שתף קטע נבחר

ליצמן בהתייחסות ראשונה לחשדות נגדו: "אפילו לא ידעתי במה מדובר - ועזרתי"

סגן שר הבריאות הגיב על החקירה שנפתחה נגדו בחשד שניסה לטרפד את הסגרת המורה הנאשמת בפדופיליה לאוסטרליה. לדבריו, 80% מהפניות שמגיעות לפתחו הן מאנשים שהוא לא מכיר. "זו אגודת ישראל", אמר, "חייבים להמשיך לעזור לכולם"

 

 

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן התייחס אמש (א') לראשונה לחקירה שנפתחה נגדו על הפרת אמונים ושיבוש הליכי משפט לאחר שניסה לטרפד את הסגרתה לאוסטרליה של המורה מלכה לייפר. בכנס של תנועתו, אגודת ישראל, אמר: "המקרה שלי הוא רק על פניית ציבור, על אנשים שאני לא מכיר ושמעולם לא הכרתי. לא ידעתי אפילו על מה מדובר - ועזרתי".

 

"השתדלתי לעזור מבלי להיכנס לכל הפרטים", המשיך ליצמן. "זו אגודת ישראל. אני יכול לגלות לכם שכשאלו אותי האם אני מכיר את האנשים, אמרתי להם שלא. חסידי גור? אמרתי להם לא. אז הם התפלאו למה עזרתי. אמרתי להם ש-80% מהפניות אליי הן מאנשים שאני לא מכיר, וזה אמת ויציב. וזו אגודת ישראל! אנחנו צריכים להמשיך בזה ולנסות לעזור לכולם. אני חושב, מקווה, שאצלי הדלת פתוחה לכולם. הצוות שלי חזק והוא עוזר לכולם".

המורה החשודה וסגן השר ליצמן (צילום: אלי מנדלבאום, עמית שאבי)
המורה החשודה וסגן השר ליצמן(צילום: אלי מנדלבאום, עמית שאבי)

דיון בהליך ההסגרה של המורה החשודה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
דיון בהליך ההסגרה של המורה החשודה(צילום: אוהד צויגנברג)
 

 

 

ליצמן נחקר ביום חמישי האחרון בלהב 433 ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בחשד שהשתמש בסמכויותיו בניגוד לחוק. ליצמן חשוד ששיקר בנוגע למצבה של מלכה לייפר, מורה החשודה בביצוע עבירות מין בשלוש תלמידות באוסטרליה, שברחה ארצה. על פי החשד, הוא ביקש לארגן חוות דעת פסיכיאטרית, באופן שחרג מסמכותו ובניגוד לנהלים, שתקבע שלייפר לא כשירה לעמוד לדין. החקירה בוצעה בהמשך לחקירה סמויה שהחלה לפני כמה חודשים.

 

חוקרי להב 433 גבו עדויות מרופאים במסגרת חקירת החשדות נגד ליצמן. העדויות שנגבו על ידי המשטרה ביססו את החשדות נגדו. 

 

יועץ התקשורת של ליצמן מסר בתגובה לחקירתו כי "ליצמן מסר את גירסתו המלאה וענה לכל השאלות כנדרש. סגן השר סמוך ובטוח בניקיון כפיו וימשיך לסייע לכל פנייה שמגיעה ללשכתו בכפוף לחוק ולנוהל הקיים", אמר.

 

פרקליטיה של לייפר, עורכי הדין טל גבאי ויהודה פריד מסרו בתגובה: "איננו יודעים את פרטי החשד המיוחס לסגן השר ליצמן. עם זאת חשוב לציין בהקשר זה כי מרשתנו עצורה למעלה משנה בגין חוות דעת פסיכיאטרית אחת שקבעה כי הגב' לייפר בריאה וכשירה כביכול לעמוד לדין, וזאת לאחר שמספר דו-ספרתי של חוות דעת מתקופות שונות קבעו וקובעות גם כיום כי מדובר בחולת נפש שאיננה כשירה לעמוד לדין.

 

"אם לא די בכך הרי שהפסיכיאטרים בשירות בתי הסוהר אינם מקבלים את הקביעה כי הגב' לייפר בריאה אלא מאבחנים אותה כחולת נפש ומעניקים לה בימים אלה ממש טיפול אנטי פסיכוטי משמעותי תוך הגברת המינונים מעת לעת. מכל מקום, רשויות המדינה ממש אינן מסייעות או מתערבות לטובת מרשתנו, למרבה הצער המצב הפוך. אנו סמוכים ובטוחים כי אף רחש לא ימנע מבית המשפט להגיע לחקר האמת במיטב הכלים המקצועיים העומדים לרשותו ודוחים כל ניסיון מטעם גורמים מעוניינים להשפיע על בית המשפט באמצעות פרסומים כאלו ואחרים".

 

לייפר נמלטה לישראל לפני 11 שנה, מיד כשעלו החשדות נגדה, ומצאה מקלט בקהילה החרדית בעמנואל. אחרי שהתיישבה בארץ, ביקשה הפרקליטות מבית המשפט כי יכריז עליה כבת הסגרה. ביוני 2016 הופסק הליך ההסגרה, לאחר שבחוות דעת פסיכיאטרית נקבע שהיא אינה כשירה לעמוד לדין.

 

בהמשך התכנסה הוועדה הפסיכיאטרית שלוש פעמים וקבעה כי לייפר עדיין לא כשירה, עד שבמרץ השנה הוגשה לבית המשפט חוות דעת פסיכיאטרית שקבעה כי לייפר אכן כשירה לעמוד לדין. מאז היא נמצאת במעצר.


פורסם לראשונה 17/02/2019 21:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי, עמית שאבי
סגן שר הבריאות יעקב ליצמן
צילום: אלכס קולומויסקי, עמית שאבי
מומלצים