שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    כיצד תיראה ארוחת הערב שלכם ב-2029?

    בכמה באמת עלו מחירי המזון בשנה האחרונה, כיצד סל הצריכה שלנו השתנה ומדוע כדאי שנפסיק לבזבז אוכל. האזינו לפרק חדש של פודקאסט מנועי הכסף

    לא מפסיק להשתנות: בשנות ה-50 הכירו לנו תחליפי מזון כמו אבקות ביצים וחלב, ובשנות ה-60 למדנו לספור קלוריות. בשנות ה-70 ניסינו להפסיק לאכול כדי לרזות עם כל מינוי דיאטות מוזרות של אשכוליות וחסה. בשנות ה-80 שמענו את יריית הפתיחה לטרנד הצמחונות, הגרנולה וחנויות הטבע. בשנות ה-90 השתדלנו לא לאכול לחם, פסטה, אורז, תפוחי אדמה או כל צורה אחרת של פחמימות. ב-2000 הכרנו את חלי ממן והיום עברנו לטבעונות וחזרנו לאכול כמו האדם הקדמון.

     

    מוושינגטון, דרך רומא ועד ירושלים - ההאטה הכלכלית כבר כאן

    ישראל מתחילה לייצא קנאביס - כל מה שצריך לדעת

    מדוע הבריטים כל כך מתעקשים על הברקזיט?

     

    >> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    שוק המזון הוא שוק דינמי ומורכב מטרנדים ומשינויים מרחיקי לכת - וסביר להניח שצלחת ארוחת הערב שלכם בשנת 2029 לא תהיה דומה לצלחת שלכם היום.

     

    בפרק של מנועי הכסף עם אילנית שרף, ראש מחלקת המחקר בפסגות, דיברנו על עליית מחירי המזון - בכמה המחירים באמת עלו בשנה האחרונה. בחנו את סלי הצריכה שמציעים לנו רשתות השיווק, ניסינו להבין כמה מזון אנחנו זורקים לפח וכיצד נצרוך את המזון שלנו בעוד עשר שנים. האזנה טעימה.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    המקצוענים
    מומלצים