שתף קטע נבחר

בקשת כינוס נכסים נגד ספירל זכוכיות: חובות החברה נאמדים ב-6 מיליון שקל

בקשת כינוס הנכסים הוגשה על ידי בנק מזרחי טפחות הטוען כי הניסיונות למיזוג פעילות החברה לא צלחו וכי מפעל החברה נסגר. ספירל זכוכיות היא מיצרניות מוצרי הזכוכית הגדולות בישראל ומעסיקה 70 עובדים

בנק מזרחי טפחות הגיש היום לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשת כינוס נכסים לנכסי חברת ספירל זכוכיות שהינה מיצרניות מוצרי הזכוכית הגדולות בישראל.

 

מי ירכוש את הרדור? שתי הצעות הוגשו למפרק

לומינייט הישראלית נמכרת ב-250 מיליון דולר

ההצעות לרכישת הקואופ נחשפות: הגבוהה ביותר של רמי לוי - 163 מיליון שקל

  

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

הבנק טוען כי חוב החברה כלפיו נאמד בכשישה מיליון שקל ומבקש למנות לתפקיד כונס הנכסים את עו"ד מור נרדיה ממשרד עו"ד לוי טילר ושות. במסגרת הבקשה טוען הבנק באמצעות עו"ד ליאור הר צבי כי "המגמה השלילית בפעילות החברה נמשכה בשנת 2018, לאחר שמספר לקוחות מרכזיים של החברה נקלעו לקשיים והותירו את החברה עם חובות בלתי נפרעים".

 

עוד נטען, כי "נציגי הבנק יצרו קשר עם בעלי החברה ובשיחות עמם נמסר כי מתקיים מו"מ למיזוג החברה. ביום 13 בפברואר מסרה החברה לבנק כי הנסיונות למיזוג פעילות החברה לא צלחו וכי מפעל החברה נסגר. בנסיבות אלו נוכח חדלות פירעונה של החברה, כל חובותיה של החברה לבנק הועמדו לפירעון מיידי".

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

במסגרת הבקשה מבקש הבנק להסמיך את הכונס המוצע לתפוס חזקה בכול הרכוש ולשמור על נכסי החברה. לא ניתן היה להשיג את תגובת החברה.

 

החברה נוסדה בשנת 1999 ועוסקת בייצור משטחי זכוכית וכן בייצור מוצרי זכוכית לשימוש ביתי ומשרדי. על לקוחות החברה נמנים קבלנים מובילים וכן רשתות מזון, הסעדה והלבשה. החברה מקיימת את פעילותה ממפעל שאותו היא שוכרת באזור התעשייה ברקן ומעסיקה 70 עובדים.

 

מטעם מקורבים לחברה נמסר בתגובה: "ענף הזכוכית תחרותי ביותר. לאחר שנים של דשדוש וירידה בהכנסות, הנהלת החברה הגיעה למסקנה שאין תוחלת לעסק. החברה הפסיקה את פעילותה והגיעה לסוף דרכה העסקית. המפעל נסגר והעובדים הופנו לביטוח לאומי".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים