שתף קטע נבחר

מה מציעות המפלגות בתחום הבריאות

בכנס "בוחרים בריאות" שנערך מטעם המכון הלאומי לחקר מדיניות בריאות, הציגו נציגי המפלגות המתמודדות בבחירות את המצעים בתחום הבריאות. בלט בהיעדרו: ליצמן

היום (ד') נערך פאנל של המכון הלאומי לחקר מדיניות בריאות בנושא מצעי המפלגות בתחום הבריאות. נציגי המפלגות הבטיחו תוספת תקציבים, בניית בתי חולים וחיזוק הרפואה בקהילה. הליכוד וחוסן לישראל בלטו בהיעדרן. סגן השר ליצמן ביטל את השתתפותו ברגע האחרון.

 

יש עתיד: "לא להעלות את מס הבריאות"

חברת הכנסת יעל גרמן (יש עתיד): "אחת הבעיות של מערכת הבריאות היא שלא מבינים שהיא צריכה להיות בראש סדר העדיפויות. הבעיה שלנו היא שבמשך שנים הממשלה הרעיבה את המערכת. הממשלה לא מעבירה את התקציבים למערכת הבריאות הציבורית. חסרים לנו 40 מיליארד שקל כדי להגיע לרמה של ה-OECD וזה גורם לזקנה במסדרון ולמחסור ברופאים וצוותים רפואיים.

 

כנס בוחרים בריאות (צילום: מוטי קמחי)
"חסרים לנו 40 מיליארד שקל כדי להגיע לרמת ה-OECD". גרמן(צילום: מוטי קמחי)
 

"כשאדם מבקש תור או טיפול לניתוח אלקטיבי הוא נאלץ להמתין שנה או שנה וחצי, והוא הולך למערכת הפרטית, וצריך לעצור את זה. צריך להשקיע במערכת הציבורית ולרסן את הפרטית. הציבור צריך לקבל את הטיפול הראוי בזמן הראוי כדי לקבל את הרפואה שמגיעה לו".

 

גרמן טענה שהיא מתנגדת להעלאת מס הבריאות. "ניתן למצוא מקורות תקציביים. כך למשל, רק בהסכמים הקואליציוניים מוציאים עשרה מיליארד שקלים, ואם יקצו אותם לבריאות זה ישפר את המערכת. יש עתיד מתחייבת להוסיף עשרה מיליארד שקלים לבסיס התקציב ואני מאמינה שנמצא בפתרון לבעיות הבוערות".

 

העבודה: "לא גזירת גורל"

ח"כ איציק שמולי (העבודה): "מערכת הבריאות שלנו חולה ולא צריך גרפים ונתונים כדי להוכיח את זה, כולם יודעים את זה. זמני ההמתנה בלתי סבירים והצוותים הרפואיים לא עומדים על הרגליים ואינסוף זיהומים. הגענו למצב הזה אבל זו לא גזירת גורל זה חוסר השקעה מספקת בערכת הציבורית. הבעיה שהמערכת הפרטית היא כבר לא פריבילגיה.

 

"בלי השקעה משמעותית במערכת הציבורית לא נוכל להעמיד אותה מחדש על הרגלים. ליצמן אמר שהמצב אנוש במערכת אבל מאז יש עוד ועוד קיצוצים ועכשיו הוא גם מאשים את הישראלים שהם חיים יותר".

 

שמולי, שהוצג כמועמד המפלגה לתפקיד שר הבריאות, טען שהדברים הראשונים שהוא יעשה אילו ייכנס לתפקיד הם טיפול בעומסים בבתי החולים באמצעות תוספת מיטות, חיזוק של אשפוז בקהילה ושיפור המצב בקופות החולים. "יש הכרח בבניית עוד בתי חולים", הוא אומר.

 

כולנו: "קניבליזם בין רופאים"

ח"כ אלי אלאלוף (כולנו): "אני חושב שצריכה להיות רק ועדת בריאות בכנסת ולא לחבר אותה עם העבודה והרווחה. למה מסתפקים רק בסגן שר בריאות והיחס למערכת הבריאות הוא לא מספיק. יש קניבליזם בין הרופאים. יש ריבים בין הקופות שגונבות מבוטחים וזה לא גורם לרווח למטופלים. אני בעד שירותי בריאות לציבור ולא לאפשר תחרות מטורפת שקיימת היום".

 

יהדות התורה: "לא נושא מרכזי בבחירות"

ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה): "אני מצר על זה שנושא הבריאות לא נושא מרכזי במערכת הבחירות. אצלנו זו לא סיסמת בריאות ואנחנו משקיעים בכך הרבה. אנחנו המפלגה היחידה שהכניסה את הנושאים האלו בהסכמים הקואליציוניים. הכנסנו את נושא הרפורמה בסיעוד וטיפולי שיניים במבוגרים ובילדים. יש לנו רמת רפואה גבוהה בישראל אך יחד עם זאת יש בעיות תקציב. אנחנו דרשנו תוספות למערכת הבריאות".

 

מרצ: "יותר מיטות במקום כיפות ברזל"

ח"כ אילן גילאון (מרצ): "יותר אנשים בישראל מתים מלחץ דם וסוכרת מאשר ערבים שנוהרים לקלפיות. אם יש לי כסף אני מעדיף לקנות יותר מיטות לבתי חולים מאשר כיפות ברזל. אנחנו בכל הפרמטרים בתחום הבריאות גרועים מה-OECD אין מספיק רופאים, תקציב משרד הבריאות נמוך וצריך להוסיף לשם עוד כסף ויש המון מקומות שאפשר להביא משם תקציב. צריך להשקיע כסף בתרופות מצילות חיים ומאריכות חיים".

 

גילאון מחה על דבריו של נתניהו בקריית שמונה "למה זה לא מעניין אותו ומשעממם אותו" זעק גילאון "אני משתמש כבד במערכת הציבורית וביקשתי ללכת למרפאת כאב בינואר אבל מצאו לי תור רק במאי".

 

כנס בוחרים בריאות (צילום: מוטי קמחי)
משתמש כבד. גילאון(צילום: מוטי קמחי)

 

הימין החדש: "משימה לאומית"

ח"כ שולי מועלם (הימין החדש): "אני שואפת להיות שרת הבריאות הבאה. זה נכון וראוי למערכת שמישהו רוצה בתפקיד הזה מבחירה ולא כאילוץ. המטרה היא מערכת בריאות זמינה ושוויוניות לכולם. התקציב נשחק והאוכלוסייה גדלה ותוחלת החיים גדלה והטכנולוגיות מתפתחות ולכן יש פערים בלתי נתפסים.

 

"יש פערים בין מרכז לפריפריה. הצוותים הרפואיים נשחקים וצריך לדאוג לכניסה של צוותים רפואיים חדשים למערכת. כל תיקון תקציבי לא יוכל להתרחש אם נשאר במקום שאנחנו נמצאים כיום. תוספת תקציב תלך לשכר ולכן צריך להיות שינוי במערכת – להשקיע במניעה ואיזון נכון בין אשפוז בבתי חולים לטיפול בקהילה. צריכה להיות משימה לאומית להבראת מערכת הבריאות".

 

ישראל ביתנו: "תוכנית רב שנתית ותוספת משכורות"

יבגני סובה (ישראל ביתנו): "היום יש מחסור במקומות בבתי ספר לרפואה וצריך להוסיף מקומות חדשים. צריך תוכנית רב שנתית לשיפור והבראה של מערכת הבריאות, צריך להוסיף תוספת למשכורת של רופאים".

 

גשר: "לא לתת לצוותים לעבוד 26 שעות"

פרופ' יפעת ביטון (גשר): "הפתרון הוא תוכנית חירום לאומית. התוכנית צריכה להיות ארוכת טווח עם מחויבות של כולם. ברור שצריך לשנות את סדרי העדיפויות התקציבים המערכת הזו הורעבה אבל לפני זה צריך להסתכל בזכוכית מגדלת ולחפש את הכספים שנמצאים במערכת ולמצות אותם. חייבים למצות את הכספים שיש במערכת. צריך להסתכל גם בחוץ וגם בפנים. לא צריך בהכרח עוד מיטות, אין יותר מקומות במסדרונות, חסרים צוותים רפואיים שיטפלו בחולים ולא לתת להם לעבוד 26 שעות ברציפות". בניגוד למועמדים אחרים פרופ' ביטון אמרה שהיא לא בטוחה שהיא רוצה להיות שרת הבריאות.

 

מגן: "המערכת לא בקריסה"

איקי אלנר (מגן): "אובחנתי לפני ארבע שנים כחולה סרטן ריאות שלב 4 ואמרו לי שיש לי כמה חודשים לחיות. המסע שעברתי גרם לי להכיר את המערכת באופן אישי ולאחר שחוויתי את מה שחוויתי אני רוצה להיות שר הבריאות. המערכת לא בקריסה היא צריכה התבוננות חדשה והבנה של מהו תפקידו של הרופא באמת".

 

ומי לא בא? 

בלט בהיעדרותו סגן שר הבריאות יעקב ליצמן (יהדות התורה) שנמצא בימים אלו בחקירות בחשד שניסה לשנות את חוות הדעת הפסיכיאטרית של החשודה בפדופיליה מלכה לייפר. בנוסף, המפלגות "הליכוד", "חוסן לישראל", "ש"ס", "הרשימה הערבית המשותפת" ו"הבית היהודי" לא שלחו נציגים מטעמן להציג את מצע המפלגה בתחום הבריאות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
בלט בהיעדרו: ליצמן
צילום: מוטי קמחי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים