שתף קטע נבחר

האוצר בלחץ מהגירעון? "רשות המיסים מוציאה עיקולים באופן חצי-אוטומטי"

האם בניסיון להגדיל את ההכנסות ממיסים החליטו באוצר, באמצעות רשות המיסים, להיות הרבה יותר קשוחים? לשכת רואי חשבון: "מטילים קנסות לפני שמתבצע שימוע, עיקולים נעשים שלא כדין". הרשות: "פועלים בהתאם להוראות"

באוצר לחוצים להגדיל את הגבייה? רואי חשבון טוענים כי רשות המיסים החליטה באחרונה להקשיח את מדיניות הגבייה מעסקים ומעצמאים. לטענתם, בשבועות האחרונים אירעו מקרים רבים של הוצאה מיידית של עיקולים גם על חובות קטנים, חוסר הפעלת שיקול דעת מצד פקידי הרשות, עיקולים שנעשו בטעות ועיקול מחשבונות בני משפחה".

 

פרסומת להלוואה: בנק ישראל קנס את ישראכרט ב-675 אלף שקל

המהלך שיחסוך לנו אלפי שקלים בחיסכון

 

כך, למשל, הוחלט לעקל חשבונות בנק ומשכורת של עוסק המדווח כחוק על הכנסה של יותר ממיליון שקל בשנה ושאין לא חובות עבר, וזאת בשל חוב של 3,000 שקל בלבד. במקרה אחר, הוצאה שומה מעודכנת לחברה המשלמת מס של מאות אלפי שקלים בשנה. אלא שבטרם הספיקה החברה להסדיר את התשלום באופן מלא, הרשות הטילה עליה עיקול ללא כל התראה.

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

אילוסטרציה: הלוואה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

במכתב ששלחה לשכת רואי החשבון למנהל רשות המיסים ערן יעקב נכתב כי "מהלך העיקולים הפך ל'חצי אוטומטי' הנעדר בחינה והפעלת שיקול דעת. בחלק מהמקרים העיקולים נעשו בטעות, בחלק מהמקרים העיקולים נעשו כדין אך ללא צורך. הנזק שנגרם לאותם נישומים הינו גדול מאוד ובלתי מידתי".

 

רו"ח איריס שטרק, נשיאת לשכת רואי החשבון, אמרה ל"ממון": "בשנה האחרונה נעשו מהלכים מאוד קיצוניים מצד רשות המיסים, כמו קנסות שמוטלים לפני שמתבצע שימוע לנישום וזאת בניגוד לחוק. אנחנו שומעים כל מיני הסברים על בעיות טכנולוגיות. זה לא תירוץ. צריך להפעיל שיקול דעת".

 

בתחילת נובמבר פירסם משרד האוצר כי הגירעון עמד על 3.6% מהתוצר, זאת כאשר יעד הגירעון ל־2018 עמד על 2.9%. מנתוני חודש ינואר, הגירעון הגיע ל־3.3%. הגירעון הוא תוצאה בעיקר של ירידה בהכנסות ממיסים, לעומת עלייה בהוצאות הממשלה. האם בניסיון להגדיל את ההכנסות ממיסים החליטו באוצר, באמצעות רשות המיסים, להיות הרבה יותר קשוחים?

 

מרשות המיסים נמסר בתגובה: "הרשות פועלת על בסיס תוכניות עבודה סדורות ולא על סמך לחצים כאלה ואחרים. הרשות אינה פועלת לגביית חוב לפני שנשלחו הודעות על יצירת החוב והתראות לפני נקיטת צעדים וכן עד לחלוף המועדים הנקובים בחוק ובהנחיות, כ־60 יום, וכל זאת בהתאם להוראות שנקבעו והפעלת שיקול דעת. הרשות נדרשת לטפל במאות אלפי חייבים בשנה, ולצערנו קורים מקרים לא רבים בהם הוטל עיקול בשל חוב שגוי. הרשות עושה ככל הניתן בכדי למנוע מקרים כאלה ומקדמת מהלכי בקרה ממוחשבים".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים