שתף קטע נבחר

אפשר גם מלוח: מתכונים מלוחים לאוזני המן

במילוי פסטו, עם עגבניות מיובשות ובמילוי בטטה וגבינות: 3 מתכונים לאוזני המן במילויים מלוחים ולא שגרתיים. ואף מילה על פרג

אוזני המן במילוי פסטו

צבעו הירוק וטעמו הדומיננטי של הפסטו שמתווסף לבצק ולמילוי, מעניקים טקסטורה ומרקם מעניינים למאפה, כבר מהביס הראשון.

 

המצרכים (לכ-25 יחידות):

לבצק פסטו -

3/4 1 (250 גר') כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

2 כפות שמן

1/2 1 כפית מלח

1/3 כוס שמנת חמוצה

1/2 כוס פסטו (אפשר להשתמש בפסטו קנוי או להכין בעצמכם)

 

למלית הפסטו -

1 כוס פסטו

120 גר' גבינה בולגרית מגורדת

1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים

קורט פלפל שחור

1 כפית שטוחה סוכר

5 כפות גדושות גבינה לאפייה 5% או 9%

אזני המן של ביסקוטי (צילום: ירון ברנר)
אזני המן במילוי פסטו(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את החומרים ה"יבשים" (קמח, אבקת אפייה ומלח) בקערת מיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית כדקה, עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  2. מוסיפים למיקסר את החמאה החתוכה לקוביות, וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם פירורי.
  3. מוסיפים לתערובת את השמן, השמנת החמוצה והפסטו וממשיכים לעבד במהירות בינונית כ-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק שנפרד מדפנות הקערה.
  4. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לשעה לפחות (עד לילה).
  5. מכינים את המלית - מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת מסה אחידה ושומרים בקירור, עד להרכבה.
  6. אופים וממלאים את אוזני ההמן - על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של 3 מ"מ. בעזרת כוס או קורצן קורצים מהבצק עיגולים בגודל של 8-6 ס"מ. מניחים במרכז העיגול כמות של כחצי כפית מהמלית, סוגרים את העיגול למשולש, ומהדקים היטב את השוליים.
  7. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.  

 

אוזני המן במילוי עגבניות מיובשות

השילוב של ממרח עגבניות מיובשות בבצק מעניק כאן לא רק צבע אדמדם אלא גם תוספת נפלאה של טעם מתקתק-חמצמץ.

 

המצרכים (לכ-25 יחידות):

לבצק עגבניות מיובשות - 

13/4 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות 

2 כפות שמן

1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמנת חמוצה

1/2 כוס ממרח עגבניות מיובשות

1 כפית אורגנו

1/2 כפית פפריקה מתוקה

 

למלית עגבניות מיובשות -

3/4 כוס ממרח עגבניות מיובשות

1 כוס גבינת פטה מגורדת

1/2 כוס (פחות כף) גבינת פקורינו

5 כפות גדושות גבינה לאפייה 5% או 9%

אזני המן של ביסקוטי (צילום: ירון ברנר)
אזני המן במילוי עגבניות מיובשות(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את הקמח, אבקת אפייה והמלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית כדקה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות, ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי.
  2. מוסיפים את השמן, השמנת החמוצה, העגבניות המיובשות, אורגנו ופפריקה מתוקה, וממשיכים לעבד במהירות בינונית כ-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק שנפרד מדפנות הקערה.
  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לשעה לפחות (עד לילה).
  4. מכינים את המלית - מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מסה אחידה. שומרים בקירור, עד להרכבה.
  5. אופים וממלאים את אוזני ההמן - על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של 3 מ"מ. בעזרת כוס או קורצן קורצים מהבצק עיגולים בגודל של 8-6 ס"מ. מניחים במרכז העיגול כמות של כחצי כפית מהמלית, סוגרים את העיגול למשולש, ומהדקים היטב את השוליים.
  6. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אוזני המן במילוי בטטה וגבינות

הבטטה מתוקה ועדינה, ולכן גם משתלבת נפלא עם מאכלים מלוחים. במתכון הזה התוצאה המתקבלת היא אוזן המן בגוון כתמתם עם מלית עשירה של בטטה וגבינות.

 

המצרכים (לכ-25 יחידות):

לבצק בטטה -

3/4 1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות 

2 כפות שמן

1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמנת חמוצה

5 כפות מלאות בטטה, מבושלת ומרוסקת

1/2 כפית כורכום

קורט פלפל שחור

 

למלית בטטה -

1 בטטה מבושלת ומרוסקת

1/2 כוס גבינת עיזים

5 כפות גדושות גבינה לאפייה 5% או 9%

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

אזני המן של ביסקוטי (צילום: ירון ברנר)
אזני המן במילוי בטטה וגבינות(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את החומרים היבשים (הקמח, אבקת האפייה והמלח) בקערת מיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית כדקה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות, ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי.
  2. אופים את הבטטה על מגש מרופד בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כשעה, עד לריכוך. מצננים, מקלפים ומועכים את הבטטה.
  3. מוסיפים לתערובת הבצק את השמן, השמנת החמוצה, מחית הבטטה, הכורכום והפלפל השחור, וממשיכים לעבד במהירות בינונית כ-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק שנפרד מדפנות הקערה. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לשעה לפחות (עד לילה).
  4. מכינים את המלית - אופים את הבטטה על מגש מרופד בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כשעה, עד לריכוך. מצננים, מקלפים ומועכים את הבטטה. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. שומרים בקירור עד להרכבה.
  5. אופים וממלאים את אוזני ההמן - על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של 3 מ"מ. בעזרת כוס או קורצן קורצים מהבצק עיגולים בגודל של 8-6 ס"מ. מניחים במרכז העיגול כמות של כחצי כפית מהמלית, סוגרים את העיגול למשולש, ומהדקים היטב את השוליים.
  6. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

המתכונים באדיבות קונדיטוריית "ביסקוטי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בלי פרג: אוזני המן מלוחים
צילום: ירון ברנר
מומלצים