שתף קטע נבחר

23 אלף דירות בהסכם הגג בירושלים: "סוף להקפאת הבנייה בבירה"

אחרי תקופה ארוכה של התנגדויות חתמו משרד האוצר, רשות מקרקעי ישראל ועיריית ירושלים על ההסכם שיעלה למדינה כמיליארד שקל ויכלול בנוסף לאלפי דירות גם שטחי תעסוקה, מסחר ומלונאות בהיקף של 3 מיליון מ"ר

 

 

אחרי תקופה ארוכה של חילוקי דעות והתנגדויות - חתמו היום (ב') משרד האוצר, רשות מקרקעי ישראל ועיריית ירושלים על הסכם גג להקמת 23 אלף דירות חדשות בבירה . ההסכם כולל גם שטחי מסחר בהיקף של שלושה מיליון מ"ר, לצד השקעה של המדינה בגובה של 1.5 מיליארד שקל בשדרוג התשתיות של השכונות הוותיקות בעיר.

 

>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

תעצרו את העיר: ראשי הערים מתנגדים למגדלי הענק

הסכם הגג ביהוד עלה על שרטון

הסכם גג שני בקריית גת לבניית כ-7,100 דירות

 

מדובר בהסכם שיכלול את הקמתן של 14,836 יחידות דיור ב-12 שכונות שונות ובחלקי עיר מגוונים; ועוד 7,500 דירות במסגרת של התחדשות עירונית. בסך הכול כולל ההסכם כ-23 אלף יחידות דיור, כאשר במסגרת ההתחדשות העירונית יוקמו בסך הכול 10,000 דירות (מתוכן 2,500 יחידות דיור שייבנו על קרקע משלימה וכן 2,500 יחידות דיור קיימות שישודרגו או יהרסו וייבנו מחדש).

 

בהתאם לדרישת העירייה, הקרקע המשלימה תמוקם בקרקעות רכס לבן, תוכנית שנויה במחלוקת אשר הופקדה לאחרונה לדיון בהתנגדויות והוגשו לה למעלה מ-6,000 התנגדויות מצד גורמים שונים. בהתנגדויות נטען כי בנייה באזור בעל חשיבות אקולוגית רבה תגרום לפגיעה בלתי הפיכה בערכי הטבע ובבעלי החיים הנמצאים באזור. בנוסף נטען כי בנייה במקום אינה הכרחית היות וקיימות עתודות קרקע נרחבות שטרם נוצלו ברחבי העיר.

 

כמו כן, כמחצית מהקרקע המשלימה תשמש לטובת התחדשות עירונית במרחבים: יובלים, גנים, קטמון וארמון הנציב, והמחצית השניה תוקצה לטובת מרחב שמואל הנביא ורמת פולין. בנוסף לדירות חדשות, כולל ההסכם הסכמות לשיווק של שטחי תעסוקה, מסחר ומלונאות בהיקף של שלושה מיליון מ"ר.

 

ההסכם צפוי לעלות למדינה 700 מיליון שקל לתשתיות על, 300 מיליון שקל למבני ציבור, מבני חינוך ותשתיות בעיר הישנה, וזאת בנוסף לתקצוב השנתי הרגיל שמוגדר כ"מענק בירה" ועומד על 900 מיליון שקל. חוץ מהתחדשות עירונית, כולל ההסכם גם דירות במסגרת תוכנית מחיר למשתכן. 

חתימת הסכם הגג בירושלים בהשתתפות בנימין נתניהו, משה כחלון ומשה ליאון (צילום: אוהד צויגנברג)
מימין: שר האוצר, משה כחלון; ראש מטה הדיור, זאב בילסקי; ראש עיריית ירושלים, משה ליאון; ורה"מ בנימין נתניהו(צילום: אוהד צויגנברג)
 

   ()

"ירושלים משוועת זמן רב לקרקעות עבור דיור"

טקס חתימת ההסכם נערך באולם מועצת העיר ירושלים ובו לקחו חלק ראש הממשלה, בנימין נתניהו; שר האוצר, משה כחלון; ראש עיריית ירושלים, משה ליאון; שרת השיכון והבינוי, יפעת שאשא ביטון; יו"ר רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שומרון; וראש מטה הדיור באוצר, זאב בילסקי.

 

רה"מ נתניהו אמר עם החתימה כי "יהודים בנו בירושלים לפני 3,000 שנים ויהודים בונים בירושלים היום. ירושלים זו לא התנחלות, ירושלים היא בירת ישראל לנצח. 3,000 שנה זה חלק של הנצח. אנחנו מחויבים לירושלים".

 

ראש העיר ירושלים ליאון הוסיף: "היום עיריית ירושלים ברשותי עושה היסטוריה וחותמת יחד עם ראש הממשלה, שר האוצר ורשות מקרקעי ישראל על הסכם גג שיוסיף לירושלים אלפי יחידות דיור נוספות ומיליוני מ"ר נוספים לתעסוקה ולדיור. זהו צעד משמעותי, שבעתיד יעניק פתרונות דיור ותעסוקה לצעירי העיר - שבסופו של יום ישארו לגור בה".

 

השר כחלון ציין כי "הסכם הגג שם סוף להקפאת הבנייה בירושלים. חובתנו להוכיח שהריבונות הישראלית על ירושלים על כל חלקיה היא לא רק סיסמה, אלא הלכה למעשה. אנחנו משקיעים מדי שנה בעיר מיליארדים - וההסכם מדבר על עוד כ-1.5 מיליארד נוספים. אני נמצא בפוליטיקה כדי שבשנים הקרובות יהיו לעוד 150 אלף זוגות צעירים דירה; וכדי שנוכל לחתום על הסכמי גג נוספים".

 

שמרון אמר כי "הסכם הגג עם ירושלים הוא בשורה לבירת ישראל, המשוועת מזה זמן רב לקרקעות עבור דיור. רשות מקרקעי ישראל התגייסה להסכם החשוב, שיהווה מנוע צמיחה דמוגרפי, כלכלי ותעסוקתי לירושלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
חתימת הסכם הגג לפיתוח שכונות בירושלים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים