שתף קטע נבחר

אקזיט לטכניון: חברת סילנטיס הישראלית נמכרה ב-25 מיליון דולר

חברת AMS, מהמובילות בעולם בתחום הטיפול בפצעים, רכשה את החברה - שמפתחת חומרי אטימה רפואיים, המבוססים על דבק המופק מאצות למניעת דליפות לאחר הליכים כירורגיים. מנכ"ל החברה, שמעסיקה 15 עובדים: "החיבור עם AMS מעלה את הסיכויים למצוא את מוצרי החברה בכל חדר ניתוח"

חברת סילנטיס הישראלית שמושבה בטכניון בחיפה נמכרה תמורת 25 מיליון דולר לחברת AMS, Advanced Medical Solutions. סילנטיס מייצרת דבק רפואי שמופק בטכנולוגיה שפותחה אף היא במוסד האקדמי, המדמה הידבקות של אצות לסלעים תת מימיים, וייחודו של החומר הוא כי אינו מבוסס על חלבון. בהסכם המכירה נקבע כי מלבד סכום המכירה, תרוויח החברה גם תמלוגים ממכירות עתידיות.

 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה – הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

אינטל הגישה הצעה לרכישת מלאנוקס ב-6 מיליארד דולר

אינטל תחזיר למשק הישראלי 15 מיליארד שקל

כחלון על השקעת הענק של אינטל: "בשורה גדולה לכלכלה הישראלית"

 

סילנטיס (Sealantis) מפתחת חומרי אטימה רפואיים, המבוססים על דבק המופק מאצות למניעת דליפות לאחר הליכים כירורגיים. החברה הוקמה במסגרת מכון אמי"ת של הטכניון בהובלתה של פרופ' חבצלת ביאנקו-פלד מהפקולטה להנדסה כימית, חוקרת בעלת שם עולמי בפולימרים ביו-רפואיים.

סילנטיס מימין לשמאל: תומר פוקס מנכ
מימין: תומר פוקס מנכ"ל החברה, פרופ' חבצלת ביאנקו וד"ר אוהד קמחי(צילום : ניצן זוהר, דוברות הטכניון)

יישום הטכנולוגיה מאפשר פיתוח מוצרים לשימוש רפואי, כאשר התחום בו מתמקדת החברה כיום הוא אטמים כירורגים המיועדים לעצירת דימומים, מניעת דליפות תוכן מערכת העיכול לחלל הבטן, מניעת דליפת נוזל חוט שידרה ומגוון יישומים נוספים.

 

היתרון המוביל של הטכנולוגיה הוא התבססות על פולימר המופק מאצות, שאינו מכיל חלבונים ולכן הסיכון לזיהום או אלרגיה, קטן משמעותית בהשוואה למוצרים מתחרים המופקים מהחי. המוצר אינו דורש הובלה ואחסון בקירור, ניתן ליישמו במריחה או בריסוס והוא מתאים לשימוש גם בניתוחים לפרוסקופים.

סילנטיס הדבק הרפואי שמייצרת החברה (צילום : ניצן זוהר, דוברות הטכניון)
הדבק הרפואי שמייצרת החברה(צילום : ניצן זוהר, דוברות הטכניון)

 

מנכ"ל החברה: "AMS מתכננת להרחיב את הפעילות בישראל"

בסילנטיס 15 עובדים, רובם נשים. היא פועלת במתחם הטכניון. מנכ"ל החברה, תומר פוקס, מספר שהחיבור עם חברת AMS מעלה את הסיכויים למצוא את מוצרי החברה בכל חדר ניתוח: "המסע של סילנטיס בעיצומו. המיזוג לתוך AMS הוא אבן דרך חשובה במסלול להגשמת החזון שלנו לאפשר לצוותים רפואיים ברחבי העולם למנוע סיבוכים ניתוחיים קשים בזכות המוצרים של סילנטיס. AMS מתכננת להרחיב את הפעילות בישראל, דבר שיאפשר להתרחב לכיוונים משמעותיים חדשים".

 

החוקרת פרופ' חבצלת ביאנקו-פלד, הייתה בין מפתחי המוצר: "לאחר שפיצחנו את מנגנון ההדבקה של האצה הבנו שניתן ליישם אותו להדבקת משטחים רטובים בגוף האדם ורשמנו פטנט מתוך ההבנה שייתכן פוטנציאל מסחרי. זו הגשמת חלום עבורי, לא בכל יום חוקרת רואה את המחקר שלה הופך ליישומי, והייתה לי הזכות להיות מעורבת בפיתוח מוצר המיועד להגיע לבתי חולים ולסייע לחולים".

 

לדברי פרופ' וויין קפלן, המשנה לנשיא למחקר בטכניון, "זהו מקרה מעורר השראה, המראה כיצד מחקר בסיסי הפך ליישומי והוביל להקמת חברה. בסופו של תהליך ארוך זה, היא נרכשת על ידי חברה בינלאומית מובילה בתחום, ומוכיחה כיצד מחקר ברמה האוניברסיטאית יכול להשפיע על המין האנושי".

 

AMS היא מהמובילות בעולם בתחום הטיפול בפצעים, ומוכרת מוצרים ב-75 מדינות. מדובר ברכישה ראשונה שלה בישראל, כאשר סילנטיס תישאר בארץ ותהווה מרכז חדשנות לקבוצה הבינלאומית. AMS מחזיקה שבע שלוחות ברחבי אירופה, בהן למעלה מ-600 עובדים.

 

את סילנטיס ייצגו בעסקה עורכי הדין טל נוי-כהן ורועי אבנרי ממשרד גולן-גולדשמידט ושות'. את הטכניון ייצגה עורכת הדין גליה אמיר חן ממשרד פרימס, שילה, גבעון, מאיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום : ניצן זוהר, דוברות הטכניון
מימין: תומר פוקס מנכ"ל החברה, פרופ' חבצלת ביאנקו וד"ר אוהד קמחי
צילום : ניצן זוהר, דוברות הטכניון
מומלצים