שתף קטע נבחר

הותר לפרסום: אחרי 25 שנה - נעצר חשוד באונס ורצח ליד ירושלים

המשטרה הצליחה לאתר ממצא שעשוי לשמש כראיה דרמטית ולשפוך אור על חקירת רצח מ-1993 באמצעות שימוש בטכנולוגיה שלא הייתה קיימת בתקופה שבה הרצח אירע, בדומה לאלו שהביאו לפענוח רצח הנערה נועה אייל ב-1998. מעצרו של החשוד, בן 64, הוארך בשבוע

 

 

 

התפתחות משמעותית ברצח שהתרחש לפני יותר מעשרים שנה באזור ירושלים. אתמול הצליחו במשטרת ירושלים לאתר ממצא שעשוי לשמש כראיה דרמטית ולשפוך אור על הפרשה. צו איסור פרסום הוטל על כל פרטי החקירה. מעצרו של החשוד בפרשה, בן 64, הוארך בשבוע.

 

ההתפתחות בחקירה הגיעה כתוצאה משימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים בתחום הזיהוי הפלילי שלא היו קיימים בשנות ה-90 והיום עשויים לשמש בפיענוח הרצח.

 

הארכת מעצר לחשוד ברצח ורדית בנקורט שנרצחה ביער אשתאול בשנת 1993, בבימ
החשוד ברצח מובא להארכת מעצר(צילום: אלכס גמבורג)

 

הארכת מעצר לחשוד ברצח ורדית בנקורט שנרצחה ביער אשתאול בשנת 1993, בבימ
(צילום: אלכס גמבורג)

הארכת מעצר לחשוד ברצח ורדית בנקורט שנרצחה ביער אשתאול בשנת 1993, בבימ
(צילום: אלכס גמבורג)

השופט דוד גבאי ריכטר אמר בהחלטתו: "שילוב של מאמצי המשטרה יחד עם התפתחות טכנולוגית אפשרו פריצת דרך בתיק וכיום, במצב דברים זה ניתן לומר שהחשד הסביר נגד המשיב הוא ברמה גבוהה מאוד. הוא אינו נסמך על מקור יחיד ועל פניו מדובר בראיות שיש להן פוטנציאל קבילות גבוה".

 

עורך הדין מיכאל עירוני, המייצג את החשוד, אמר: "מרשי נעצר בחשד לרצח ואונס. הוא מכחיש כל קשר לפרשה. מדאיגה אותי הפרת זכויות ב

שלב ראשוני של החקירה. לא ניתן לחקור חשוד כזה בלי התייעצות עם עורך דין. בית המשפט קבע כי אין צורך לכל בדיקה נפשית או קוגנטיבית". 

 

מטבע הדברים התעסקות צוותי החקירה בתיק זה פחתה לאורך השנים, אך בשבועות האחרונים בלשי היחידה המרכזית של מחוז ירושלים ביצעו מספר פעולות, בדומה לאלו שהביאו לפענוח רצח הנערה נועה אייל בשנת 1998. בחודש שעבר בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע את דניאל נחמני ברצח בכוונה תחילה של אייל.

אילוסטרציה בדיקות DNA (צילום: shutterstock)
בדיקות DNA (אילוסטרציה)(צילום: shutterstock)

גופתה של נועה אייל בת ה-16 נמצאה ביער רמות בירושלים כשעליה סימני אלימות קשים. בניתוח הגופה שבוצע נלקחו דגימות DNA של הרוצח, אך במשך שנים התיק נותר בגדר תעלומה, לא נמצא קצה חוט שיוביל לזהות הרוצח והמשטרה לא הצליחה למצוא פרופיל שיתאים ל-DNA שנמצא בזירה. בשנת 2014 הושגה פריצת דרך דרמטית בתיק הרצח כשדגימת DNA שנלקחה מקרוב משפחה של נחמני שנעצר שנה קודם לכן והוכנסה למאגר המשטרתי, נמצאה דומה לראיות שנאספו בזירה.

 

במשטרה החלו לחקור ולבצע חיתוך נתונים של חשודים פוטנציאליים שעשויים להוביל לחשוד המרכזי. כ-16 שנים אחרי שהמקרה זעזע את המדינה הגיעה ראיית הזהב שהובילה להרשעתו של נחמני - דגימת DNA שנלקחה מיריקה שלו על מדרכה נמצאה מתאימה לדגימות שנאספו בזירת הרצח. סנגוריו של נחמני טענו כי הראיה הושגה באופן לא חוקי ויש לפסול אותה.

 

 

 

בעקבות פריצת הדרך, במשטרה התחילו לבנות פרופיל של חשודים אפשריים, שהתבסס על פיסות מידע רבות כמו גיל, מקום מגורים, עבר פלילי, שירות צבאי, מצב בריאותי, בעלות על רכב ועוד. בעזרת המודל הגיעו החוקרים למספר רב של חשודים, והחלו לצמצם את הרשימה עד שהגיעו לנחמני. השערת החוקרים התחזקה לאחר שנמצא כי הטלפון הסלולרי שלו אוכן בשעה 23:55 בליל הרצח באזור "הדווידקה" בירושלים, שם עלתה נועה אייל לטרמפ שממנו לא שבה.

 

בשלב הזה פתחו החוקרים בחקירה סמויה אחר נחמני כדי לאסוף ממנו דגימת DNA במטרה להצליבה עם הדגימה שנלקחה בזירת הרצח. במסגרת המעקב אחריו, באחת הפעמים שהלך ברחוב הוא ירק יריקה. החוקרים אספו את דגימת הרוק מהרצפה והצליבו את הנתונים עם הממצאים הפורנזיים שנלקחו מהזירה ביום הרצח ואותה הצלבת DNA הובילה את בית המשפט להרשיע את נחמני בביצוע הרצח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס גמבורג
החשוד, היום בהארכת המעצר
צילום: אלכס גמבורג
מומלצים