שתף קטע נבחר

בהתאחדות מבהירים: "אלונה ברקת לא תוכל להמשיך להיות בעלים"

החלטת הבעלים של הפועל ב"ש להצטרף לרשימת הימין החדש בכנסת מסמנת ככל הנראה את סיום דרכה במועדון. השרה רגב: "עליה לעזוב, מי שמתעסק בפוליטיקה צריך להיות כזה שאין לו שום מניע". עיריית ב"ש הבהירה שבמסע"ת היום (13:00) לא יתאפשר שימוש פוליטי באצטדיון

"אלונה ברקת לא תוכל להמשיך להיות בעלים", הבהיר גורם בהתאחדות לכדורגל כשנשאל מה משמעות החלטתה של הבעלים של הפועל ב"ש להיכנס לפוליטיקה ולקבל את המקום השלישי ברשימת הימין החדש של נפתלי בנט ואיילת שקד, כפי שנחשף היום (חמישי) ב"כלכליסט".

 

לטבלת ליגת העל

ברקת: "החלטתי להיכנס לשדה הפוליטי"

הפועל באר שבע בהלם מהחלטת אלונה ברקת

אחרי ההודעה הדרמטית: הרשת גועשת

 


 

אותו גורם הוסיף: "לא ניתן להחזיק בעסק פרטי במקביל לכהן כחבר כנסת". כמו כן, בפיפ"א אוסרים באופן מפורש על ערבוב בין פוליטיקה וספורט ובעבר הענישו קבוצות והתאחדויות על הפרת ההוראות בנושא. שרת התרבות והספורט, מירי רגב, אישרה זאת כשאמרה: "אלונה צריכה לעזוב את באר שבע, מי שמתעסק בפוליטיקה צריך להיות כזה שאין לו שום מניע".

 

אלונה ברקת (צילום: עוז מועלם)
אלונה ברקת. תיפרד מטוטו-טרנר?(צילום: עוז מועלם)

 

על פי תקנון ההתאחדות לכדורגל, במקרה שברקת תעזוב היא תוכל להעביר את זכויות הניהול במועדון לבן משפחה ולהמשיך לעמוד בהתחייבויות הכספיות שלה נכון לרגע זה. עוד לפני הידיעה על כניסתה לפוליטיקה, גורמים במועדון ידעו על המהלך המתבשל אצל ברקת. בינתיים, בקבוצה חוששים שבמקרה של עזיבה, למועדון תהיה בעיה לעמוד בקיום חוזי השחקנים, כאשר התקציב צפוי לרדת משמעותית.

 

מקורב למשפחת ברקת: "המשפחה לא עוזבת את הפועל באר שבע". בסביבתו של עידן עופר, שמשקיע במחלקת הנוער של המועדון באמצעות אתלטיקו מדריד, טוענים כי הוא לא יהיה הבעלים החדש.

 

עיריית באר שבע הבהירה להפועל באר שבע כי לא ייעשה שום שימוש באמירה פוליטית במתקנים העירוניים, כך שמסיבת העיתונאים היום (13:00) לא תעסוק בשום נושא פוליטי, אלא רק בנושאים הקשורים למועדון.

 

לפני כשנה הוכנסה ברקת לרשימת המועמדות לבחירות המדומות בליכודיאדה, ההפנינג השנתי של המפלגה באילת. מטעם ברקת נמסר אז כי "כולה מרוכזת בעשייה דרך הכדורגל ובהפועל באר שבע", ומקורב אליה מסר כי "היא לא בקטע של להיכנס לפוליטיקה, אבל משתעשעת ברעיון".

 

 
ברקת הגיעה לבאר שבע לפני 12 שנה והפכה את המועדון לאחד המובילים בליגת העל. תחת ניהולה, ב"ש זכתה בשלוש אליפויות רצופות והעפילה לשלב 32 הגדולות בליגה האירופית. העונה הקבוצה השקיעה סכומים כסף אדירים במטרה להשיג אליפות רביעית ברציפות, אך חוותה הדחה מוקדמת ממוקדמות ליגת האלופות, כמו גם כישלון מתמשך בליגה ורואה את היריבה הגדולה, מכבי תל אביב, מוליכה את הטבלה בפער גדול.

 

אם וכאשר תיכנס לכנסת, היא תצטרף לגיסה, ראש עיריית ירושלים לשעבר ניר ברקת, שישובץ במקום התשיעי ברשימת הליכוד לכנסת.

 

כעת תצטרף הוועדה להעברת זכויות לדון בהשלכות של החלטתה להיכנס לפוליטיקה. ברקת הודיעה כי מי שיחזיק בזכויות הניהול הוא המנכ"ל אסי רחמים, אך היא עדיין תזרים כספים למועדון. עובדה זו יכולה להוות בעיה ומעוררת מספר תהיות בנוגע לחוקיות הנושא.

 

פי תקנון פיפ"א, קיים איסור גורף על ערבוב פוליטיקה וספורט. ולא רק זה, בעיה אחרת שעלולה להיווצר היא אם ברקת תבחר לשמש כחברת כנסת. עו"ד אפרים ברק, המשמש כחבר בבית הדין העליון לספורט, טען כי ניגודי עניינים עלולים להיווצר אם ברקת תמונה לועדת ספורט כלשהי, או לחילופין לשרת הספורט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אלונה ברקת
צילום: אורן אהרוני
מומלצים