שתף קטע נבחר

המחאה הצליחה: תוכניות הבנייה הנרחבות בכפ"ס נבלמו

התוכנית הופקדה ב-2017 ומציגה יעד בנייה עבור 150 אלף תושבים בעיר שבשרון. אולם מאז ניהלו התושבים מאבק נגדה, בטענה שהיא כוללת תכנון לקוי שלא לקח בחשבון נושאי תשתית ותחבורה

הישג למאבק תושבים נגד תוכניות הבנייה: ל-ynet נודע כי ראש עיריית כפר סבא, רפי סער, ביקש היום (א') למשוך את תוכנית המתאר הכוללנית לעיר ולהשיב אותה לבחינה מחודשת. זאת במסגרת דיון מיוחד שנערך לבקשתו בהתנגדויות התוכנית, בוועדת המשנה להתנגדויות של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז. בעקבות זאת, הודיעה הוועדה המחוזית כי אישרה אורכה של שישה חודשים לעיריית כפר סבא לצורך גיבוש עמדתה ביחס לתוכנית המתאר לעיר.

 

להתראות ריאות ירוקות, שלום פקקים: חטאי תוכניות הבנייה

פארקים ופקקים? כך ייראה העתיד של הוד השרון

 

מדובר בתוכנית שהוחלט על הפקדתה בוועדה המחוזית ב-2017, לאחר שאושרה בוועדה המקומית. התוכנית נועדה להוות מסגרת תכנונית, שתאפשר גידול והתפתחות אוכלסיית העיר לכ-150 אלף איש. מאז הפקדתה ניהלו תושבים בעיר מאבק נגדה, בטענה לתכנון לקוי שאינו לוקח בחשבון נושאי תשתית ותחבורה מהותיים.

 

מאבק התושבים זוכה כעת לרוח גבית מצד העירייה. במהלך הדיון, שנערך בהשתתפות נציגי התושבים, הגיש סער חוות דעת של העירייה, לפיה יש למשוך את התוכנית ולהחזיר אותה לדיון חוזר בוועדה המקומית לשם בחינה מחודשת וביצוע תיקונים נדרשים. מנהלת הוועדה הודיעה בתום הדיון כי הנושא ידון לעומקו, ותשובה תועבר בהקדם אל העירייה.

כפר סבא (צילום: ירון שרון )
כפר סבא. הישג לתושבים(צילום: ירון שרון )

 

"תוכנית הנדסית עם מעט מאוד נשמה"

"זו תוכנית הנדסית עם מעט מאוד נשמה", אמר סער בדיון, "התוכנית לא לוקחת בחשבון נושאים מהותיים לעיר, ביניהם זוגות צעירים, פרויקט מחיר למשתכן, תכניות ותמ"ל (ועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור - ב.פ), הרחבת גבולות העיר, היבטים תחבורתיים אזוריים וחשוב לא פחות - הרחבת אזורי התעסוקה".

 

עוד ציין כי "תוכנית המתאר בעלת חשיבות גבוהה לעיר, שכן היא תשרת את הציבור עשרות שנים קדימה. עיריית כפר סבא בהנהגתי מובילה מדיניות חדשה, את תפיסת עולמי לשקיפות ולשיתוף הציבור בסוגיות מהותיות לעיר, כפי שהתחייבתי לאורך קמפיין הבחירות. חשוב לי להחזיר את התוכנית לוועדה המקומית, לשמוע את עמדת התושבים ולבצע בה את התיקונים הנדרשים. יש לאפשר לי לפעול באופן מיטבי למען תושבי העיר, כך שניצור תוכנית שתקבל את אמון הציבור ולאחר דיאלוג מהותי עימו. סוף מעשה במחשבה תחילה".

 

 

במהלך הדיון הדגישו המתנגדים כי התוכנית הופקדה לפני היוזמה שקודמה בותמ"ל, להוסיף 4,500 למושב צופית הסמוך.

 

בוועדה המחוזית מסרו, כאמור, כי נעתרו לבקשה והחליטו לדחות את הדיון לשמיעת ההתנגדויות בתוכנית המתאר הכוללנית לכפר סבא לתקופה של חצי שנה. זאת, על מנת לאפשר לעירייה ולגורמי המקצוע שלה פרק זמן של שישה חודשים, לצורך גיבוש עמדה ביחס להתנגדויות שהוגשו לתוכנית. החלטה זו נתקבלה על רקע בקשת עיריית כפר סבא וראש העיר ללמוד את הדברים ולקיים שיתוף ציבור בנושאים השונים.

 

מהוועדה נמסר כי "הוועדה המחוזית סברה, כי בהינתן העובדה שמדובר בתוכנית מתאר כוללנית שתתווה את תכנונה העתידי של העיר, ראוי ונכון לקבל את התייחסותם המפורטת של גורמי המקצוע והוועדה המקומית לתוכנית ולהתנגדויות שהוגשו ביחס אליה. בנסיבות אלו הוחלט לתת לוועדה המקומית פרק זמן של שישה חודשים, במהלכם תגובש התייחסות הועדה המקומית לתוכנית ולהתנגדויות". 

בוועדה הוסיפו כי כי מכיוון שהעירייה מתפקדת כבר למעלה מחצי שנה ללא מהנדס או אדריכל, לא התקבלה התייחסות של גורמי המקצוע והוועדה המקומית להתנגדויות שהוגשו לתוכנית. בנסיבות אלה, ניתנה לוועדה המקומית פרק זמן ללמוד את הנושאים השונים ולגבש את עמדתם.

  

מירית שקד-ברק, ממובילות המאבק נגד תוכנית המתאר וממייסדות "מטה המאבק לבינוי שפוי", המאגד התנגדויות תושבי רשויות מקומיות מכל רחבי הארץ, ציינה כי מאז הפקדת התוכנית לפני כשנתיים הוגשו נגדה אלפי התנגדויות. לדבריה, "נקבעו דיונים  בוועדה וכל פעם נדחו בגלל מחדל זה או אחר. כיום יש ראש עירייה חדש, שקיבל מנדט מהציבור ואשר מבקש לתכנן אותה מחדש בשיתוף הציבור ולטובת הציבור. אנו אלה שצריכים לחיות עם השלכות התוכנית ולכן אנו מבקשים מכם להחזירה לעיר על מנת שתכנונה ואישורה יתנהל ללא רבב".

 

מאבק גם נגד תוכנית מחנה סירקין

בשבוע שעבר החליטה הותמ"ל לאשר להפקדה את תוכנית מחנה סירקין, לאחר שנים של התנגדויות וויכוחים בין מנהל התכנון לעיריית פתח תקווה ולפעילים בתחום התכנון והבנייה. התוכנית כוללת רובע מגורים חדש בשטח של 2,500 דונם עם 8,000 יחידות דיור, ו-300,000 מ"ר שטחי מסחר ותעסוקה. היא כוללת גם פתרונות תחבורה, אולם לדברי הפעילים המתנגדים לתוכנית, הם אינם מספקים.

 

"מחנה סירקין מוקף מצידו המזרחי והדרומי שכונות תיקות, צפופות ומשובללות דרכים, שהתנועה בהן קשה ואיטית כבר עכשיו", אומר משה פישר, מחברי ועד הפעולה. "התוכנית, שהתכסתה והתקשטה באמירות מבטיחות על רכבת קלה ועל מטרו, כדי לאפשר צמצום השימוש בכלי רכב פרטיים ולהראות קידמה ופריצת דרך, מנציחה בפועל את השימוש והתלות ברכב הפרטי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים