שתף קטע נבחר

שיאומי Mi Mix 3: בחזרה לעידן הסליידר

מכשיר הדגל החדש מגיע עם מסך מלא, בלי מגרעת או חרירים, בזכות מנגנון סליידר שקשה לעמוד בפניו. יש לו גם כמה נקודות תורפה - זיהוי פנים כושל וממשק משתמש מסורבל - אך מדובר בתמורה מוצלחת ל-2,500 שקלים

האנשים שעושים את הסמארטפונים של שיאומי  כנראה ממש, אבל ממש אוהבים טלפונים. זו המסקנה הראשונה שמתגנבת לראש כשמקבלים לידיים את ה-Mi Mix 3, עוד מכשיר דגל של היצרנית הסינית שכמעט בלתי אפשרי לעקוב אחרי סדרות המכשירים שלה, שהושק לפני חמישה חודשים והגיע לישראל בסוף החודש שעבר בייבוא רשמי. המסקנה הזו היא תוצאה ישירה של המאפיין הכי בולט במכשיר הזה: מנגנון הסליידר, שמתגלה לא רק כבחירה עיצובית נכונה, אלא גם כפתרון עם קריצה נוסטלגית לימים שלפני הטלפונים החכמים.

 

שיאומי Mi Mix 3 (צילום: הגר בוחבוט)
קריצה של נוסטלגיה. שיאומי Mi Mix 3(צילום: הגר בוחבוט)

שיאומי Mi Mix 3 ()

 

זו לא הפעם הראשונה שבשיאומי בוחרים ללכת עם הנוסטלגיה. למעשה - הקריצה הזו הייתה בולטת גם בעיצוב המקסים של ה-Mi 8 Pro, עוד מכשיר דגל שעוצב עם גב שקוף במה שנראה כמו השראה שנשאבה ישירות מהטלפונים הקוויים של שנות ה-90. עשור מאוחר יותר, היו אלה מכשירי הסליידר הנפתחים-ונסגרים (בדרך כלל לצורך שליפת מקלדת) שהפכו ללהיט צרכני, גם בזכות העובדה שהם העניקו איזה נופך רגוע יותר לחוויית השימוש - פשוט כי לא הפסקנו לשחק עם המנגנון. סליידר היה אז כמו להסתובב עם ניילון בועות (פצפצים בלשון העם) בכיס, שאפשר לשלוף ולפוצץ בכל רגע נתון.

 

אבל הבחירה בסליידר היא הרבה יותר מקריצה נוסטלגית: היא מיועדת, בראש ובראשונה, לייצר מכשיר עם מסך מלא - מבלי ליפול לבחירה העיצובית המאוסה במגרעת (Notch). במכשיר הזה של שיאומי, החיישנים שמוכרחים להיות ממוקמים בחלקו העליון של המסך, מוסתרים בעצם על ידי מנגנון הסליידר, שמחליק כלפי מטה ומאפשר לצלם תמונת סלפי. התוצאה נראית ועובדת נפלא - מלבד מסגרת שחורה דקיקה, יש כאן מכשיר עם מסך מלא, ללא חרירים וללא מגרעות, שבהחלקה קלה מצליח גם לייצר תמונות סלפי מעולות בזכות מצלמה קדמית כפולה בעלת שתי עדשות של 24+2 מגה פיקסל. ובאורח פלא - המחיר שהיינו מצפים לשלם על המנגנון הזה - בעוביו ובמשקלו של המכשיר, נראה ומרגיש כמעט חסר משמעות.

 

שיאומי Mi Mix 3 (צילום: הגר בוחבוט)
(צילום: הגר בוחבוט)

 

בהיותו מכשיר דגל, ה-Mi Mix 3 מגיע עם מפרט שווה במיוחד: ערכת שבבים סנאפדרגון 845 של קוואלקום, 128 גיגה בייט של נפח אחסון ו-6 גיגה בייט של זיכרון פנימי. המסך הוא טיפה פחות מ-6.4 אינץ' - לא קטן בכלל, ברזולוציית FHD+ שיוצרת תצוגה בהירה ומצויינת. הוא מגיע עם מצלמה כפולה גם בצידו האחורי, עם זוג עדשות 12 מגה-פיקסל, ועם תכונות AI ומצבי צילום מתקדמים - כמו מצב לילה שעובד היטב ומוציא תמונות איכותיות למדי גם בתנאי תאורה קשוחים. המפלטרים ישמחו לגלות שגם באפליקציית העריכה המובנית יש הרבה יותר אפשרויות, כולל צילום סטודיו ואפקטים מעניינים.

