שתף קטע נבחר

כמה זמן לוקח להחזיר חוב של 22 טריליון דולר?

החוב הלאומי של ארה"ב בשיא כל הזמנים - סיבה לדאגה או סתם מספר שלא אומר כלום? האזינו לפרק חדש של פודקאסט מנועי הכסף

ארה"ב נמצאת במינוס גדול. כמה גדול? הכי גדול בהיסטוריה. השבוע פרסם משרד האוצר האמריקאי כי החוב הלאומי חצה לראשונה את רף 22 טריליון הדולרים. רק לסבר את האוזן, מדובר בסכום דמיוני של 22,000,000,000,000 דולר.

 

כיצד תיראה ארוחת הערב שלכם ב-2029?

מוושינגטון, דרך רומא ועד ירושלים - ההאטה הכלכלית כבר כאן

ישראל מתחילה לייצא קנאביס - כל מה שצריך לדעת

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

  

 

החדשות הרעות הן שלא רק שהמספר המטורף הזה לא יקטן, אלא שהוא צפוי לתפוח בהיקף של לפחות 100 מיליארד דולר כל חודש. קחו חודשייים כאלו ועברתם את תקציב המדינה השנתי של מדינת ישראל.

דולרים (צילום: shutterstock)
ככה נראה החוב: 22,000,000,000,000 דולר(צילום: shutterstock)
   

 

אבל יש גם חדשות טובות. בעיקר כאשר מדברים על דרכים יצירתיות לפתרון בעיית החוב - לא רק של ארה"ב אלא של כל העולם. המוביל מבין דרכי הפתרון הוא למעשה תיאוריה כלכלית חדשה שתופסת תאוצה בעולם - "תיאוריה מוניטרית מודרנית" (MMT).

 

עד עכשיו MMT זכתה לתשומת לב בעיקר במעגלים הקרובים לשמאל בארה"ב, אולם לאחרונה הצטרפה לתומכי התיאוריה חברת קונגרס צעירה וכריזמטית, אלכסנדרה אוקזיו-קורטז, שאומרת שלא רק שאין לנו מה לדאוג מהחוב העצום, אלא שזה ממש בסדר אם הוא יגדל.

 

בפרק של מנועי הכסף עם אורי גרינפלד, הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות, דיברנו על MMT, ניסינו להבין מה עושים עם החוב העצום הזה. בכמה הוא עוד יגדל, מה החוב שיש לנו בישראל והאם קיימת תקרת זכוכית לחוב הלאומי ושכשעוברים אותה - מתגלגלים למשבר כלכלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים