שתף קטע נבחר

איכילוב: בן 47 נחנק במהלך בדיקה - ילדיו תובעים פיצוי

הגבר נחנק למוות במהלך בדיקת אנדוסקופית תחת טשטוש בבית החולים איכילוב. ששת יתומיו תובעים פיצויים מביה"ח וטוענים: הרופא המרדים לא ביצע בדיקה גופנית של המטופל לפני ההליך. ביה"ח: "האירוע תוחקר והלקחים הופקו"

בני משפחתו של גבר בן 47 הגישו לאחרונה תביעה נגד בית החולים איכילוב, זאת לאחר שהוא נפטר במהלך בדיקת אנדוסקופיה של דרכי העיכול העליונות. הם דורשים מאיכילוב לפצותם בסכום של יותר מ-2.5 מיליוני שקלים. 

 

על פי המתואר בכתב התביעה, אשר הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עו"ד אוריאל גניהר ועו"ד נחמי מייזליש-וולק, הגבר הגיע לבית החולים בחודש דצמבר 2016 לצורך ביצוע בדיקת אנדוסקופיה של מערכת העיכול לקראת ניתוח בריאטרי.

 

בדיקה אנדוסקופית הינה בדיקה שגרתית שבמהלכה מוחדר צינור המכיל סיב אופטי ומצלמה לגוף הנבדק. המטופל, אשר שקל 176 ק"ג, עבר בדיקה של דרכי העיכול העליונות תחת טשטוש.

 

קיראו עוד

מדריך: קיצור קיבה או שרוול? כל ניתוחי ההרזייה

מחקר ענק: קיצור קיבה עשוי למנוע סרטן

מחקר מצא: כמה זמן תישארו רזים אחרי ניתוח קיצור קיבה

 

 

אנדוסקופיה (צילום: shutterstock)
"הרופא המרדים לא היה מודע לתרופות שנטל הנבדק". הכנה לבדיקה(צילום: shutterstock)

 

"לא הייתה התייחסות למצבו הרפואי לפני ביצוע הבדיקה"

במהלך הבדיקה נוצרה חסימה של דרכי האוויר של המטופל והוא החל להיחנק. המצוקה הנשימתית של הגבר, כך מתואר בתביעה, זוהתה באיחור על ידי הצוות הרפואי. מאמצי ההחייאה של רופאי איכילוב העלו חרס והמטופל נפטר.

 

בתביעה מפרטים בני משפחתו של המנוח כי מלבד עודף משקל הוא סבל מבעיות רפואיות אחרות – סוכרת,יתר לחץ דם, דום נשימה בשינה, וחסימת ריאות כרונית. מותו בחנק של יקירם, כך מתארים התובעים, נגרם כתוצאה מהכנה רשלנית של המנוח לבדיקה.

 

עוד נטען כי הבעיות הרפואיות של הגבר ונתוניו הפיזיים החריגים לא זכו להתייחסות הצוות הרפואי. הבעיות מהן סבל המנוח הצריכו ניטור של מדדי הנשימה שלו ורישום רציף של אק"ג.

 

"לא בוצעה בדיקה גופנית כללית ובדיקה ייעודית של נתיבי האוויר הנדרשים לפני הטשטוש (סדציה)", כותבים התובעים, "לא הופק מידע הנדרש אודות מחלות הרקע של המנוח, לא בוצעה הערכת מרדים טרם הסדציה ולא מולא טופס 'הערכת מרדים'".

 

לרופא המרדים, כך נטען, לא היה מידע אודות התרופות שנטל הנבדק, ובהן תרופות בעלות אפקט מטשטש אשר מגבירות את הסיכון לחסימת נתיב האוויר.

 

"לפני הסדציה וגם במהלכה לא נעשתה אפילו הערכה נשימתית אחת בה נכללו מניין נשימות הנבדק והערכה של עומקן", מוסיפים התובעים.

 

"הסדציה התבצעה ללא אמצעי ניטור בסיסיים" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"הסדציה התבצעה ללא אמצעי ניטור בסיסיים"(צילום: shutterstock)

 

"מצב החירום הנשימתי לא זוהה בזמן"

בחוות דעת מומחה שצורפה לתביעה נכתב כי "הסדציה והאנדוסקופיה התבצעו למרות יציבות מצבו הנשימתי של הנבדק ולמרות היעדר אמצעי ניטור בסיסיים הנדרשים במהלכה של בדיקה זו".

 

התובעים גם טוענים כי הצוות הרפואי שביצע את הבדיקה התרשל בזיהוי המצוקה הנשימתית של הנבדק. "היעדר ניטור קליני של עומק הסדציה, של מדדי הנשימה והיעדר רישום רציף של אק"ג אפשרו את הידרדרות הנבדק למצב חירום נשימתי לבבי שלא זוהה, אלא רק באיחור רב", נכתב בתביעה.

 

לדברי התובעים, אילו זוהתה המצוקה בזמן הסיכוי להצלחת ההחייאה היו גבוהים יותר. 

 

מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה: ״בית החולים חקר את נסיבות האירוע והפיק לקחים לשיפור בטיחות מטופליו. אנו משתתפים בצער המשפחה ונגיב כמקובל בבית המשפט״.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"לא בוצעה הערכה לפני הטשטוש"
צילום: shutterstock
צילום: יח"צ
עו"ד נחמי וולק מייזליש
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים