שתף קטע נבחר

מתקפה מימין על איחוד גנץ-יעלון: "הפקיר חיילים, בפעם הקודמת זה נגמר ב-30 מנהרות"

הסכם החבירה בין שני הרמטכ"לים לשעבר גרר כצפוי ביקורת אישית. סרטון הליכוד התייחס להפקרת מדחת יוסף בקבר יוסף ולסיכון חיילים בצוק איתן. בנט ושקד: "אדריכלי התיקו התאחדו". לפיד: "יקרו דברים עד הרגע האחרון"

 

 

החיבור הלא מפתיע בין הגנרלים בני גנץ ומשה (בוגי) יעלון, שעות ספורות לפני נאומו המתוכנן של יו"ר חוסן לישראל, עורר הערב (ג') כצפוי תגובות מגוונות במערכת הפוליטית: מתקפה חריפה מימין, וביקורת מעודנת משמאל. זמן קצר אחרי ההודעה פרסם קמפיין הליכוד סרטון שתקף את גנץ על הפקרה לכאורה של הלוחם מדחת יוסף בקבר יוסף במהלך האינתיפאדה השנייה, ועל הפקרת חיילים בצוק איתן.

 

בסרטון נשמע קולו של מהאדי יוסף, אחיו של מדחת יוסף, על רקע תמונתו של גנץ: "מי שמפקיד פצוע יכול להפקיר מדינה. לא מדובר רק במדחת, הופקרו 13 חיילים. זה גנץ. לא ראוי להיות בכלל ראש ממשלה". בהמשך הסרטון נראה הקטע בו מסביר גנץ על סיכון חיילי גולני ברצועת עזה במהלך מבצע צוק איתן, וגאוותו "להיות שייך לצד הנכון מוסרית".

 

ראשי "הימין החדש", נפתלי בנט ואיילת שקד, נקטו גם הם בקו חריף: "אדריכלי ה'תיקו', גנץ ויעלון, התאחדו. בפעם הקודמת שבוגי וגנץ היו יחד זה נגמר ב-30 מנהרות טרור לדרום. שניהם אנשים טובים, אשר הובילו את תפיסה של עצימת עיניים לנוכח איומים, במקום טיפול נחוש בבעיה".

 

כל העדכונים וכל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

בני גנץ משה יעלון (צילום: רויטרס, אבי מועלם)
בני גנץ ומשה (בוגי) יעלון(צילום: רויטרס, אבי מועלם)

אבי גבאי בראיון לאולפן ynet (צילום: יובל חן)
יו"ר העבודה, אבי גבאי(צילום: יובל חן)

יו"ר מפלגת העבודה, אבי גבאי, אמר בכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) בתל אביב: "גנץ ויעלון צריכים להחליט אם הם רוצים להמשיך להנציח את שלטון נתניהו או להצטרף למי שמנצח את נתניהו. אני מאמין שאנחנו צריכים שינוי בנושא המדיני וגם בנושא הכלכלי, אבל אי אפשר להשיג שינוי עם ראש ממשלה שנמצא עשר שנים על הכיסא ולא עושה שום שינוי".

 

יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, הגיב גם בכנס לאיחוד בין גנץ ויעלון, ואמר כי "זה אנשים טובים וערכיים וטוב שהם בפוליטיקה. יהיו עוד דברים עד הרגע האחרון. זה חיבור טבעי ואני מאחל להם בהצלחה".

 

ח"כ מיכל רוזין (מרצ) אמרה: "מסתבר שבאמת 'אין ימין ואין שמאל', אם בוגי שנגד שתי מדינות וגנץ שלכאורה חותר לשלום, מתאחדים למפלגת גנרלים. בממשלה הבאה חייבים שמאל מוביל עם עמדות אמיתיות".

ח"כ מיכל רוזין (מרצ) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ מיכל רוזין (מרצ)(צילום: גיל יוחנן)

ח"כ רויטל סויד (העבודה) הוסיפה: "בוגי, צבי האוזר, יועז הנדל. כולם אנשים טובים וראויים, אבל צובעים את מפלגת גנץ בצבע ברור. זו לא אלטרנטיבה לימין. עכשיו ברור יותר מתמיד, מי שרוצה חלופה אמיתית לשלטון - רק מפלגת העבודה".

 

יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ בצלאל סמוטריץ', אמר: "בני גנץ הוא איש מוערך שעד עכשיו שתק והיום לא יאמר כלום. העם שבע ממילים ריקות וסיסמאות. הציבור רוצה נציגים שידברו אמת ויובילו חזון ודרך. מפלגות אווירה כמו זו של בוגי וגנץ סופן להיעלם ולא להשפיע".

 

אחר הצהריים הושג הסכם החבירה והריצה משותפת בין מפלגת "חוסן לישראל" בראשות גנץ לבין מפלגת תל"ם של שר הביטחון לשעבר יעלון. המו"מ בין שני הרמטכ"לים לשעבר נכנס הבוקר להילוך גבוה. על פי ההסכם, שתי המפלגות יתאחדו לרשימה שתישאר עם השם "חוסן לישראל" ויעלון יהיה מספר 2 של גנץ ברשימה. ככל הנראה יקבל יעלון עוד שני שריונים בעשירייה הראשונה (מקומות 5 ו-8), וכן כמה שריונים בעשירייה השנייה.

 

גורמים פוליטיים שנחשפו למשא ומתן עדכנו כי ההסכם, כולל השיבוצים, יכול להיפתח מחדש במקרה של חיבורים נוספים כפי שמנסה גנץ לעשות עם שחקנים נוספים במגרש הפוליטי כמו יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, וכן עם מועמדים נוספים מחוץ למערכת הפוליטית, כגון הרמטכ"ל לשעבר, גבי אשכנזי. לא ברור עדיין אם יעלון יגיע הערב לאירוע השקת הקמפיין של גנץ.

 

במפלגת חוסן לישראל אישרו שהושגה התקדמות במגעים עם יעלון אך צוין שהמו"מ יימשך. זהות המתמודדים ברשימה של יעלון עוד לא נקבעה, ובין השמות שהוזכרו עלו מזכיר הממשלה לשעבר צבי האוזר והעיתונאי יועז הנדל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס, אבי מועלם
גנץ ויעלון
צילום: רויטרס, אבי מועלם
מומלצים