקיימו במהלך השבוע הזה: השף ליונל לוי (Lionel Levy), בעל כוכב מישלן שעומד בראש ההסעדת L'Alcyone של המלון InterContinental Marseille, יתארח במטבח של השף אוראל קימחי ממסעדת "פופינה" שבנווה צדק. השף סבסטיאן סנז'ו (Sébastien Sanjou) בעל כוכב מישלן ממסעדת Le Relais des Moines, יתארח במטבח של השף אופיר דביר ממסעדת "בראסרי", השף כריסטיאן מוריסט (Christian Morisset) בעל כוכב מישלן ממסעדת Le Figuier de Saint-Esprit, יתארח במטבח של השף ויקטור גלוגר ממסעדת "הולה" ועוד.

 

בייקרי

המסעדנית רותי ברודו פותחת סניף נוסף של ה"בייקרי", הפעם במתחם העבודה המשותף LABS שבעזריאלי-שרונה,בקומה ה-61 של המבנה.

מקומות חדשים בארץ (צילום: Nuriel Molcho)
רותי ברודו(צילום: Nuriel Molcho)

זהו הסניף השישי במספר של ה"בייקרי" ובמקום יוצעו מגוון הלחמים, העוגות, המאפים והקינוחים הטריים של הרשת. בין היתר, תוכלו לזלול במקום גם מאפי בוקר (16-5 שקלים), כריכים (36-26 שקלים), מגוון סלטים, לחמים ועוגות, אותם תוכלו גם לקחת הביתה.  

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מנחם בגין 121 מגדל עזריאלי שרונה, ראשון-שבת 20:00-8:00, לא כשר

 

Serafina

האיטלקייה הניו-יורקית, שנוסדה על ידי ויטוריו אסף ופאביו גרנטו בניו יורק ומונה כיום 34 סניפים ברחבי העולם, בדרכה אלינו. היא נחשבת למסעדת הבית של כמה מהשמות היותר מוכרים בעולם, ביניהם בני משפחת המלוכה הבריטית, משפחת קלינטון, משפחת טראמפ והקרדשיאנ'ס, ביונסה, ליידי גאגא, ג'יגי חדיד, ג'סטין ביבר, טום קרוז ומפורסמים נוספים.

 

סרפינה תגיע לישראל, ככל הנראה, במהלך הקיץ הקרוב, ומי שיהיו אחראים עליה כאן הם אנשי העסקים עידו וצחי חג'ג', והיזם הקולינרי יקי כביר (מבעלי מסעדת TYO). המסעדה צפויה להתמקם במתחם "איינשטיין BLVD", שבצפון תל אביב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר מנחם
אז מה חדש בארץ?
צילום: אמיר מנחם
מומלצים