שתף קטע נבחר

טרשת נפוצה והריון: האם השילוב הזה אפשרי?

עד לפני כשני עשורים רופאים שטיפולו בחולות בטרשת נפוצה, אסרו עליהן באופן מוחלט להיכנס להריון. אולם כיום בעקבות הטיפולים החדשים למחלה, הדברים נראים אחרת לגמרי. צפו בדיון באולפן ynet על השינוי שחל בגישה ועל הסיבות לכך

בשיתוף חברת מרק

 

כ-6,000 חולי טרשת נפוצה חיים היום בארץ. חלק לא מבוטל מהם הם נשים. "מדובר במחלה כרונית דלקתית והתקפית הפוגעת בעיקר באנשים בגילאי 20-40, כשנשים מהוות חלק לא מבוטל מהחולים, מה שמביא אותנו לחשוב על עניין הפוריות", מסבירה פרופ' עדי וקנין, נוירולוגית בכירה בבית החולים הדסה.

 

היא אומרת כי עד שנת 2000, אז נכנסו לשוק הטיפולים החדשים במחלה, רופאים שטיפלו בחולות טרשת נפוצה, אסרו עליהן קטגורית להיכנס להריון. "אולם היום הגישה השתנתה לחלוטין. אין כל בעיה לחולות להיכנס להריון, כמובן בתיאום עם הרופאים כדי להתאים את הטיפולים במהלכו", היא מוסיפה כי מחקרים הוכיחו כי הריון דווקא מוריד את מידת ההתקפים במחלה".

 

קיראו עוד:

שלום מיכאלשווילי: "אפשר לחיות חיים מלאים עם טרשת נפוצה"

 

בכל מקרה, היא אומרת, עניין תכנון המשפחה צריך להיות "על השולחן" עם האבחון. "הרופא המטפל צריך לדעת מתי מתוכננת משפחה, וכך ניתן להתאים את הטיפולים בצורה הטובה ביותר".

 

פרופ' וקנין מסבירה עוד כי הטיפולים החדשים הביאו לכך שרוב החולים מצליחים לתפקד כמעט "באופן רגיל לחלוטין". "אם פעם חולים רבים היו מגיעים למצב של חוסר תפקוד ונאלצו להיות בכיסא גלגלים, היום, הודות לטיפולים החדשים, מדובר על מיעוט".

 

צפו בדיון באולפן:

 

 

 

בשיתוף חברת מרק

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להיות בהריון לחולות טרשת נפוצה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים