שתף קטע נבחר

שוקולד ורוד: קיטקט רובי הגיע לארץ. טעים?

הקיטקט הוורוד החל להימכר בישראל - וזו הפעם הראשונה שסוג השוקולד "הרביעי" של המותג מגיע לארץ באופן רשמי. הרובי הומצא ע"י חברת השוקולד בארי-קליבו 80 שנה אחרי המצאת השוקולד הלבן, והוא ורוד בזכות דרך הפקה מיוחדת מפולים בעלי גוון דומה. אז איך הטעם?

קיטקט רובי הוורוד הגיע לישראל: החטיף שמצופה בשוקולד רובי, הנחשב ל"סוג השוקולד הרביעי" של קיטקט (לצד שוקולד מריר, חלב ולבן), החל להימכר בסניפי סופר-פארם תמורת 6.90 שקלים ל-41.5 גרם. מדובר במחיר הגבוה פי 1.5 מקיטקט רגיל (שנמכר תמורת 4.90 שקלים לחטיף של 45 גרם). סוג השוקולד הזה נחשף לראשונה בעולם בספטמבר 2017, וקיטקט זה החטיף הראשון בעולם שנמכר לצרכנים - כשהוא מצופה בשוקולד הזה. 

 

 

קיטקט רובי שוקולד ורוד (צילום: מירב קריסטל)
קיטקט רובי שוקולד ורוד(צילום: מירב קריסטל)

קיטקט רובי שוקולד ורוד (צילום: מירב קריסטל)
ורוד ויקר. קיטקט רובי(צילום: מירב קריסטל)

קיטקט רובי שוקולד ורוד (צילום: מירב קריסטל)
רשימת הרכיבים והערכים התזונתיים של קיטקט רובי(צילום: מירב קריסטל)

  

קיטקט ורובי - שילוב מתבקש

הרובי, שהומצא על ידי חברת השוקולד בארי-קליבו, נחשב לחידוש הראשון בשוקולד מאז שנות ה-30 של המאה ה-20, אז נסטלה המציאה את השוקולד הלבן. זהו סוג שוקולד שצבעו ורוד-אדמדם ("ורוד עתיק") באופן טבעי. כבר שנים שצרכנים מכירים שוקולד ורוד, שהוא בעצם שוקולד לבן שנצבע בוורוד בסיוע צבעי מאכל. אין זה המקרה כאן: השוקולד ורוד כי זה צבעו המקורי.

 

מדעני החברה זיהו אבקת קקאו ורודה, שנוצרת מפולים מסוימים בעלי גוון דומה המגיעים מאקוודור, ברזיל וחוף השנהב. הם פיתחו שיטה לשמור על הצבע שנוצר באופן טבעי בלבד, לטענתם. יש הטוענים שסוג שוקולד ורוד-טבעי כבר קיים שנים בפרו, אך לא הופק באופן מסחרי.

 

נסטלה, הבעלים של המותג קיטקט, הייתה הראשונה שעשתה שימוש בסוג השוקולד החדש, באופן מסחרי-המוני, משום שהשילוב בין קיטקט לרובי התבקש. ביפן ובקוריאה מוכרים שנים קיטקטים ורודים (בעזרת צבעי מאכל); ואם כבר יש שוקולד ורוד טבעי - אז מבחינה שיווקית זה עשוי היה להיות פספוס אדיר לא ליישם אותו על חטיף השוקולד בעל ארבע אצבעות הוופל. לפי ויקיפדיה, ביפן נמכרו מאז שנת 2000 כ-200 טעמי קיטקט.

 

קיטקט רובי נמכר עד כה ביפן, קוריאה ואירופה בלבד - ורק באפריל 2018 החל להימכר בבריטניה, מולדת הקיטקט. בארה"ב קיטקט מיוצר על ידי הרשי (זיכיון מטעם נסטלה) ואין שם מכירה רשמית של קיטקט רובי - אלא באופן לא רשמי דרך איביי ואמזון, למשל. כעת הוא גם מיובא לישראל על ידי אסם ומופץ על ידי ליימן שליסל), כנראה לקראת ולנטיינס דיי. לא ברור אם טעמו יתחבב על הישראלים - אבל אין ספק שהוא בדרכו להיות כוכב אינסטגרם ועוגות מעוצבות.

 

השוקולד מיוצר בגרמניה ונמכר, כאמור, לעת עתה רק בסופר-פארם, שגם מציגה עלון הסבר על המוצר לצד דוכני המכירה שלו בסניפים. ייתכן שבעקבות מלחמתה ברשת הפארם Be של שופרסל, סופר-פארם מעדיפה למכור מוצרים "בלעדיים" כדי לשמור על יתרון מסחרי.

קיטקט רובי שוקולד ורוד (צילום: מירב קריסטל)
אצבע של קיטקט רובי. תתאים לעוגות מעוצבות שתעלו לאינסטגרם?(צילום: מירב קריסטל)

קיטקט רובי שוקולד ורוד (צילום: מירב קריסטל)
מבט מבפנים. אותו קיטקט רק בציפוי רובי(צילום: מירב קריסטל)

    

איך הטעם?

שאלת כל השאלות היא האם קיטקט רובי שווה את מחירו הגבוה יחסית לחטיף שוקולד; והאם רובי זה שוקולד טעים - שעשוי להחליף את האהבות הקיימות שלכם למריר, חלב או לבן. המוכר שראה אותנו מלקטים את קיטקט רובי בהתלהבות, הזהיר אותנו שבל נטעה: לא מדובר בשוס.

 

מכיוון שצבעו ורוד - ברור היה לנו שנדמיין או נחוש בטעמי הפטל-פירות יער שרבים הזכירו בהקשר לרובי; כאשר אין לדעת אם הטעמים האלה קיימים באמת בשוקולד, או שמא מדובר בקישור פסיכולוגי-תפיסתי לצבע הוורוד.

 

בנוסף, ייתכן בהחלט שלא מדובר בחוויה מושלמת של צריכת רובי, שכן הטעם של וופל הקיטקט והקרם שבתוכו (שניהם לא מעולים אבל בהחלט טעימים) משפיעים על תפיסת הטעם של הרובי בקיטקט. למרות זאת, אין ספק שטעמו של סוג השוקולד הזה מאוד דומיננטי.

 

הוא נטעם בביס הראשון כשוקולד חלב חמצמץ. בהמשך חשנו גם בארומה של שוקולד לבן, כך שניתן לתאר אותו כשוקולד חלב פירותי, מעורבב עם שוקולד לבן קרמי. כמובן שהוא אף אחד מאלה - זו רק התחושה שהוא מותיר בחלל הפה. בסופו של הקיטקט, נשאר לנו בפה טעם חמוץ - שנעים למי שאוהב שוקולדים פירותיים ומאכזב עבור מי שמעדיף מתוק או מריר. האם הוא שווה את מחירו? באופן חד פעמי בהחלט. כתחליף לקיטקט הקלאסי - לא.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: מירב קריסטל
קיטקט רובי שוקולד ורוד
צילום: מירב קריסטל
מומלצים