שתף קטע נבחר

לטייל ולחקור: מה לעשות כשנתקלים בכלנית

לא רק אדומות – יש גם כלניות ורודות, לבנות, סגולות ולבנות. בחברה להגנת הטבע מנסים לגלות מדוע הכלניות צומחות בכל אזור בצבע שונה, ומבקשים מהמטיילים לשלוח תמונות של כלניות מהשטח. כל הפרטים על הדרך שבה תסייעו למדע

כלניות (צילום: יובל ספיר)
כלניות(צילום: יובל ספיר)
 

רובנו מכירים את הכלנית כפרח אדום. אבל הוא מופיע גם בצבעים אחרים – ורוד, לבן סגול וכחול. בחברה להגנת הטבע פתחו בסקר כדי לברר מה גורם לפרח לקבל צבע שונה, בכל מקום.

 

את סקר הכלניות, שנערך בחודשי הפריחה של הכלניות (ינואר עד מרץ), מוביל ד"ר יובל ספיר, מנהל הגן הבוטני של אוניברסיטת תל אביב - ואתם מתבקשים לסייע. נתקלתם בכלניות? הקליקו, שלחו תמונות וכתבו היכן צולמו.

 

פסטיבל "דרום אדום" יוצא לדרך

 

 

כלניות (צילום: עומרי סלנר)
כלניות(צילום: עומרי סלנר)

 

הכלנית פורחת בכל רחבי הארץ. בדרום היא אדומה, ואחת ההערכות היא שצבעה מושפע ממזג האוויר: במקומות גשומים כמו רמות מנשה ודרום הגולן - רוב הכלניות הן בצבעי ורוד, סגול, לבן וכחול. ד"ר נירית לביא-אלון, רכזת מדע אזרחי בחברה להגנת הטבע, הסבירה כי הסקר יאפשר לתעד את פריסת הצבעים ולהבין את הגורמים שמשפיעים על צבעי הכלניות.

 

 

"כשראינו שיובל מחפש מידע על כלניות שמחנו לעזור לו", אמרה לביא-אלון. "אנשים יוצאים ומטיילים ובנינו פלטפורמה שתאפשר לכל אחד להיות שותף למדע, וכך להבין קצת יותר טוב את עולם הכלניות". בחברה להגנת הטבע סיכמו: "אנו מזמינים את הציבור שמטייל בטבע להקדיש רבע שעה בשטח ולתרום למחקר המדעי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל ספיר
כלניות צבעוניות
צילום: יובל ספיר
מומלצים