שתף קטע נבחר

"ההקפאה של 'יפו תל אביב' היא רק פרומו למה שמחכה לנו בשוק האופנה"

בעלי "יפו תל אביב": "הענף שלנו מופלה לרעה בגלל הפטור ממכס שקיים על קניות באינטרנט". בסוף השבוע אושר בבית המשפט הסדר הנושים של הרשת - תשלם רק כ-6 מיליון שקל מתוך חובות של כ-26 מיליון שקל

"ההקפאה של 'יפו תל אביב' היא רק פרומו למה שמחכה לנו בשוק האופנה, עם כל ההקפאות שעוד ילוו אותנו". כך אמר ל"ממון" אריה חדד, בעלי הרשת. בסוף השבוע ניצלה הרשת, כשבית המשפט המחוזי בנצרת אישר את הסדר הנושים שלה.

 

אושר הסדר הנושים של רשת יפו תל אביב: תמשיך להעסיק לפחות 90% מהעובדים

רשת האופנה יפו תל אביב הגישה בקשה להקפאת הליכים

עוד קריסה באופנה: זברה מבקשת הקפאת הליכים

 

חדד: "יש עוד הרבה רשתות כמונו, שהתנפחו, התפתו לקחת אשראי מהבנקים ולהיכנס לקניונים, אבל ברגע שתגלה חולשה, כולם שמים ברקס ואתה מתרסק. מי שמוכר בזול - כמונו, כמו 'זברה' - עם רווח גולמי של 44%, לא יכול להרשות לעצמו דמי שכירות בקניון, שיעלו 12% מהמחזור".

 

>>לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

יפו תל אביב (צילום: יריב כץ)
יפו תל אביב(צילום: יריב כץ)
 

חדד אמר ל"ממון" כי, "לפי ההסדר נחזיר רק רבע מהחוב (6 מיליון שקל מתוך כ־26 מיליון, נ"ז), אבל מה עדיף? אם לא היו מאשרים את ההסדר הנושים היו מקבלים אפס, ו-130 עובדים היו הולכים הביתה. בדיעבד, הייתי מאושר להישאר אז עם כמות החנויות שיש לי היום - 11 מתוך 23 שהיו לי בשיא. מחציתן הפסידו, בגלל טעות שלי בבחירת מיקומים לא נכונים ושכר דירה גבוה בקניונים, ונסגרו במהלך ההקפאה. חזרתי להתרכז באזור הצפון, משם צמחתי, בחנויות בשכירות שפויה ובקהל שלי, שההקפאה לא אמרה לו כלום".

 

"יפו תל אביב" פעלה כמעט שנה תחת הקפאת הליכים ועל ידי הנאמן עו"ד גיל הירשמן. במסגרת ההסדר, חדד צירף כשותף את שמעון גיגי, שמפעיל בצפון עסקי ספורט תיירותי, כמו רפטינג וקירות טיפוס. גיגי רכש חצי מהמניות ב־2.5 מיליון שקל. עוד מיליון התחייב חדד להזרים לחברה, וכן להמשיך להעסיק 90% מהעובדים.

 

גם זברה, רשת ההבי-דיסקאונט, נפלה. אולי בעידן האינטרנט ואתרים זולים מסין, אין מקום לרשתות ביגוד מוזלות?

חדד: "כולנו סובלים מאפליה לא הוגנת בדמות הפטור ממכס לקניות עד 75 דולר באינטרנט. אני משלם מסים אבל הסיני ששולח לארץ פטור? זה הגיע למצב שבגדי ילדים זולים כבר כמעט לא קונים בחנויות, זו גם אחת הבעיות שהפילו את 'זברה'. מה כחלון חושב, שאם הוא מביא אינטל אחת ב-40 מיליארד שקל הוא מציל את המדינה? אינטל תוסיף מקסימום עוד 1,000 עובדים, המגזר שלנו מעסיק 500 אלף. בפייסבוק שלו הוא מתרברב שכולם לוחצים עליו לבטל את הפטור ממס על קניות באינטרנט, והוא לא נכנע. הוא פשוט פופוליסט. פעם הייתי חבר מרכז ליכוד, הייתי בקשרים איתו, היה בברית של הבן שלי. אבל לא מעניין אותו עסקים, רק מצביעים". משר האוצר, משה כחלון, לא התקבלה תגובה עד סגירת הגיליון.

 

חדד הוסיף ואמר כי, "המזל שלי הוא שהצעירים עדיין רוצים לקנות עכשיו וללבוש בערב, בתנאי שזה זול כמו באינטרנט. זה מחייב אותנו להיות מאוד מדויקים במחיר ובקולקציות, ואני מאמין שנצליח למרות הכל. המותג שלנו חזק, וגם בזמן ההקפאה המכירות גדלו. בהקפאה אתה קונה תחת אילוץ של מצוקת האשראי שלך, אבל עכשיו אני יכול שוב לקנות את הכי טוב.

 

"אני יותר לא מתקרב לבנקים, וגם הם לא שמחים לעבוד איתי. אני אעבוד רק עם הכסף שלי. זה שומר עליך זהיר יותר. במידה מסוימת, הבנקים הצילו אותי מעצמי. אם הם לא היו עוצרים, הייתי עלול להמשיך להתרחב ולהגיע לחובות הרבה יותר גדולים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים