שתף קטע נבחר

אחרי שעברה 2 לידות שקטות ביטוח לאומי קבע: "את לא בסיכון"

יעל ובן זוגה הצליחו להרות אחרי שתי לידות שקטות ושנתיים של טיפולים. חרף המלצת רופאיה, בביטוח לאומי סירבו לתת לה גמלת שמירת הריון. "אני כבר שלושה חודשים ללא הכנסה. ביטוח לאומי גרם לי לבכות מרוב ייאוש", היא מתארת בתסכול. יממה לאחר פנייתנו התבשרה יעל כי בקשתה תאושר

יעל ויטנברג (37) מאבן שמואל עברה, למרבה הצער, כבר שתי לידות שקטות בחודשים מתקדמים של ההריון. בשנת 2015 חוותה יעל אובדן הריון בחודש התשיעי. בשנת 2016 היא עברה, שוב, לידה שקטה בחודש החמישי להריון.

 

את הטראומה הקשה שחוותה בשל אובדן ההריונות הביאה יעל לדיון בוועדה לזכויות הילד של הכנסת. "כל הבית חי את הטראומה. זה לא נגמר. מה שבוער בי הוא שבחודש תשיעי זה ילד לכל דבר. אני ישנה עם הטראומה הזו ימים ולילות! עד היום אני לא יודעת איפה הם קבורים", זעקה יעל את זעקתן של הנשים שחוו לידה שקטה.

 

עוד בנושא:

עברת לידה שקטה? תחזירי את ימי החופש שקיבלת

הנחיות חדשות לטיפול בנשים לאחר לידה שקטה

"ב-2018 עדיין מתייחסים לעוברים מתים כמו אל חתולים"

 

אחרי שנתיים ארוכות של ניסיונות, יעל הרתה בשעה טובה וכעת היא בחודש השישי להריונה. בשל העבר הרפואי המורכב שלה, הורה לה הרופא שלה, פרופ' ארנון סמואלוב, מנהל אגף נשים ויולדות בבית החולים שערי צדק, להיכנס לשמירת הריון. אלא שבביטוח לאומי דחו פעמיים את בקשתה בטענה כי מהמסמכים הרפואיים עולה כי לא נשקפת סכנה לאם או לעוברה.

 

יעל ויטנברג לכתבה (צילום: הועדה לזכויות הילד של הכנסת)
"ייאוש גדול", יעל ויטנברג בדיון בכנסת(צילום: הועדה לזכויות הילד של הכנסת)

 

"אני מתוסכלת ברמה שקשה לי לתאר", משתפת יעל בייאוש, "הבקשה שלי לקבל גמלת שמירת הריון נדחתה פעמיים. פניתי למנכ"ל ביטוח לאומי, לאגף לפניות הציבור ואפילו שלחתי מכתב תלונה למבקר המדינה, אבל להתנהל מול ביטוח לאומי זה כמו לדבר לקיר".

 

יעל מפרטת כי היא כבר שלושה חודשים ללא הכנסה: "אני אובדת עצות. זה לא הגיוני להיות ללא הכנסה במשך שלושה חודשים. תקופה כזו ארוכה ללא הכנסה יכולה להפוך כל אדם מעצמאי לתלותי. הם חנקו אותי.

 

"הסיסמה של ביטוח לאומי היא 'איתך ברגעים הקשים'. באמת? בשבוע שעבר הגעתי לסניף בירושלים בוכה", מטיחה יעל ומוסיפה: "עברתי שתי לידות שקטות. עד היום הרופאים לא יודעים לקבוע מדוע איבדתי את העוברים. אם זה לא מקרה מובהק של סכנה לאם ולעובר אז מה כן?

 

"אני לא רופאה, אבל הרופא שלי הוא שהורה לי לצאת לשמירת הריון. כשהוא שמע שלא מאשרים לי את הגמלה הוא אמר שזה פשוט לא הגיוני. החלטתי לפנות לתקשורת מתוך ייאוש גדול. הכוחות שלי אזלו".

  

"מדהים שיום אחרי הפנייה - המצב נפתר"

יממה אחרי פנייתנו לקבלת תגובת ביטוח לאומי לטענות של יעל, התקבלה בשורה משמחת – הערר השלישי במספר שהגישה על דחיית בקשתה לקבלת גמלה התקבלה על ידי הרופא הארצי של המוסד.

 

"זה מדהים. שלושה חודשים שאני מורטת שיער בגלל ההתנהלות מול ביטוח לאומי, ותוך יום מהפנייה אליכם הכל מסתדר", מתארת יעל ומוסיפה: "אני בטוחה שיש עוד הרבה נשים במצב שלי. כולי תקווה שבעתיד הן לא ייאלצו לעבור את דרך הייסורים שהעביר אותי ביטוח לאומי".

 

שרון מזרחי מעמותת "חיבוק בשקט", עמותה השמה לעצמה למטרה לתמוך בזוגות שחוו לידה שקטה, מתארת כי ביטוח לאומי עובד על פי חוק וקריטריונים קשיחים, אבל על פקידיו להפעיל שיקול דעת: "המקרה של יעל הוא מקרה מובהק שצריך להיכנס תחת ההחרגה לכללים.

 

"הרופאים לא יודעים לקבוע מדוע היא איבדה את הריונותיה הקודמים. כשהסיבה הרפואית לא ידועה אז גם הטיפול הוא לא ידוע. במקרים רבים מגלה ביטוח לאומי חוסר גמישות וחוסר רגישות כלפי הנשים. המצב הנפשי של הנשים ומשפחותיהן הוא שברירי. חובה על אנשים בביטוח לאומי להתחשב בכך".

 

מביטוח לאומי נמסר בתגובה: "בסוף השבוע שעבר אישר הרופא המומחה הארצי את תביעתה של יעל לקצבה לשמירת היריון, לאחר עיון חוזר ובדיקה של התיעוד הרפואי. אנו מצרים על משך הטיפול החריג שנבע ממורכבות המקרה".

 

צפו בדברים שאמרה יעל בדיון בכנסת: 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הועדה לזכויות הילד של הכנסת
יעל ויטנברג
צילום: הועדה לזכויות הילד של הכנסת
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים