שתף קטע נבחר

מתכונים לאוזני המן

מתכונים לאוזני המן בשלושה צבעים - עם פיסטוק, עם ריבת פטל וגם עם פרג לשמרנים

 

אוזני המן במילוי פרג

איך אפשר לחגוג בלי הטעם המסורתי, האהוב והמוכר - הפרג. במתכון שלפניכם הפרג משתלב לא רק במלית, אלא גם בבצק שמקבל בזכותו גוון שחרחר ומרקם מתפצפץ.

 

המצרכים (ל-35-30 יח'):

לבצק -

3 כוסות פחות 2 כפות (400 גר') קמח

1/2 כוס + 1 כף שטוחה קורנפלור

1/2 1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

225 גר' חמאה

1 כוס + 1 כף אבקת סוכר

3 חלמונים מביצים בגודל L

גרידה מתפוז שלם

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס פרג

 

למלית פרג -

1/2 כוס סוכר

1/2 2 כפות דבש

1/3 כוס חלב

50 גר' חמאה

גרידה מתפוז אחד

גרידה מלימון אחד

2/3 כוס אגוזי מלך טחונים

1 כפית תמצית וניל

אזני המן של ביסקוטי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את המרכיבים ה"יבשים" (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח, פרג ואבקת סוכר) במהירות בינונית כדקה, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לתערובת את החמאה החתוכה לקוביות, ומערבבים עד לקבלת מקרם פירורי.
  2. מוסיפים את החלמונים, גרידת התפוז ותמצית הווניל, וממשיכים לעבד את הבצק במיקסר במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה (אפשר גם ללילה).
  3. מכינים את המילוי - מחממים בסיר את הסוכר, החלב, הדבש וקליפות התפוז והלימון המגורדות, עד להמסה מוחלטת של הסוכר. מוסיפים לתערובת את הפרג, תמצית הווניל והאגוזים, וממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות על אש נמוכ, עד לקבלת מסה סמיכה. מצננים ושומרים בקירור עד להרכבה.
  4. אופים וממלאים את הבצק - בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. בעזרת כוס או קורצן, קורצים מהבצק עיגולים בגודל של 8-6 ס"מ.
  5. בעזרת כפית, מניחים במרכז העיגול כמות של כחצי כפית מהמלית, סוגרים את העיגולים לצורת משולשים ומהדקים היטב את השוליים.
  6. מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.  

 

אוזני המן במילוי פיסטוק

צבעו הירוק של המאפה מתקבל כתוצאה מהשימוש במחית פיסטוקים קלויים, אותה אפשר לרכוש בחנויות המתמחות.

 

המצרכים (ל-35-30 יח'):

לבצק פיסטוק -

3 כוסות פחות 2 כפות (400 גר') קמח

1/2 כוס + כף שטוחה קורנפלור

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

225 גר' חמאה

1 כוס + כף שטוחה אבקת סוכר

3 חלמונים מביצים בגודל L

גרידה מתפוז שלם

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס מחית פיסטוק

3-2 טיפות צבע מאכל ירוק (לא חובה)

 

למלית פיסטוק -

2 כוסות ממרח שוקולד לבן

2 כפות מחית פיסטוק

אזני המן של ביסקוטי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החומרים ה"יבשים" (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר) במהירות בינונית במשך כדקה, עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מוסיפים פנימה את החמאה החתוכה לקוביות, ומערבבים במיקסר עד לקבלת מקרם פירורי. מוסיפים לתערובת את החלמונים, גרידת התפוז ותמצית הווניל, מערבבים ומוסיפים את מחית הפיסטוק וצבע המאכל.
  3. ממשיכים לעבד את הבצק במיקסר במהירות בינונית במשך כ-2 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים במקרר לשעה (אפשר עד לילה). 
  4. מכינים את המילוי - מערבבים את ממרח השוקולד עם מחית הפיסטוק עד לקבלת מסה אחידה. שומרים בקירור עד למילוי אזני ההמן.  
  5. אופים וממלאים את הבצק - בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. בעזרת כוס או קורצן, קורצים מהבצק עיגולים בגודל של 8-6 ס"מ.
  6. בעזרת כפית, מניחים במרכז העיגול כמות של כחצי כפית מהמלית, סוגרים את העיגולים לצורת משולשים ומהדקים היטב את השוליים.
  7. מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות. 
     

אוזני המן במילוי פטל

צבעו היפה של הפטל וטעמו החמצמץ - בשילוב הבצק והמלית המתוקים, מספקים שילוב טעמים מסקרן ומפתה.

 

המצרכים (ל-35-30 יח'):

לבצק פטל -

3 כוסות פחות 2 כפות (400 גר') קמח

1/2 כוס +כף שטוחה קורנפלור

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

225 גר' חמאה

1 כוס + 1 כף אבקת סוכר

3 חלמונים מביצים בגודל L

גרידה מתפוז שלם

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס קונפיטורת פטל

3-2 טיפות צבע מאכל אדום (לא חובה)

 

למלית פטל -

2 כוסות ממרח שוקולד לבן

2 כפות קונפיטורת פטל

גרידה מלימון אחד

אזני המן של ביסקוטי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
   

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את המרכיבים ה"יבשים" (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר) במהירות בינונית במשך כדקה, עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות, ומערבבים עד לקבלת מקרם פירורי. מוסיפים את החלמונים, גרידת התפוז ותמצית הווניל, ומערבבים.
  3. מוסיפים את קונפיטורת הפטל וצבע המאכל, וממשיכים לעבד את הבצק במיקסר במהירות בינונית כ-2 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה (אפשר גם ללילה).
  4. מכינים את המלית - בקערה, מערבבים היטב את ממרח השוקולד, קונפיטורת הפטל והגרידה עד לקבלת מסה אחידה ושומרים בקירור עד להרכבה.
  5. אופים וממלאים את הבצק - בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. בעזרת כוס או קורצן, קורצים מהבצק עיגולים בגודל של 8-6 ס"מ.
  6. בעזרת כפית, מניחים במרכז העיגול כמות של כחצי כפית מהמלית, סוגרים את העיגולים לצורת משולשים ומהדקים היטב את השוליים.
  7. מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.  

 

המתכונים באדיבות קונדיטוריית "ביסקוטי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכונים לאוזני המן בשלושה צבעים
צילום: ירון ברנר
מומלצים