 

ואז ניסינו את זיהוי הפנים

המכשיר מגיע עם סוללת 3,200mAh ובתוך האריזה תשמחו כנראה לגלות מטען אלחוטי של שיאומי - גאדג'ט שאפילו הממציאים שלו לא לגמרי מבינים את הרעיון מאחוריו, אבל הוא לגמרי מוסיף שיק על המדף. הוא מגיע עם סורק טביעת אצבע בגב המכשיר - שעובד פשוט מצויין גם בנגיעה הקלה ביותר, וגם עם אפשרות לבחור בנעילה באמצעות סורק פנים. אלא שגם הוא, כמו המצלמה הקדמית, נגלה רק בהחלקת הסליידר. לא ברור אם העובדה שזה מנגנון סריקת הפנים הגרוע ביותר שנתקלתי בו קשורה בהכרח לסליידר עצמו, אבל התוצאה בכל מקרה בלתי אפשרית, כך שמוטב להישאר עם טביעות אצבע בלבד.

 

ה-Mi Mix 3 מגיע עם אנדרואיד 9 במעטפת MIUI מתוצרת שיאומי, שתמיד מתגלה כעקב אכילס בטלפונים של היצרנית. מדובר במעטפת שמחייבת תקופת הסתגלות קצרה עבור מי שלא מורגלים במכשירים של שיאומי, וההסתגלות הזו כרוכה לעיתים גם בהבנה שלא תמיד תגיעו להסכמה לגבי סוג הפעולה שאתם מעוניינים לעשות. כש-MIUI רוצה לדחוק בכם לעדכן גרסה (וקיבלתי בעצמי שני עדכונים כאלה בשבועיים), תגלו שפתאום היא מסרבת לעשות משהו טריוויאלי - כמו לעבור למצב שמע דרך האוזניות. כשתרצו לגשת לסרטוני וידאו שצילמתם, תגלו שאתם מחוייבים לתת לה גישה לביצוע שיחות. ועוד לא התחלנו לדבר על וילון ההתראות שכמעט תמיד מכיל תזכורות מוזרות. מעין פאסיב-אגרסיב שכזה. וכן, גם המכשיר הזה של שיאומי אינו אטום או עמיד בפני מים.

 

 

שיאומי Mi Mix 3 (צילום: הגר בוחבוט)
(צילום: הגר בוחבוט)

 

מצד שני, יש כאן מכשיר שתומך בסים כפול - מצרך יחסית נדיר בשוק הסמאטרפונים המיובאים לישראל, שהוא לא רק סמארטפון מהיר עם מערך צילום מעולה, אלא גם כזה שמושך תשומת לב מיוחדת: נסו לשלוף אותו מהכיס מבלי להדגים לסובבים את הסליידר, נראה אתכם. בנוסף, החליטו בשיאומי לצרף לו כפתור AI ייעודי להפעלת הסייעת הקולית של גוגל - פתרון נחמד עבור מי שאשכרה מדברים עם הגוגל אסיסטנט, וגם כזה שאפשר להגדיר מחדש לשימושים אחרים. גם את הסליידר, אגב, שמוגדר לפתיחה מהירה של מצלמת הסלפי, אפשר להגדיר עבור פונקציות אחרות. בישראל הוא נמכר ב-2,500 שקלים בייבוא רשמי של המילטון - מה שממקם אותו על משבצת הפרימיום של שיאומי, ועבור מי שכבר הצליחו להשתחרר מהעכבות שמתלוות לרכישת סמארטפון מתוצרת סינית במחיר שעולה על אלף שקלים - מדובר בבחירה די מוצלחת, ועדיין זולה משמעותית מהמותגים הגדולים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הגר בוחבוט
שיאומי Mi Mix 3
צילום: הגר בוחבוט
מומלצים