שתף קטע נבחר

אקזיט ענק להייטק הישראלי: מלאנוקס נמכרת לאנבידיה ב-6.9 מיליארד דולר

החברה מיקנעם, שמפתחת ומייצרת מוצרים להאצת תקשורת הנתונים בין שרתים ושיפור יכולת ההעברה והאחסון של נתונים, נמכרה לאנבידיה - שמעוניינת לחזק את פעילות מרכזי הנתונים שלה. המחיר משקף פרמיה של 17% על שווי השוק של חברת הטכנולוגיה הישראלית

עסקת השנה בהייטק הישראלי: מלאנוקס נמכרת ב-6.9 מיליארד דולר לחברת אנבידיה, כפי שנחשף בכלכליסט. הדירקטוריונים של שתי החברות אישרו את העסקה במהלך השעות האחרונות.

 

בלומברג: אנבידיה קרובה לרכישת מלאנוקס, העסקה צפויה להיסגר מחר

אינטל הגישה הצעה לרכישת מלאנוקס ב-6 מיליארד דולר

עובדי ההייטק בישראל, גרסת 2019: מיהם ומה הם רוצים?

  

מדובר ברכישה הגבוהה ביותר של אנבידיה אי פעם, כאשר המחיר משקף פרמיה של כ-17% על שווי השוק של מלאנוקס - לפי מחיר הנעילה ביום שישי בבורסת נאסד"ק: 5.93 מיליארד דולר. זהו האקזיט השני בגובהו לחברה ישראלית אי פעם, אחרי מובילאיי שנמכרה לאינטל ב-15.2 מיליארד דולר. לפי פרטי העסקה, אנבידיה תרכוש את כל הון המניות של מלאנוקס במזומן לפי מחיר מניה של 125 דולר.

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

מלאנוקס (צילום: רויטרס)
מלאנוקס(צילום: רויטרס)

  (צילום: מלאנוקס טכנוגיות)
איל וולדמן, מנכ"ל מלאנוקס(צילום: מלאנוקס טכנוגיות)
 

את מהלך המכירה של מלאנוקס הוביל המנכ"ל איל וולדמן, שגם ייסד את החברה הפועלת מיקנעם. החברה מפתחת ומייצרת מוצרים להאצת תקשורת הנתונים בין שרתים ושיפור יכולת ההעברה והאחסון של נתונים, ונחשבת לחלוצת דרך עם טכנולוגיית האינפיניבנד, אשר יחד עם פתרונות האית'רנט שלה נמצאת כיום בשימוש במעל למחצית ממחשבי העל בעולם ברשימת ה-TOP500 וברבים ממרכזי נתונים מובילים.

  ()
 

מניית החברה עלתה ב-18% מתחילת 2019 וב-65% מאוקטובר 2018, על רקע הידיעות שפורסמו באוקטובר לראשונה ב-CNBC, ולפיהן החברה קיבלה שתי הצעות רכישה, וכן על רקע צמיחה חזקה בהכנסות וברווחיות.

 

המטרה של אנבידיה ברכישת מלאנוקס היא לשפר את האצת צמיחתה של אנבידיה בתחום מרכזי הנתונים, שסיפק לה הכנסות של 2.9 מיליארד דולר ב-2018 - שליש מהכנסותיה. אנבידיה נסחרת בשווישוק של 91 מיליארד דולר ומעסיקה 13 אלף עובדים. עיקר הפעילות שלה הוא בייצור ושיווק מעבדים גרפיים, כרטיסי מסך, ערכות שבבים ושבבים לסמארטפונים וטאבלטים. שווי החברה צנח מ-175 מיליארד דולר לפני כחצי שנה בעקבות המשבר בשוק הקריפטו, שבו נכנסה לפעילות.

 

מעבר לכך שאנבידיה כבר מקיימת שיתופי פעולה עם מלאנוקס ובין מנהלי שתי החברות קיימים קשרי ידידות, היא גם הגורם שהציע את המחיר הגבוה ביותר ובעל סיכוי רב יותר מהמתחרה הגדולה שלה בהתמודדות, אינטל, לקבל את אישור ההגבלים העסקיים.

 

"חולקים חזון למחשוב מואץ"

"הופעת ה- AI ומדעי הנתונים, כמו גם מיליארדי משתמשי מחשב בו זמנית, מתדלקת את הדרישות מרקיעות השחקים של מרכזי הנתונים בעולם", אמר ג'נסן וואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה. "התמודדות עם דרישות אלו מחייבת ארכיטקטורות הוליסטיות המחברות מספר עצום של צמתי מחשוב מהיר על גבי רשתות חכמות כדי ליצור מנוע בקנה מידה של מרכז נתונים ענק".

 

וואנג הוסיף כי "אנו נרגשים לאחד את פלטפורמת המחשוב המואצת של אנבידיה עם פלטפורמת הרשת המואצת בעלת השם העולמי של מלאנוקס תחת קורת גג אחת, כדי ליצור את הדור הבא של פתרונות המחשוב בקנה מידה גדול. אני נרגש במיוחד לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם המנהיגים בעלי החזון של מלאנוקס ועם האנשים המדהימים שלהם בהמצאת המחשבים של המחר".

 

איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, אמר: "אנחנו חולקים את אותו חזון למחשוב מואץ כמו אנבידיה. שילוב שתי החברות שלנו מגיע כהרחבה טבעית של השותפות ארוכת השנים שלנו והוא מתאים מאוד בהתחשב לתרבות המונעת ביצועים המשותפת שלנו. שילוב זה יטפח יצירת טכנולוגיה רבת עוצמה והזדמנויות מצוינות עבור האנשים שלנו".

 

שר האוצר משה כחלון, אמר כי "מעולם לא היתה הכלכלה הישראלית כה חזקה. ההצלחה של מלאנוקס היא עוד אות כבוד לכלכלה הישראלית וגאווה גדולה לתעשיית ההייטק. עובדי החברה הוכיחו את הכשרון והיזמות שיש לעובד הישראלי. על אף כל מנבאי השחורות, כלכלת ישראל חזקה ומשגשגת ונמשיך לנצח לטובת כלל עם ישראל והמדינה".

  

את אנבידיה ליוו בעסקה בנק ההשקעות גולדמן זאקס ועו"ד ברי לבנפלד ממשרד יגאל ארנון ושות', ואת מלאנוקס ייצגו בנק ג'יי.פי מורגן ועורכי הדין אהוד סול ויובל מידר ממשרד הרצוג פוקס נאמן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים